Astra Giurgiu – ACS Poli și CS U Craiova – FC Voluntari, tur-retur pentru intrarea în finala Cupei României

ACS Poli Timișoara, care reușea în urmă cu nici două săptămâni eliminarea din cursă a câștigătoarei a 4 din precedentele nouă finale ale Cupei României, inclusiv cea de anul trecut, CFR Cluj apărând totodată în ultimul act și în 2013, pierdut, va juca în semifinalele competiției eliminatorii în compania campioanei naționale Astra Giurgiu, conform tragerii la sorți de astăzi de la ora 13,30, la Casa Fotbalului.

Astra Giurgiu – ACS Poli și CS U Craiova – FC Voluntari sunt semifinalele Cupei României în ediția 2016-2017, gruparea de la Dunăre fiind o câștigătoare a competiției în urmă cu 3 ani, în sezonul 2013-2014, când cucerea trofeul într-o finală fără goluri și decisă la lovituri de departajare, 4-2 cu Steaua.

Jocurile din cadrul turului semifinalelor Cupei României vor avea loc în intervalul 25-27 aprilie iar returul în perioada 16-18 mai 2017, pentru timișoreni între meciurile acasă cu Gaz Metan și FC Botoșani respectiv între rundele a 10-a și a 11-a din play-out în cazul manșei secunde, acasă cu CSM Poli Iași respectiv la Chiajna, cu Concordia.

ACS Poli a învins în ultima întâlnire directă cu Astra, spre încheierea anului 2016, la Timișoara, în returul sezonului regulat, cu 2-0 (1-0), prin golurile marcate de Șeroni și Pedro Henrique. În tur, la Giurgiu, gazdele învingeau cu 3-1.

Astra a mai jucat în acest sezon pe stadionul ”Dan Păltinișanu” în Cupa României, trecând cu 1-0 în 16-imile de finală de CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, după care le-a mai eliminat, jucând tot în deplasare, și pe Luceafărul Oradea respectiv FC Viitorul, cu scoruri identice, 1-3. ACS Poli a semnat două calificări tot în deplasare, cu 2-0 împotriva Chindiei și cu 3-0 în luna decembrie la Afumați.

Anul trecut, în semifinale, CFR Cluj a trecut de ASA cu 0-0 și 2-0 iar Dinamo de steliști cu 0-0 și 2-2.

De pe malurile Begăi, ultima formație care a pătruns în finala Cupei României a fost F.C. Timișoara, în anul 2009, pierzând ultimul act cu 0-3 în fața celor de la CFR Cluj. Din Bănie, ultima grupare care a intrat în disputa cu trofeul pe masă a fost Universitatea Craiova, în 2000, 0-2 cu Dinamo, la șapte ani după câștigarea competiției de către olteni, în 1993, 2-0 cu brăilenii.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: