ASU Politehnica, 4 premiere în intermediara remizată la codașa Foresta

După deplasări în general lungi în turul Ligii 2, pe rând la Brăila, Târgoviște, Clinceni, Sibiu, din nou în Ilfov, la Afumați, Satu Mare, Motru și încă o dată în Ilfov, la Ghermănești, ASU Politehnica a avut parte cu ocazia celei de-a doua intermediare a sezonului de a doua cea mai lungă ieșire, la Suceava, unde a remizat cu ultima clasată Foresta după ce a condus-o de două ori: 2-2.

A fost deja și al patrulea meci al alb-violeților pe mijloc de săptămână în campania în curs, după cel de campionat, pierdut pe ”Știința” cu 0-2 cu Metaloglobus pe 23 august, dar și cele din Cupa României, pe 4 și 25 octombrie, iar precum în ieșirea la Biled antrenorul Bogdan Andone a apelat la o împrospătare prin întinerire a 11-lui de start, tot așa, cu mai multe modificări de la un joc la altul în formula de început.

Patru au fost, Bilia, Coadă și Plămadă revenind după absența din victoria de sâmbătă cu CS Știința Miroslava, când ultimii 2 intrau pe final, iar Țugui după 7 etape, de la deplasarea pierdută în prelungiri la Afumați. Unde se întâmpla pentru prima oară în acest campionat ca Andone să alinieze 4 noi titulari de la un meci la altul, printre care și Țugui, maxim repetat și sâmbătă contra Științei Miroslava, de fiecare dată în urma unor rezultate nesatisfăcătoare, 2-2 acasă cu CS Balotești dar și 1-0 pentru Sportul Snagov pe ”orezăria” din Ghermănești.

Pe de-o parte, dat fiind că la Suceava a jucat contra deținătoarei ”lanternei roșii”, pe care a și condus-o în două rânduri, ASU Politehnica ar putea deplânge irosirea șansei de a învinge și pentru a patra oară în deplasările din 2017-2018 în Liga 2. Însă, pe de altă parte și din mai multe puncte de vedere, un punct este mult mai bun decât… nimic, deși remiza a fost atipică, înregistrându-se între formații care nu se dădeau deloc în vânt după rezultate de egalitate, Foresta având doar unul în cont până la ora jocului de miercuri.

În primul rând, ”violeții” au avut de ținut piept unei forțe induse de disperare, nevoia de puncte a gazdelor fiind cât se poate de mare. În al doilea rând, galben-verzii în noua lor componență încropită din mers și din aproape în aproape alcătuiesc o garnitură suficient de masivă, de luptă, căreia suprafața de joc moale de pe ”Areni” nu i-ar pune la fel de mari probleme precum oaspeților.

În egală măsură, timișorenilor le-a crescut vertiginos kilometrajul și implicit oboseala, de exemplu până anul trecut pe vremea aceasta având doar 8 deplasări în campionat, dintre care două în județul vecin, Arad, și nu nouă, precum în cazul de față. Iar oboseala induce la rândul ei erori, traduse inclusiv prin cartonașe galbene și suspendări, alb-violeții confruntându-se cu o criză de personal pe fondul unui lot și așa restrâns numeric, manifestată acut în nordul Moldovei, unde au aliniat numai 5 rezerve.

Deznodământul a fost absolut identic celui din 25 februarie 2017, la ora primului meci al nou-promovatei în sezonul de primăvară din campania anterioară, 2-2, abordat pe-atunci de Foresta de pe locul 9, cu 26 de puncte, față de cele 19 ale timișorenilor, pe poziția a 14-a. În calitate de nou sosiți în Liga 2, bănățenii puteau trece la capitolul reușite remiza pe ”Areni” în care Birău și Bădăuță deschideau și închideau scorul în minutele 54 și 85, după 0-0 la pauză.

Comparativ, acest 2-2 de miercuri poate părea la prima vedere o nereușită, însă nici Foresta nu mai este trupa cu juniori din debutul sezonului, ci una cu 4 titulari de peste hotare, plus alți 2 intrați pe parcurs, chelului tichie de mărgăritar sau și o altă dovadă că pe fondul accentuatei devalorizări a jucătorilor autohtoni, în regresie numerică în ceea ce privește capacitatea de a evolua la nivelul eșalonului secund, fotbaliștii români cât de cât de Doamne ajută sunt tot mai greu de găsit.

În plus, Foresta lui Florentin Petre se alinia acasă realimentată cu speranțe în privința părăsirii ultimului loc după prima victorie în deplasare în actuala ediție a Ligii 2, 0-1 sâmbătă la Motru cu gorjenii. A rezultat însă un 2-2 în care deschiderea scorului a fost semnată de Răzvan Ghinescu în minutul 33 din centrarea lui Ignea, 0-1 la pauză, iar tocmai Ignea a preluat din nou conducerea în minutul 50, în urma recuperării efectuate de Plămadă, sucevenii revenind de fiecare dată din faze fixe, dintr-o lovitură de la 11 metri în minutul 47, respectiv în urma unei lovituri libere, în minutul 74. Iar astfel Ghinescu și Ignea au devenit marcatorii cu numărul 9 și 10 pentru ”violeți” în actuala campanie a Ligii 2, în urma colegilor Bădăuță și Sorescu – autori a câte 4 goluri, Taub, Krausz și Predescu – fiecare cu câte două, iar Staicu, Poparadu și Bilia cu câte unul. De fapt, pomenind numele unor atacanți, Bogdan Andone a abordat deplasarea fără un vârf clasic, ci cu Bădăuță și Staicu între rezerve.

Egalată de două ori acasă, de CS Balotești de la 2-2 iar de UTA rapid însă și temporar, ASU Politehnica a fost pentru prima oară egalată în deplasările din acest campionat, însă chiar de două ori în cursul aceleiași reprize, fără a mai avea forța să înscrie pe final pentru puncte în plus, cum izbutea Sorescu la Clinceni respectiv Krausz, la Motru. Din contră, plumbul oboselii ar fi putut-o costa în finișul cu Foresta în ofensivă, primejdioasă.

Fără a învinge și la Suceava, unde bănățenii au început jocul cu 5 jucători sub 21 de ani, și anume portarul Dur-Bozoancă, fundașul lateral Motreanu, Coadă și Țugui la mijloc iar Sorescu pe flanc, a fost totodată pentru prima oară în acest campionat ca ASU Politehnica să nu câștige după o victorie anterioară și astfel să nu lege o nouă serie de două succese, ceea ce se mai întâmplase în 3 cazuri, și anume la debut, cu 3-2 la Brăila și 2-1 acasă cu FC Argeș, în etapele 5-6 cu 3-2 la Clinceni și 1-0 pe teren propriu cu CS Mioveni, respectiv în rundele a 11-a și a 12-a, cu 2-0 la Satu Mare și 2-1 pe ”Dan Păltinișanu” cu UTA.

Pe de altă parte timișorenii au legat totuși două apariții fără eșec, fiind cât se poate de limpede alternanța rezultatelor pozitive cu cele fără victorie. Triumfuri în primele două etape, urmate de două eșecuri la zero. Alte două succese, urmate de 3 înfrângeri completate cu o remiză. Încă două victorii, cărora li s-a alipit în cea mai lungă serie invincibilă a ”violeților” din campionatul în curs remiza de la Motru, urmate însă de eșecul pe bălțile nu foarte departe de Lacul Snagov. Privind jumătatea plină a paharului, la Ghermănești s-a consemnat unica înfrângere a timișorenilor în ultimele 6 etape…

De unde și bilanțul simțitor mai bun din acest al doilea sezon în Liga 2, comparativ cu cel deținut anul trecut pe vremea asta, în calitate de nou-promovată, într-un salt de la 16 4 4 8 20-30 16 puncte la 16 7 3 6 20-20 24 de puncte, așadar cu un număr identic de goluri marcate.

Paradoxal, deși pe ”Areni” timișorenii au înscris pentru a patra oară în deplasările acestui sezon mai mult decât un gol, după victoriile cu 3-2 de la Brăila și Clinceni dar și mai recentul 2-0 de la Satu Mare, ceea ce nu era valabil în toamna lui 2016, când abia la final de octombrie repetau ”violeții” o ispravă eficace pe alte terenuri, 2-3 la Călărași după un 0-3 tot victorios la Pâncota. Altfel, și în toamna trecută, și în toamna în curs ASU Politehnica n-a înscris deloc tot în câte 5 meciuri, atunci o dată și pe ”Știința”, în noua ediție o dată pe ”Știința” dar și pe ”Dan Păltinișanu”. Până la urmă, pe drumul spre evitarea retrogradării, ASU Politehnica mai înscria cel puțin două goluri afară în 4 apariții din sezonul de primăvară, 2-2 la Suceava, 2-0 la Buftea cu Metalul Reșița, 2-2 la Clinceni și 3-2 în Ilfov pentru CS Balotești.

Altfel, comparativ cu toamna trecută, în care și-a adjudecat chiar la scor jocurile din intermediare, cu 3-0 la Pâncota și 4-1 acasă cu CS Balotești, dar în runda a 18-a, așadar ceva mai târziu, gruparea de pe ”Știința” nu s-a impus în rundele de la mijlocul săptămânii ale campionatului în curs, pierzând acasă cu Metaloglobus și remizând ieri în nord-estul țării.

Dacă la Suceava ”violeții” n-au repetat isprăvile precedentelor două formații vizitatoare pe ”Areni”, Dunărea și UTA impunându-se recent acolo cu 0-2 și 2-3, rămâne în schimb de văzut cum vor continua duminică de la ora 14 pe ”Știința”, la căderea cortinei peste etapa a 17-a, contra Luceafărului Oradea, ca ultimă repetiție înaintea deplasării la concitadina Ripensia, după care ASU Politehnica va mai juca pe teren propriu cu ASA dar și cu Dacia Unirea Brăila, respectiv la Pitești, pe 9 decembrie.

Până una alta, alb-violeții sunt la 10 puncte în urma ocupantei locului de baraj dar și la 8 în fața primei formații de pe locurile de retrogradare, Pandurii, egalată ieri la puncte de învingătoarea sa cu 3-1, tocmai Luceafărul, aflată la cel de-al treilea triumf consecutiv.

În orice caz, a fost o intermediară în general a gazdelor, cu 6 victorii pe teren propriu, doar în runda a noua înregistrându-se 9 succese ale amfitrionilor iar în etapele a 3-a și a 7-a câte șapte, tot 6 fiind consemnate și în runda a 13-a. În total după 16 ”borne”, 75 de triumfuri ale amfitrionilor și 42 ale oaspeților, 43 de partide încheindu-se la egalitate.

Una dintre acestea a avut distribuțiile…

Foresta Suceava: Began – Onofraș, Masella, Diallo, Belevschi – Renquin, Dali-Amar (57, Movsesyan), Stănescu, Sumănariu – Cerlincă, Matei – cpt. (78, Boumina).

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera – cpt., Bilia, Taub – Coadă, Țugui (56, Poparadu), Ignea – Ghinescu (54, Bădăuță), Plămadă, Sorescu (75, Predescu), rezerve rămânând portarul Fișteag și Staicu.

Ultimele rezultate și programul etapei viitoare, cu 6 meciuri sâmbătă de la ora 11 și unul de la ora 13, CS Mioveni – Sportul Snagov, iar celelalte duminică, Dunărea – FC Argeș de la ora 12 iar de la orele 14 ASU Politehnica – Luceafărul și AFC Hermannstadt – Academica Clinceni, pe coloana clasamentelor și datelor tehnice.

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: