ASU Politehnica, a 3-a deplasare tot la o nou-promovată. Petruescu: ”Petrolul e pe val după victorii consecutive în jocuri consistente dar și noi venim cu moral după calificarea din Cupă”

O tempora. Duelurile Ploiești – Timișoara au fost cândva atractive întâlniri în Divizia A iar acum, odată cu renașterea Petrolului proaspăt promovat în Liga 2, disputele pe această rută renasc în căutarea zăpezilor de altădată, deocamdată în anticamera elitei. Însă ambele cluburi au ambițiile lor, manifestate și săptămâna aceasta, prahovenii dispunând miercuri seară într-o restanță acasă cu 2-0 de pierzătoarea ultimului baraj de promovare în Liga 1 iar ASU Politehnica tot atunci de concitadina Ripensia, dar abia după prelungiri, în Cupa României, succese înaintea meciului direct de campionat de duminică de la ora 13, penultimul al etapei a VII-a, pe stadionul ”Ilie Oană”.

Partidă televizată înaintea căreia antrenorul principal timișorean Cosmin Petruescu și jucătorii Dragoş Cojocaru şi Ionuţ Plămadă au oferit declarații în conferinţa de presă organizată de gruparea alb-violet astăzi la ora 13.

Petrolul a urcat miercuri seară pe locul 3, la doar două puncte în urma liderului Academica dar cu 3 în plus față de învinsa din Târgoviște, formația antrenată de Leo Grozavu aflându-se așadar într-un moment propice, cu atât mai mult cu cât a primit până acum numai două goluri în 6 etape, dintre care unul singur pe teren propriu, la Ploiești remizând alb la debut cu CS Sportul Snagov iar apoi trecând cu 2-1 de Pandurii dar și cu 2-0 alaltăieri de vecinii dâmbovițeni.

ASU Politehnica este în schimb la abia a treia deplasare din noul sezon al Ligii 2, însă tot pe terenul unei nou-promovate, după ce pierdea la Petroșani cu 2-1 în fața Energeticianului dar și învingea mai recent la Bacău, 1-2 cu Aerostar. Nici ”violeții” n-au încasat multe goluri dar nici n-au înscris, chiar și mai rar, de numai 6 ori, de fiecare dată însă în deplasare, ceea ce conferă speranțe, expuse și de antrenorul principal.

Cosmin Petruescu a spus că va fi ”o partidă interesantă, cu siguranţă, mai bine spus două cluburi cu proiecte asemănătoare şi totuşi diferite, atât noi cât şi cei de la Petrolul am trecut prin numeroase schimbări atât la nivelul băncilor tehnice cât şi la nivelul loturilor de jucători. Şi diferite prin faptul că proiectul nostru este pe termen mediu şi lung, în timp ce proiectul celor de la Petrolul este pe mediu-scurt, dovadă şi achiziţiile pe care le-au făcut, sau transferurile de jucători pe care le-au făcut cele două echipe. Ca dovadă, noi am făcut transferuri numai cu jucători tineri, în timp ce cei de la Petrolul au luat jucători consacraţi. Obiectivul lor declarat este acela de a promova, de a promova în acest an, chiar dacă în prima parte a acestui campionat rezultatele lor nu au fost conforme cu jocul. Din păcate pentru noi îi prindem pe val, vin după două victorii consecutive, una în deplasare la Energeticianul şi cealaltă acasă cu Chindia Târgovişte, două jocuri consistente, dar în acelaşi timp şi noi venim cu un moral după victoria din Cupă de la Ripensia, o victorie importantă, în primul rând pentru faptul că ne-am refăcut moralul după înfrângerea nemeritată zic eu din meciul cu FC Argeş, dar din acest punct de vedere consider că va fi o partidă deschisă oricărui rezultat”.

 

În privinţa lotului, cum staţi? ”Astăzi am avut două antrenamente diferite, cei care au jucat au avut un alt program, comparativ cu ceilalţi jucători, care nu au evoluat în meciul de cupă. În privinţa lotului de 18, decizia o voi lua după antrenamentul de mâine dimineaţă. Încă sunt probleme medicale la nivel de lot, sperăm să nu fim nevoiţi să ajungem să avem astfel de probleme, să ne putem baza pe tot lotul pentru meciul cu Petrolul. Deocamdată sunt unii jucători care au probleme medicale, Schieb, Poparadu, Miholca, dar mâine mă voi decide asupra lotului de 18 jucători care vor face deplasarea, mâine la ora 11 şi 15 minute…”

Dragoş Croitoru a spus că ”întâlnim un adversar bun, Petrolul este o echipă de tradiţie, am mai jucat acolo și este o acustică impresionantă. Sperăm să răsturnăm calculele hîrtiei, care o dau favorită pe gazde. Dar suntem încrezători în noi, venim după un meci bun şi sperăm să ne întoarcem cu cele trei puncte!”

Ai debutat în meciul cu Ripensia… ”Da, într-adevăr, a fost foarte frumos văzând şi publicul pe care îl avem şi este bine că am reuşit să câştigăm. Da, şi la meciul de duminică cu Petrolul va fi o atmosferă incendiară, dar şi noi avem suporterii noştri şi sperăm şi noi, jucătorii, să facem spectacol!”

Ionuţ Plămadă l-a completat prin a spune că ”într-adevăr, jucăm cu o echipă bună a campionatului, o echipă care de la început şi-a dovedit intenţia de a promova, este una din principalele echipe la promovare, faţă de alte echipe genul Cluj, dar noi vom încerca să facem un joc cât mai bun şi să scoatem cât mai mult posibil cele trei puncte”.

Iar Plămadă a mai spus că ”într-adevăr, au o echipă foarte bună, cu jucători de calitate, jucători care au state vechi în liga întâi şi cu siguranţă atmosfera va fi incendiară la acest meci. Referitor la duelul cu fratele meu, o să vedem cine o să câştige, sper să fiu eu de data aceasta învingător…”

În fine, Plămadă a mai confirmat în privința duelului familial dar și… familiar că ”da, ne-am mai întâlnit şi din păcate mă conduce cu doi – zero, şi putem să întoarcem. Da, am vorbit cu el, bravo lui pentru reuşită şi sper să nu dea gol duminică…”

Programul etapei a VII-a și clasamentul Ligii 2, pe coloana datelor tehnice. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: