ASU Politehnica – ACS Dumbrăvița 3-1 (1-1): FOTO + declarații Petruescu, Axente, Bălu

Secund divizionarii alb-violeți, gazde în meciul din etapa I a noii ediții de campionat, au jucat la mijlocul acestei săptămâni o nouă partidă de verificare, câștigată și aceasta: ASU Politehnica – ACS Dumbrăvița 3-1 (1-1). Câteva fotografii, precum și declarații ale antrenorilor Petruescu și Bălu respectiv ale noii achiziții Mircea Axente.

Ultimul jucător care a semnat pentru 2 ani cu gruparea violetă este Mircea Axente, născut la 14 martie 1987 și cu 182 de meciuri și 38 de goluri marcate în Liga I, revenit în Timișoara după ce în campionatul trecut a ratat la baraj promovarea în elită cu AS FC Universitatea Cluj.

Iar după ce în primele două jocuri amicale din acest sezon estival, partide încheiate cu două succese, ASU Politehnica a trecut cu 9-1 de AS FC Bazoșu Vechi, echipă ce a retrogradat în eşalonul cinci, respectiv cu 2-1 la întoarcerea din cantonament cu formația din liga a treia CS Hunedoara, la Hațeg, astăzi de la ora 18 a dispus pe stadionul ”Ştiinţa” de o altă componentă a Seriei a IV-a în divizia terță, ACS Dumbrăviţa: 3-1 (1-1).

ASU a deschis scorul în minutul 20, la un corner centrat înalt în careu de Trip, mingea fiind reluată cu capul de Scutaru de la 7 metri spre poartă, gol cu largul concurs al portarului Robert Miklos, care a atins balonul cu ambele braţe.

Jocul a fost în continuare echilibrat iar ”verzii” lui Sorin Bălu au reuşit egalarea în minutul 36 la o acţiune pe dreapta a lui Ştefan, care a centrat perfect în faţa porţii, juniorul Jinga înscriind din apropiere.

Ambii antrenori au efectuat mai multe schimbări pentru mitanul secund iar jocul a devenit mult mai animat, echipa mai pragmatică reuşind să înscrie de încă două ori. Dar spre final, mai întâi în minutul 77, la cornerul executat de Ignea și respins de apărarea alb-verzilor, balonul ajungând la Ionuţ Coadă, care a înscris cu un şut pe jos din careul mare… 2-1.

Iar apoi cu trei minute mai târziu, la o acţiune pe flancul stâng, purtată de Alexandru Cherecheş, care a centrat pe jos către Adrian Ungureanu, acesta driblând la rândul său în stilul caracteristic, fentă în dreapta și apoi în stânga, urmate de şutul de la 12 metri în stânga lui Smaranda. Și 3-1.  

Următorul meci al violeților se va juca tot pe ”Ştiinţa”, cu CSM Reşiţa, în weekend, de la ora 11. În schimb ACS Dumbrăviţa va juca în Ciarda Roşie cu Ripensia Timişoara, de la ora 10 sau 11…

ASU Politehnica: Tîmbur (min. 46, Murariu) – Coadă, Mera (min. 62, Ungureanu), Scutaru, Coroiu (min. 46, Cherecheş) – Bogdan Vasile (min. 62, Adrian Lazăr), Dros (min. 46, Manea) – Trip (min. 62, Denis Radu), Ignea, Schieb (min. 46, Lupu) – Răzvan Piţigoi.

Antrenor: Cosmin Petruescu şi Antonio Foale.

Pe bancă: Alexandru  Borbei, Mario Contra, Mircea Axente.

ACS Dumbrăviţa: R. Miklos – Morariu, Telescu, Bilia, Siminic – Ad. Ştefan, M. Stancu, M. Boldea, Jinga – Făgărăşanu, Drăghici.

Repriza a doua: Smaranda – Foca, Soare, David, Siminic – Boldea, Stupu, Briciu – Enciu, Drăghici (min.68, Făgărăşanu), Nanu.

Antrenor: Sorin Bălu.

Au arbitrat: Andrei Nicolae Chiţoiu – Ionuţ Humiţa şi Roxana Cismaş Malac.

*

La cald…

Primul a fost intervievat Mircea Axente, noul atacant al alb-violeţilor, care ne-a declarat: ”Mă bucur foarte mult că m-am întors acasă! Am avut discuţii şi în iarnă cu cei de aici. M-am întors pentru că, din ce am urmărit eu până acum şi ce am observat că sunt oameni primitori şi au un spirit frumos, e o atmosferă bună şi e un mediu bun pentru mine în acest moment, să joc şi să arăt că încă pot să fac multe. Abia aştept să înceapă meciurile oficiale, cu miză, și sper să arătăm că suntem o echipă care va pune multe probleme în acest sezon”.

– Când ai fost prima oară în Timișoara ai jucat la o echipă care a avut patron, acum vei juca la una fără patron… ”Da, poate e mai bine fără patron… Vom vedea şi asta…”

Tot în ceea ce-l privește pe Axente, rămas pe bancă, antrenorul principal Cosmin Petruescu explica mai apoi pe bună dreptate de ce nu a jucat, întrebat fiind în acest sens: ”Consider că am făcut achiziţii bune acolo unde aveam nevoie. Rămâne de văzut cât de repede se vor integra în ceea ce ne dorim. În privinţa lui Mircea, şi-a reluat antrenamentele puţin mai târziu faţă de ce am făcut noi. E normal, ţinând cont că a şi jucat în returul barajului U Cluj – Hermannstadt, a intrat la  pauză mai târziu. În ultimele patru zile nu s-a antrenat şi am dorit să-l menajăm, cu atât mai mult cu cât în aceste zile a dat un test fizic, să vedem exact parametrii de efort de la care pornim pregătirea cu el. Dar cunoscându-l atât fotbalistic, cât şi uman, consider că e un fotbalist bun, care ne va ajuta”.

Cosmin Petruescu mai semnala în prealabil că ”a fost un joc bun de verificare, chiar aş vrea să le mulţumesc celor de la Dumbrăviţa, în special lui Sorin Bălu, pentru că au acceptat acest joc, într-un moment nepotrivit pentru ei. O echipă supraîncărcată, a noastră, şi una mai proaspătă, dar fără o bază a pregătirii, a lor, pentru că şi-au reluat de câteva zile antrenamentele. Una peste alta, cred că ambele echipe ne-am atins obiectivele pentru acest joc. M-au deranjat unele execuţii ale noastre, mai ales că am întâlnit o echipă de Liga a III-a, pe care eu o văd o pretendentă la promovare. O pun pe seama lipsei de prospeţime, fireşti, ţinând cont că numai ce am terminat un cantonament”. Despre care cei de la ASU Politehnica se vor referi și într-o primă conferință de presă, găzduită mâine.

Sorin Bălu (antrenor ACS Dumbrăviţa): ”Greu, prin prisma faptului că s-au întâlnit două echipe din eşaloane diferite, aflate în două perioade diferite de pregătire, însă a fost o partidă bună. Noi, fizic, ne-am făcut antrenamentul, în anumite momente ne-am apropiat de cei de la Poli. Victoria lor e justă şi meritată, după aspectul jocului. Însă după două zile de pregătire, într-o perioadă în care nu trebuia să vină acest meci, dar ne-am dat acceptul. Pentru noi e doar începutul, de adaptare la efort. Săptămâna viitoare vom intra într-o perioadă de cantonament pe plan local. Avem jucători noi, relaţiile de joc nu puteau fi cele dorite, însă spun eu că odată cu trecerea timpului, în două-trei săptămâni, sper să ne apropiem de ceea ce dorim să jucăm în campionat. Avem jucători care au jucat la eşaloane superioare, dar nu joacă numele, putem sau nu putem, rămâne să vedem pe parcursul campionatului, şi dacă echipa va fi unde ne dorim cu toţii…”

Fotografii realizate de Iosif Canea

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 6

 


Alte articole legate de acest subiect: