ASU Politehnica, 2-1 la ACS. Petruescu: ”Suporterii noștri au câștigat în toate cele 13 etape, acasă, în deplasare, și sperăm să ținem pasul cu ei la numărul victoriilor”

ASU Politehnica a întors favorabil rezultatul în premieră într-o prestație din actualul campionat, 1-2 pe ”Electrica” după 1-0 la pauză pentru ACS Poli, și elevii lui Cosmin Petruescu preluând astăzi rolul formației timișorene în deplasare în duelul direct pe plan local care să câștige meciul. O reabilitare după eșecul acasă pe ”Dan Păltinișanu” cu Ripensia și înaintea revenirii pe marele oval pentru primirea celor de la UTA sâmbăta viitoare la 12.

Petruescu a început astăzi deplasarea la matineu din etapa a XIII-a în Liga 2 cu Rareș Murariu – Bogdan Nicolescu, Ioan Mera – cpt., Dănuț Bilia, Dragoș Cojocaru, Raul Vidrăsan, Alin Ignea, Adrian Poparadu, Bogdan Bozian, Gelu Velici și Ionuț Plămadă, iar pe margine la start cu Dalin Munteanu – Ionuț Coadă, Alexandru Cherecheș, Doru Miholca, Romeo Bănică, Tamas Szasz și Adrian Bedea, așadar cu 4 noutăți în 11-le de start față de partida de duminică, de fapt reveniri, ASU Politehnica răsturnând scorul cu două reușite în 5 minute la mijlocul reprizei a II-a, prin experimentații Mera, cu capul în urma unui corner, și Bozian, după un șut respins de portar, pe recentrare.

Filmul jocului, în comentariul LIVE TEXT din consemnarea anterioară, în continuare fiind enumerate toate spusele antrenorului principal Cosmin Petruescu: ”Este o victorie meritată, muncită, obținută foarte greu, așa cum am și prevăzut, deoarece știam că ACS Poli, pentru  60-70 de minute, poate pune oricărui adversar probleme. Am anticipat din pregătirea jocului, și de aceea am spus că este foarte important cum gestionăm partida pe toată durata sa. Mă bucur că jucătorii au recepționat mesajul, deși în prima repriză am întâmpinat anumite dificultăți pe construcție, probabil și pe fondul supramotivației și emoției majore, inerente cu ocazia unor astfel de derbiuri cu miză, în care consumul mental este destul de mare, dar cu toate astea am dominat cap-coadă. A fost o greșeală la o fază fixă, nepermisă, în urma unui corner. Știam că sunt redutabili la aceste momente și le-am spus-o dar aveau o talie mult peste noi, așa încât să nu le dăm posibilitatea să aibă astfel de faze. Și cei care au intrat s-au ridicat la nivelul așteptărilor, au fost schimbări premeditate și pregătite din timpul săptămânii, pentru a putea să forțăm, căci cu Ripensia am fost nevoiți să forțăm mai mult în atac și am ajuns să nu avem cu cine forța. De aceea au și intrat anumiți jucători pe parcurs. Îi felicit pe toți băieții pentru modul cum s-au antrenat, cum s-au pregătit întreaga săptămână, pentru rezultat, victorie, dar și suporterilor, admirabili și azi!” 

Fanii viola au desfășurat după pauză, la scorul de 1-0 pentru ACS Poli, un banner cu trimitere la păstorirea clubului gazdă de către edil, ”Milioane cheltuite pe o ambiţie idioată / 6 sezoane chinuite iar al şaptelea în groapă”, iar favoriții lor au răsturnat în minutele următoare scorul. Cosmin Petruescu a spus că ”eram atent la joc, concentrat la derularea fazelor, însă poate că din punct de vedere al rezultatului eram în urmă la pauză, dar și ca joc am avut în repriza I câteva bune ocazii, din păcate nefructificate. Cred că am dominat jocul ca posesie, ca număr și calitate a ocaziilor de gol create!”

”Suporterii au câștigat toate meciurile din acest campionat, noi n-am reușit asta, dar 13 etape suporterii le-au câștigat pe toate, acasă, în deplasare, și sperăm să ținem pasul cu ei la numărul victoriilor! Momentan, lăsați-ne să ne bucurăm acum pentru victorie, iar de mâine începem pregătirea meciului cu UTA. Cel puțin noi, din staff-ul tehnic, începând de azi, ne adunăm deja datele, să ne ridicăm și sâmbătă la nivelul așteptărilor suporterilor. Discutăm despre jocul cu UTA la viitoarea conferință. Dar până atunci, din nou, felicit jucătorii și suporterii admirabili!”

Petruescu a mai răspuns prin ”n-am comentat și nu comentez arbitrajul, și eu am fost surprins de delegare, dar nu știu, cred că da, a fost primul gol, din unghiul din care am fost, nu știu dacă a fost, da sau nu, dar cu siguranță brigada s-a ridicat la nivelul jocului, cu o prestație foarte bună, și nu cred că una dintre echipe poate să se plângă că a fost influențat rezultatul, așadar felicit și brigada de arbitraj, n-a fost deloc ușor nici pentru ei!”

Și a mai explicat în final că ”din păcate și noi și echipa gazdă avem aceleași culori, ei fiind prioritari ca gazde și-au ales echipamentul și culorile, noi fiind nevoiți să jucăm cu echipamentul de rezervă, dar s-a dovedit a fi norocos!”

Revenim cu alte declarații și fotografiile. Rezultatele celorlalte jocuri ale zilei în Liga 2, pe coloana clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: