Asociația Fotbal Club Fair-Play Bucureşti – Fortuna Becicherecu Mic 2-6 (0-4) în Liga 1

Fortuna Becicherecu Mic a obținut duminică prima victorie în deplasare din acest campionat al Ligii 1 de fotbal feminin, la cea de-a doua ieșire din tur, și încă la scor, 2-6 (0-4) la Ciorogârla cu Asociația Fotbal Club Fair-Play Bucureşti, pe care o conducea cu 5-0 după nici o oră de joc, bănățencele egalându-le astfel la puncte pe sportivele din capitală și depășindu-le în clasament grație golaverajului superior.

Învinsă la limită deși a marcat de 4 ori în prima deplasare, efectuată în Maramureș în urmă cu 3 săptămâni, Fortuna s-a impus la cea de-a doua ieșire din campionatul în curs, conturând al doilea cel mai clar succes pe teren advers din toate meciurile jucate până la ora actuală în primele 7 etape ale Ligii 1, de puțin sub limita de 5 goluri administrată tocmai de campioanele din Cluj timișencelor în runda inaugurală: Asociația Fotbal Club Fair-Play Bucureşti – ACS Fortuna Becicherecu Mic 2-6 (0-4).

Iar astfel, bănățencele au acumulat 7 puncte din 5 partide jucate, același punctaj fiind deținut și de nou-promovata din Galați, dar din 6 meciuri, respectiv de bucureștence, chiar din 7 apariții. Fortuna a devenit totodată a cincea prim-divizionară care să câștige un meci în deplasare în actuala ediție a elitei fetelor, după campioana Universitatea Olimpia Cluj, Heniu Prundu Bârgăului, Vasas Femina și Asociația Fotbal Club Fair-Play Bucureşti.

Fortuna

Elevele Ioanei Andrei Vela și Florin Pădurean s-au desprins categoric până la pauză, prin golurile marcate de Lunca în minutele 13 și 29, Voinea în minutul 34 și Ienovan în minutul 38, în repriza a II-a înscriind din nou Lunca, 0-5 în minutul 58, și Tîrtea în minutul 79. Bucureștencele au replicat abia spre final, prin Carolina Solonca, în minutele 73 şi 81, când a stabilit scorul final: 2-6.

Aceasta a fost și prima înfrângere acasă a celor din capitală în campionatul în curs, după ce AFC Fair-Play triumfa în precedentele două etape, 4-3 pe teren propriu cu vicecampioana Vasas Femina și 2-0 la Târgoviște cu CSȘ. De menţionat și că gazdele au avut în teren 7 jucătoare sub 18 ani, doar Dincă, Bodgoreanu, Petre şi Solonca având vârste cuprinse între 23 și 27 de ani.

Fortuna are în program două meciuri acasă, duminică de la ora 11 cu vicecampioana Vasas Femina, în penultima etapă a turului, iar pe 18 de la ora 11 restanța din runda a IV-a cu Universitatea Alexandria, după care deplasarea din etapa a IX-a la Târgoviște, la căderea cortinei peste prima jumătate a Ligii 1.

Timișencele s-au calificat miercuri 31 octombrie din turul 2 al Cupei României, 0-3 la Banat Girls, intrând în optimile întrecerii eliminatorii, caz valabil și pentru bucureștence, printr-un 15-0 victorios la ACSM Dunărea Giurgiu.

*

AFC Fair-Play: Ionela Dincă – Simona Bodgoreanu, Valentina Petre, Alexandra Lăzărean, Rodica Petrişor, Cristina Vlad, Luciana Seciu, Gabriela Udrişte, Emanuela Seciu, Alexandra Gheorgheoiu, Carolina Solonca.

Antrenor Ioan Bărbăcioru.

Au mai jucat: Carla Costea, Otilia Rafel şi Maria Ghiţulean.

Fortuna Becicherecu Mic: Mihaela Durlă – Valentina Grigore, Denisa Heisu, Claudia Bistrian, Savetuca Codrescu, Bianca Ienovan, Mariana Voinea, Monica Tomesc, Silvia Usain, Alexandra Lunca, Larisa Sîrbovan.

Antrenori: Ioana Andra Vela și Florin Pădurean.

Au mai jucat: Tîrtea, Cosmina Roşu, Florina Abrudan.

Rezerve: Sabina Scurtu şi Ioana Stoianov.

 

Rezultatele etapei a VII-a în Liga 1 de fotbal feminin, clasamentul la zi și programul următor, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: