ASU Politehnica, 2-2 la Cluj cu Juventus București la startul turneului semifinal de juniori D, pe un teren netrasat dar marcat cu copete

Juniorii generației 2004 de la ASU Politehnica Timișoara au debutat în turneul semifinal 1 al ediției 2016-2017 în Campionatul Național U13 prin a inaugura seria patrulater de la Cluj cu o remiză cu juniorii D ai nou-promovatei în Liga 1 de la ASC Juventus București, meci de la ora 11 în care alb-violeții au fost inițial conduși dar au și răsturnat scorul până la pauză, fiind egalați în ultimul sfert de oră dintr-un penalty discutabil: 2-2 (2-1).

Controversele s-au ivit din faptul că suprafața de joc de pe terenul sintetic nu a fost delimitată și trasată conform uzanțelor cu marcajele tradiționale, înlocuite în acest caz cu copete dispuse din loc în loc, ceea ce a putut lăsa loc de interpretări, inclusiv în faza în care s-a acordat lovitura de pedeapsă, nefiind foarte clar dacă infracțiunea s-a produs în interiorul sau în afara careului.

ASU Politehnica a căutat să obțină organizarea turneului semifinal la U13 pe iarba naturală a arenei ”Știința” dar seria patrulater este găzduită de astăzi până miercuri la Cluj, pe suprafața artificială, în Parcul Iuliu Hațieganu, reunindu-i la start pe alb-violeți precum și o echipă din capitală respectiv două de sub Feleac.

Calificată din turneul zonal de la Simeria, gruparea timișoreană de 2004 se numără între cele 8 rămase în cursă la nivel național la juniori D, debutând în turneul semifinal de la Cluj prin a remiza 2-2 cu omologii de la Juventus București, care au deschis scorul, 0-1, și au egalat cu unicul gol al părții secunde din lovitură de pedeapsă.

Juniorii antrenați de Alin Ionescu și Orlando Ștefan au răsturnat scorul în primele 30 de minute prin golurile marcate din acțiune de Grancea și Pureca, după ce Adonis Trică deschidea scorul pentru bucureșteni.

Antrenorul Ionescu s-a declarat foarte mulțumit de prestația juniorilor alb-violeți, care au dominat în special repriza a II-a și și-au creat multe ocazii de gol, inclusiv la 2-2, spre finalul întâlnirii, când au ratat din poziții bune.

ASU Politehnica a început partida prin Mario Cuzmanovici – cpt. – Denis Unc, Tudor Moțiu, Koszo Alexandru, Roland Andreica, Dan Pureca, Cristian Grancea, Robert Ehring și Răzvan Petrescu, pe parcurs mai intrând toți cei convocați, portarul Paul Lazăr, mezin al efectivului, unicul din generația 2005, Ionuț Bicek, Raul Pușkaș, Fabian Petcov, Paul Bălănescu, Daniel Olariu și Marco Mircea.

În cel de-al doilea meci al zilei inaugurale în turneul de sub Feleac, CS Luceafărul Cluj a trecut cu 1-0 (1-0) de concitadina CFR 1907.

Celălalt turneu semifinal, găzduit de Vaslui, începe la orele serii cu partidele între localnicii de la Comstar și FC Viitorul Constanța respectiv ACS Colțea 1920 Brașov – AS Regal Sport Club ”Ferdinand I” București.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: