Aserțiuni

Campionatul Mondial din Rusia polarizează interesul iubitorilor de fotbal din toată lumea, chiar dacă nivelul calitativ al partidelor este unul scăzut. Nu s-a remarcat nimic nou pe plan tactic, din contră, chiar și echipele sud americane, care de obicei au un joc spectaculos, se cramponează în defensivă și așteaptă greșeala adversarului.

Chiar dacă s-au disputat 32 de partide până acum, nici o echipă nu a ieșit în mod special în evidență. Fiecare echipă a disputat câte două partide în grupele de calificare și încă de acum nouă echipe pleacă acasă, fiind eliminate: Egipt, Arabia Saudită, Peru, Maroc, Costa Rica, Coreea de Sud, Panama, Tunisia și Polonia.

O mare deziluzie o constituie echipa Argentinei. Antrenorul naționalei este depășit de evenimente, a scăpat controlul vestiarului, așa că Messi își impune în echipă jucători pe care el îi agreează. Altfel nu se explică de ce jucători ca Iguain, Dybala sau Icardi nu joacă. Echipa Poloniei, care a câștigat grupa de calificare en fanfare, a clacat mult prea devreme, fiind eliminată chiar din grupă. O altă problemă controversată este utilizarea probei video la această competiție, WAR. Această probă este folosită în mod discreționar, fără să aducă o îmbunătățire palpabilă a arbitrajului.

În general, echipele noastre din liga întâi și-au reluat pregătirile pentru noul campionat. Echipa salvată de la retrogradare de către arbitri și alte puteri oculte, FC Voluntari, l-a numit antrenor pe Oprița, în timp ce Ioan Andone a fost instalat în postul de director general. La CFR Cluj, campioana țării, lucrurile nu sunt prea limpezi. Antrenorul Iordănescu se implică și în probleme de organizare, dorind să-l impună pe Narcis Răducan.

În zona noastră de interes, după UTA și ASU Politehnica, de astăzi își reiau pregătirile și echipele ACS Poli și Ripensia. ACS Poli, cu o conducere tehnică nouă, i-a pierdut în această vară pe Straton și Șeroni, care au ales nou promovata Dunărea Călărași, unde antrenor este Dan Alexa. Tot la Călărași va poposi și Ndiaye Mediop de la Ripensia.

Dacă la UTA nu se poate vorbi despre transferuri de jucători certe, organigrama clubului s-a completat cu postul de team manager în care a fost numit Marian Costea. Acesta vine cu un CV mult prea încărcat pentru a-l putea enumera în acest context.

În întrecerea pentru promovarea în Divizia C, ACS Dumbrăvița și CS Hunedoara au reușit accederea în acest eșalon într-o manieră lipsită de echivoc. Îndrăznesc să o consider virtual promovată și pe echipa Crișul din Chișineu Criș, chiar dacă mai are de disputat meciul retur la Bustuchin.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: