ASU Politehnica – CSM Școlar Reșița 0-0. Andone ia în vizor arbitrajul

Prima zi de sâmbătă din luna februarie a programat o nouă serie de jocuri amicale implicând divizionare secunde și din eșaloane inferioare, ca de exemplu ASU Politehnica – CSM Școlar Reșița 0-0, UTA – Ripensia 4-2, Centrul Național de Pregătire Timişoara – CSM Lugoj 1-4 sau Fortuna Becicherecu Mic – Millenium Giarmata 0-1. Vom reveni cu amănunte şi cu rezultatele altor meciuri de pregătire disputate astăzi, dar până atunci să consemnăm detalii pe marginea remizei alb-violeților, completate de declarații și fotografii.

Până astăzi, în meciurile amicale din această pauză competițională, ASU Politehnica a deținut un bilanț cu o remiză și 3 victorii, și anume 1-1 cu Cocoșul Orțișoara respectiv 3-1 cu Vulturul Grebenac, 2-0 cu Național Sebiș și 6-0 la mijlocul acestei săptămâni cu ACS Ghiroda. Cărora li s-a adăugat un rezultat de egalitate, 0-0 cu CSM Şcolar Reşiţa.

De remarcat în plus ar fi că doi jucători timişoreni au luat drumul Reşiţei, și anume un fost component al echipei ASU Politehnica, Marius Staicu, atacant în vârstă de 30 de ani trecut sub comanda lui Daniel Opriţa după rezilierea înțelegerii cu alb-violeții, respectiv un junior de la ACS Poli, fundașul Cristian Podină, care astăzi a demonstrat că merită să joace la o echipă de seniori. De menţionat și că în sezonul de toamnă Staicu a bifat 19 apariții pentru timișoreni în liga a II-a, reușind să marcheze de două ori.

Partida s-a disputat pe terenul sintetic de la Baza II – UPT pe o vreme chiar neprielnică fotbalului. A rezultat un meci echilibrat între divizionara secundă și o formație din Liga a III-a care are ca obiectiv promovarea în eșalonul al doilea. În prima repriză, alb-violeții au solicitat două lovituri de la 11 metri, mai întâi în minutul 12, la un fault asupra lui Sorescu, iar apoi în minutul 23, la un henț comis în propriul careu de Cristian Podină, însă de fiecare dată centralul partidei, Elisei Balaj, a lăsat jocul să continue.

Trupa în roşu-negru, în absența antrenorului principal Daniel Opriţa, acesta fiind bolnav și înlocuit cu secundul Ștefan Nofitovici, l-a căutat mult pe ex-polistul Staicu, care a și avut o bară în minutul 15, la o reluare din marginea careului de 6 metri, din lateral stânga, după un corner executat de Copaci. Ca apoi, după 4 minute, Mera să înscrie cu capul din 6 metri, la o centrare a lui Predescu de la 18 metri, primind o pasă scurtă de la Taub, din lovitură liberă, golul fiind însă anulat pentru fault la portar.

În partea secundă, ambii tehnicieni au rulat întreg lotul de jucători pe care l-au avut la dispoziţie, ba din contră, Bogdan Andone a mai introdus un alt junior, din generația 2003, acesta fiind Denis Radu, devenit al cincilea mezin al grupei pregătite de Iulian Prodana care bifează minute în partidele de pregătire din această iarnă, după Borbei, Gașpar, Bîrloveanu și Ursu.

Singura ocazie mai clară pentru violeţi a fost cea din minutul 79, când centrarea lui Sorescu de pe flancul drept a fost reluată de Schieb de la 12 metri, pe jos, fără probleme însă pentru portarul reşiţean Petruţ.

De menţionat că jucătorul Raul Krausz a suferit o accidentare în minutul 56, resimțind mari dureri la coapsa stângă și fiind solicitată de urgenţă Ambulanţa Smurd. Apoi, a fost transportat la spital.

Următorul meci de verificare pentru trupa lui Bogdan Andone este miercuri la Timişoara cu CSM Lugoj.

*

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera, Scutaru, Taub – Krausz, Ignea, Poparadu – Sorescu, Plămadă, Predescu.

Antrenor: Bogdan Andone.

Au mai intrat după pauză: Lusamba, Bilia, Giuricici, Schieb, Lazea, Coadă, Ghinescu, Teut, Gașpar, Denis Radu – ultimii doi, în ultimele 10 minute.

CSM Școlar Reșița: Zimmermann – Szijj, Bactăr, Podină, Liuba – Bărbulescu, Breşneni, Copaci, Ene – Manole, Staicu.

Antrenor secund: Ștefan Nofitovici.

Au mai intrat: Petruț – Negoescu, Puțanu, Vădrariu, Jula, Vaștag, Costin, Burciu, Vlada Topic, Nemanja Bursac, Marius Mustețea, Marian Mustețea.

Au arbitrat: Elisei Balaj – Andrei Martinovici şi Răzvan Ghinea.

*

Bogdan Andone (antrenor principal ASU Politehnica): ”Din păcate, nu am reușit să jucăm meciul pe o suprafață de iarbă. Am ales să ne protejăm terenul nostru și am apelat din nou la acest teren sintetic, care implică destul de multe riscuri. Le-am și spus băieților înainte de meci că e foarte important să nu avem accidentări, însă, din păcate, Krausz are mari probleme. Vom vedea care e starea lui. Sper doar să nu îl pierdem pe o perioadă îndelungată. Ceilalți băieți au acuzat și ei dureri la genunchi, la tendoane, din cauza terenului. Asta e, încercăm să ne acomodăm și să jucăm acolo unde avem posibilitatea. Una peste alta, a fost un test util, însă nu am reușit să ne fructificăm ocaziile create. Am rămas cu aceeași meteahnă, cu același ghinion din turul campionatului. Inclusiv la capitolul penalty-uri, unde în întreg sezonul de toamnă nu am primit niciunul. Și astăzi, cred că au fost trei situații clare în prima repriză, cu minge luată cu mâna, fault de la spate, toate procedeele posibile, dar asta este, din păcate. Dar poate că ni se vor întoarce în retur. Nici nu mai vreau să comentez ceva despre arbitrajul de astăzi, pentru că n-am cuvinte. Au fost câteva faze pur și simplu de neînțeles. Nu e normal, sunt meciuri amicale, facem câte două antrenamente pe zi și se acumulează o stare de oboseală, presiune. Încercăm să se vadă în meciuri ceea ce lucrăm la antrenamente. Noi încercăm să facem pressing, să fim agresivi, însă atunci când arbitrul întoarce faza de patru-cinci ori, ce să vă mai spun… În aceste condiții, ne vom antrena ca la baschet, vom juca cinci la cinci, fără să ne atingem. Nu mai vreau să discut despre atacanţi, ăsta este lotul şi cu ei mergem în continuare”.

Ştefan Nofitovici (antrenor secund CSM Școlar Reşiţa): ”Suntem mulţumiţi de rezultat, am întâlnit o echipă foarte bună de liga a II-a. Ne ştim bine, de foarte mult timp, am jucat și cu Ripensia, şi cu Juventus Bucureşti. Am reuşit să ieşim neaccidentaţi de pe teren după aceste amicale, cred că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la echipa adversă. Am avut agresivitate, am încercat să jucăm cât mai bine, fără faulturi, chiar şi pe un timp foarte rău. De luni o să intrăm într-o perioadă de două antrenamente pe zi iar sâmbăta viitoare vom juca un nou meci important cu UTA. Până în momentul acesta suntem foarte mulţumiţi, sperăm ca şi începutul campionatului să ne prindă tot aşa de bine pregătiţi. Avem în probe şi doi jucători din Serbia, mă voi consulta cu Opriţa şi, probabil, după ce îi mai vedem săptămâna viitoare, unul dintre ei sigur va rămâne, este vorba de Nemanja. Despre colegul meu Opriţa, el are o problemă cu spatele, dar de luni va reveni la echipă”.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: