AS Peciu Nou – FC Chişoda, un 1-1 cu 5 eliminări…

AS FC Chişoda a înregistrat sîmbătă cea de-a treia remiză în deplasare în acest sezon, cu ocazia jocului de la Peciu Nou, din runda a 14-a, unul marcat de acordarea a nu mai puţin decît 5 cartonaşe roşii.

„În primul rînd evoluţia noastră a fost una sub aşteptări şi a determinat acest rezultat însă nu poate fi trecută cu vederea prestaţia asistentului Flavius Damaschin, care ar fi bine să realizeze că nu este la biserică, ci la fotbal. Tind să merg pe mîna lui Ionel Bărbosu, din tabăra gazdei noastre, AS Peciu Nou, un jucător care a îmbătrînit pe terenurile de fotbal, şi care ne-a spus la final <fiţi liniştiţi, nu noi v-am blocat, ci CFR-ul>, ne-a spus Adrian Rus, delegat al oaspetei AS FC Chişoda, contrariat de faptul că gruparea sa a încheiat în 7 jucători de cîmp.

AS Peciu Nou – AS FC Chişoda a fost 1-1 (1-0), gazdele deschizînd scorul deja în minutul 6, în urma unei greşeli comise de fundaşul central căpitan Darius Viţan, al cărui luft a fost fructificat de amfitrioni.

„Un punct cu Chişoda este bine, după un meci destul de frumos, în care n-au fost scîntei, n-au fost probleme, dar multe cartonaşe roşii. Am început foarte bine cea de-a doua repriză şi am ratat două bune ocazii, prin Formagiu, în minutul 49, şi Ciumacenco, în minutul 53. Deşi puteam să batem, este totuşi echitabilă remiza şi este bun şi un egal cu Chişoda, dar după cum a decurs jocul, puteam să şi batem”, a explicat antrenorul secund al gazdei AS Peciu Nou, Adrian Durigon, care a salutat aportul marcatorului Victor Bejenariu, care deschidea scorul în primele minute şi care a suplinit absenţa lui Dobrilă, suspendat pentru o eliminare din joc.

Egalarea a survenit în minutul 18, cînd Furdean a punctat la finele unei prelungite acţiuni de atac, cu un şut din careu, la colţul lung.

Chişozenii au aplicat mai apoi o uşoară dominare teritorială dar la reluare, în minutul 51, s-au văzut rămaşi în inferioritate numerică, influentul Gherman, foarte bun în ultimele runde, fiind eliminat pentru un al doilea cartonaş galben, corect acordat.

Chişoda a continuat apoi mai slab, făcînd pasul înapoi, dar chiar şi aşa, cu aportul portarului Sîrbu, care i-a conservat practic punctul, a plecat neînvinsă de la Peciu Nou, unde Glodean a mai încercat poarta cu două şuturi destul de periculoase, dinafara careului.

Finalul, începînd cu minutul 80, a adus alte 4 cartonaşe roşii, primul dintre acestea fiind acordat la semnalizarea asistentului Flavius Damaschin, care a semnalat centralului Flavius Roşu actul de indisciplină comis de căpitanul Darius Viţan, slobod la gură cu un „du-te dracului!” pe adresa tuşierului.

CS FC Chişoda a beneficiat de o lovitură indirectă din propria suprafaţă de pedeapsă iar asistentul Damaschin a semnalat faptul că balonul trebuie să părăsească zona careului mare înainte de a fi preluat de fundaşul Viţan, ceea ce a stîrnit reacţia acestuia. Prompt, Damaschin n-a stat pe gînduri iar Roşu i-a acordat cartonaşul… roşu.

Berceanu, înfuriat la rîndul său de întorsătura lucrurilor, a înjurat şi el şi a degajat balonul, văzînd un al treilea „roşu” în contul oaspeţilor… Ultimele două, într-o aceeaşi fază din minutul 80.

„S-au acordat 4 minute de prelungire dar am menţinut rezultatul, care ne mulţumeşte, însă ne pune pe gînduri maniera de arbitraj. Să ne spună domnii arbitri de cîte ori nu sunt înjuraţi sau chiar mai rău şi nu înţelegem aşadar de ce nu se aplică o aceeaşi unitate de măsură mereu”, a mai spus delegatul Chişodei, care a remarcat că oaspetea antrenată de Adrian Şeţu a avut convocaţi doar 14 componenţi.

Pentru ca tacîmul să fie complet, şi Handrache, de la gazde, a văzut cartonaşul roşu, pentru că a lovit balonul după ce Roşu fluierase întreruperea partidei, în minutul 90, iar Alexandru Mureşan, tot de la AS Peciu Nou, a văzut mai apoi „roşu” în calitate de jucător de rezervă, pe bancă fiind, pentru proteste la decizia centralului.

Aşadar un meci fără probleme dar care a generat eliminarea a 5 jucători, cei de la Chişoda întrebîndu-se cum se vor descurca în jocul cu CFR, de pe teren propriu, în condiţiile a numeroase suspendări şi a unui lot oricum restrîns.

AS Peciu Nou: Iuhasz – Casian Dorobanţu (75, Scutelnicu), Butnaru, Văcărescu, Tănăsie – Varga (70, Mihai Dorobanţu), Ciumacenco, Bărbosu, Handrache – Formagiu, Bejenariu.

Pe bancă: Romaneţ, Obreja, Morar, Mureşan.

CS FC Chişoda: Sîrbu – Furdean, Berceanu, Viţan – cpt., Vereşteanu – Gherman, Aldea (Danciu), Glodean, Ilie – Abu-Lebda (Golea), Magdaş (Ilcău).

Pe bancă: -.

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 13

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: