AS Boldur, 32 de etape de suspendare cumulate și un ultim avertisment: deciziile Comisiei de Disciplină AJF Timiș

Comisia de Disciplină a forului AJF Timiş a avut tare mult de furcă în ultima sa ședință, suspendarea cea mai drastică dictând-o pe adresa lui Marius Axente, de la AS Boldur, care s-a ales cu 24 de etape, fiind totodată amendat cu 300 de lei.

În etapa care a trecut, arbitrii au acordat pentru anumite abateri de la etica sportivă nu mai puţin de 16 cartonaşe roşii în timpul jocurilor din diviziile inferioare, cel mai grav incident petrecându-se la meciul AS Boldur – Micro 1 Lugoj, încheiat în Seria a III-a din Campionatul Județean Timiș cu victoria oaspeţilor. La sfârșitul partidei, arbitrul a fost lovit de un om de ordine conform înscrisului stipulat în foaia de joc, și anume Marius Axente. Acesta mai fusese suspendat pe 4 etape şi amendat cu 150 de lei după un meci cu Avântul Topolovăţu Mare, în care a intrat în colimatorul delegatului AJF Timiș, iar de această dată, în weekend, după ce a fost trimis în minutul 25 în spatele gardului pentru proteste la deciziile arbitrilor, la final l-a și lovit pe central cu capul în tâmplă, într-o stare generală de tensiune.

Pentru asemenea fapte, cel înscris în raport drept om de ordine la jocul în speță a fost suspendat pe 24 de etape şi amendat cu 300 de lei, clubul primind totodată o amendă de 150 de lei şi un ultim avertisment. În caz de repetare, echipa va fi exclusă din campionat, conform ROAF, articolul 65, litera D. AS Boldur s-a ales și cu trei jucători suspendaţi, și anume Liridon Paşca pe 4 etape şi amendat cu 150 de lei, iar Adrian Oprişoni şi Florin Ţurbea pe câte două etape şi amendați cu câte 100 de lei.

Au mai fost suspendaţi jucători și de la alte echipe, ca de exemplu Iulian Rusu, de la cei din Utvin, pe două etape şi amendat cu 100 de lei, identică pentru Miodrag Hanceriuc (Avântul Topolovăţu Mare), Daniel Jurcuţ (Timişul Urseni), Cătălin Bădoiu (Pustiniş), Marius Gruia (Luceafărul Timişoara) și Constantin Siliman (Edu Sport Timişoara). Alţi nouă jucători au fost sancţionaţi cu o etapă de suspendare pentru cumul de cartonaşe galbene.

Delegatul echipei Dacia Cărpiniş a fost suspendat pe o etapă iar antrenorul echipei ASO Deta va sta două runde în tribună şi va avea de achitat o amendă de 150 de lei pentru faptele comise la meciul cu FC Jebel, disputat pe teren propriu şi câştigat de echipa sa cu 6-0.

La meciul Viitorul Ştiuca – Atletic Gavojdia, mai exact la scorul de 3-2, în minutul 68, arbitrul a acordat o lovitură de la 11 metri pentru gazde, la care oaspeţii au reacționat prin a părăsi in corpore terenul de joc după ce amfitrionii au transformat penalty-ul, retrăgându-se cu toată echipa. Pentru această faptă, gruparea din Găvojdia a pierdut jocul la ”masa verde” cu 3-0 și a încasat o amendă de 150 de lei, cu un ultim avertisment.

În cazul altor două jocuri, care nu s-au încheiat în minutul 90, întrerupte fiind din cauză că echipele oaspete au rămas în mai puţin de 7 jucători, rezultatele au rămas cele de pe teren, și anume Carani – Grabaţ 9-0 și Autoliv Lugoj – AS Coşteiu 6-1.

În categoria ”Promoţie”, liga a șasea a Campionatului Județean Timiș, jocul ASO Deta II – Unirea Banloc II, scor 3-4, s-a omologat cu 3-0 pentru gazde, iar Livezile – Jamu Mare, 3-5 pe teren, s-a omologat cu 0-3, echipa organizatoare primind o amendă de 150 lei pentru deficienţe organizatorice şi un ultim avertisment.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 8 = treizeci doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: