ASU Politehnica, al 4-lea joc la rând acasă cu o echipă mai din față. Primul succes? Declarații Foale, Ignea, Krausz

Anul trecut, tot în aprilie, dar pe 14 ale lunii, pe-atunci nou-promovata ASU Politehnica se revanșa într-un duel din a doua jumătate a ierarhiei printr-un 2-1 (2-0) în fața lui CS Afumați, de care astfel se apropia la 5 puncte și 3 locuri, cu 9 runde înainte de finish. Acum, în Vinerea Mare, de la ora 15, ”violeții” au din nou de luat o revanșă în dauna ilfovenilor, de astă dată într-o dispută din zona primelor 7 locuri, avantajul celor din zona capitalei fiind de 7 puncte și 3 poziții.

Antonio Foale

 

ASU Politehnica a spart gheața săptămâna trecută prin a triumfa în premieră în 2018, și încă cum, 0-5 la București cu Metaloglobus, dar alb-violeții tot au rămas datori pe ”Știința”, unde încă n-au simțit gustul victoriei în noul an, alegându-se cu un singur punct din 9 posibile, 1-2 cu Chindia, 2-2 cu Academica Clinceni și 0-1 cu AFC Hermannstadt, și cel de-al patrulea meci acasă de la reluarea returului fiind programat tot împotriva unei formații de care sunt devansați în ierarhie. Poliștii au avut în acest început de an vizitatori doar unul și unul, inclusiv trupe de pe podium, iar oaspeți în Vinerea Mare vor fi ilfovenii de pe treapta imediat următoare podiumului, pe care au revenit grație succesului acasă din runda trecută, 2-1 cu periclitata Pandurii Lignitul.

CS Afumați a pierdut în schimb cu 2-1 ambele deplasări din 2018, la Călărași și Șiria, ultimul punct afară adjudecându-l la Sibiu pe 9 decembrie, 0-0 cu elevii timișoreanului Pelici. Ilfovenii, care vor mai vizita Timișoara și la finele acestei luni, în Ciarda Roșie, sunt plasați la 10 puncte în urma Chindiei Târgoviște, pe al cărei teren vor juca în mai, în antepenultima etapă a sezonului.

Până atunci, echipa cu a patra cea mai ermetică defensivă din Liga 2 va încerca să încurce socotelile timișorenilor, care anul trecut se revanșau în retur prin golurile lui Taub și Blănaru, ultimul, din penalty, marcate până la pauză, 2-1 final după 2-0 pentru ilfoveni în toamna lui 2016, când înscriau în minutele 81 și 90+1, CS Afumați marcând tot în prelungiri și în disputa tur din campionatul în curs, ceea ce era golul victoriei cu 2-1, după ce Predescu egala în minutul 43.

Runda din Săptămâna Mare începe deja mâine, joi, la ora 17, cu jocurile CS Sportul Snagov – FC Argeș și Dacia Unirea Brăila – Chindia Târgoviște, vineri fiind programate alte 3 meciuri de la ora 11, printre care și Ripensia – Academica Clinceni, plus încă trei după-amiaza, Dunărea Călărași evoluând de la ora 14 la Motru iar sibienii de la ora 16 la Suceava.

Cum acesta va fi ultimul meci acasă al alb-violeților până în 28 aprilie, când vor primi vizita gorjenilor, între timp mai având deplasări la Călărași și Șiria, ASU Politehnica speră într-o cât mai numeroasă prezență a simpatizanților la ora duelului din runda a XXVIII-a, prefațat astăzi după prânz de antrenorul interimar Antonio Foale și Alin Ignea respectiv Raul Krausz…

Poliștii, înaintea celui de-al 14-lea meci acasă în Liga 2 în 2017/8. Bilanț: 7 2 4 18-13 23 puncte

 

Antonio Foale a spus că ”vineri mai avem o bătălie, un meci care astăzi pare greu, cu echipa de pe locul 4, care a marcat destul de multe goluri, a primit puţine, echipă care ascede la promovare. Important e că tot noi suntem, ca şi la fiecare joc. Dacă noi reușim să jucăm bine, fiind acasă, cu susținerea suporterilor, putem câștiga acest meci. Știm foarte bine că după un rezultat de 5-0 în deplasare, următorul joc fiind aproape de precedentul, este mai greu să cobori de foarte sus, să te montezi. Se pare că nu am reușit să montez jucătorii în pauza ce am avut-o, să-i ținem în priză e greu. Vii după 5-0 în deplasare, euforia încă mai persistă”.

ASU Politehnica a pierdut sâmbătă în matineu la o ilfoveană codașă, 2-1 CS Balotești: ”Despre jocul trecut, ce să mai zic despre el!? A fost un joc bun, am dominat, dar am fost lipsiți de şansă!” În privinţa lui Sorescu, ”este cel mai în formă jucător al lui ASU, pe lângă că e un jucător cu destul talent. La ora actuală joacă pe postul pentru care are calități. Se simte bine acolo. Dă randament, e un jucător puternic, cu o tehnică bună, şutează cu ambele picioare. Joacă pe stânga și pe dreapta… Nu rămân fidel sistemului 4-4-2, și acesta trebuie exersat, stabilim sistemul și în funcție de adversar”.

Întrebat despre atacantul francez Lusamba, Foale a explicat că ”de firea lui e mai retras, fiind şi străin. L-a afectat mult plecarea vechiului staff, nu a reușit să revină, să meargă mai departe. Este ajutat și de colegi, și de noi, antrenorii, dar mai greu, asta e firea lui. Dar poate să explodeze, mare nevoie are, mare nevoie de un gol! Susținere are şi din partea conducerii, a staff-ului, vă spun sincer. Eu nu am putut intra în el, că pentru mine este prea scurt timp să învăţ engleza şi pentru el este timpul prea scurt să înveţe româna. Dacă vorbeam aceeaşi limbă era cu totul şi cu totul altceva. El nu a reușit să se integreze…” Întrebat și despre jucătorii care lipsesc, ”Plămadă a venit astăzi,  sperăm să facă primul antrenament cu grupul, el a făcut individual, îl mai avem pe Ion Mera, cumul de cartonaşe”.

Și s-a trecut la Alin Ignea: ”Un meci greu acasă, cu o echipă bună, care încearcă să joace şi asta ne convine şi nouă, că este o echipă care încearcă să joace. Astfel putem juca și noi şi sperăm să câștigăm, să-i facem fericiți pe suporteri şi să urcăm cât mai sus în clasament. Sperăm să fim în primele cinci la final, să luăm meci cu meci, să-l tratăm cu maximă seriozitate. Atmosfera la echipă este foarte bună, păcat că am pierdut ultimul meci. A doua partidă a fost mai modestă, din mai multe puncte de vedere, nu am ştiut cum să gestionăm jocul cum trebuie, şi acolo s-a făcut diferenţa. Vrem să câștigăm cu fiecare echipă, eu cred că suntem în primele două-trei și ca joc, dar nu am avut rezultate. Sperăm să legăm acum rezultatele, atmosfera la echipă este bună!”

L-a completat Raul Krausz: ”Meciul de vineri este următorul pentru noi, Afumațiul e o echipă foarte puternică, având jucători foarte valoroşi. Iar având în vedere ce s-a întâmplat în tur, trebuie să ne luăm o  revanşă în faţa lor. Mai ales maniera, cum am pierdut, eu zic că nu au fost cu nimic peste noi, consider că trebuie să ne mobilizăm foarte bine şi să jucăm la victorie. Eu spun că putem contracara orice echipe pe Știința, grupul nostru este foarte valoros, mai ales că jucăm în fața suporterilor. Acest meci trebuie să-l câştigăm, e un meci foarte important pentru noi!”

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: