ASU Politehnica – Dacia Unirea Brăila: ”Jocul trebuie tratat cu maximă seriozitate”. Declarații Petruescu, Dros, Borbei

Ultimul joc programat duminică în etapa a XXX-a din Liga 2 le va opune de la ora 15 pe arena ”Dan Păltinișanu” pe ultima clasată pe un loc salvator, ASU Politehnica, a 15-a în ierarhie, și pe ocupanta ultimei trepte, ”lanterna roșie” ACS Dacia Unirea Brăila, ultimă repetiție a timișorenilor înaintea triplei cu mari semnificații pentru fanii viola, la Ripensia, acasă cu ACS Poli respectiv la Arad, cu UTA. Însă întreaga atenție a alb-violeților este acaparată momentan de primirea dunărenilor, orice altceva decât o victorie echivalând cu un pas înapoi pentru elevii lui Petruescu.  

Pe hârtie, un meci pe teren propriu cu codașa clasamentului, rămasă la 3 puncte în urma penultimei clasate, trece drept cel mai abordabil joc. În realitate însă, nici o partidă nu poate fi floare la ureche pentru formația cu cele mai puține goluri înscrise în campionatul în curs și care a marcat într-o singură întâlnire din ultimele 16 etape mai mult decât un gol, fără a scutura în schimb deloc plasa în nu mai puțin de 7 runde în acest răstimp. Este vorba despre ASU Politehnica, ineficientă în a desface apărările adverse, autoare a mai mult decât un gol pe meci în aparițiile acasă din 2018-2019 numai contra lui FC Argeș, care se impunea cu 2-3 pe ”Dan Păltinișanu”, respectiv împotriva nou-promovatei Petrolul, 3-0 luna trecută pe același gazon. Dispute care mai au un punct comun, fundașul Ioan Mera fiind autorul primei reușite pentru ”violeți”.

În rest însă, patru jocuri pe teren propriu în Liga 2 în care n-au marcat și încă opt în care au înscris doar o dată. Cum s-a întâmplat și sâmbăta trecută, în primul din seria de 3 meciuri cu formații de care erau devansați în clasament, ceea ce le conferea speranțe în ideea unor rezultate pozitive, deznodământul fiind însă mai degrabă amarnic: 1-1 cu ASC Daco-Getica, 1-1 miercuri după-amiază la Constanța. Partide în care bănățenii au egalat de fiecare dată spre final, două puncte din șase posibile cu echipe din zona liniei de demarcație între supraviețuire și retrogradare.

Urmează ”lanterna roșie”, unică formație cu o medie a golurilor primite pe meci superioară cifrei doi, și care a pierdut pe linie în deplasările din 2019, cu 3-0 la Arad, 1-0 la CS Sportul Snagov, 5-2 la Pandurii și 3-0 la Târgoviște. Ultimele rezultate acasă i-au mai permis trupei lui Florentin Petre să mai spere într-un miracol, 1-0 cu CS Balotești, 2-2 cu Metaloglobus și mai ales 3-1 miercuri cu Energeticianul, dar handicapul de 13 puncte față de ocupanta ultimei poziții salvatoare, tocmai ASU Politehnica, indică dificultatea misiunii dunărenilor.  

Care n-au mai savurat cucerirea unui punct pe teren advers de peste o jumătate de an, 2-2 pe 22 septembrie la București cu Metaloglobus, ceea ce a urmat echivalând cu dezastrul: 4-0 pentru Energeticianul la Petroșani, 6-1 pentru AS FC Universitatea la Cluj, 4-1 pentru FC Argeș și 4-0 pentru CS Mioveni tot în Regat, 2-0 pentru Farul și 2-0 pentru Ripensia pe ”Dan Păltinișanu”, pe 1 decembrie 2018. Brăilenii mai apăreau pe ”Dan Păltinișanu” și la începutul campionatului, în etapa a II-a, când remizau 2-2 la ACS Poli, oaspeții anticipând încă de pe-atunci că vor avea parte de un sezon cât se poate de anevoios.

În întâlnirile directe, ASU Politehnica și-a dominat adversara, 0-2 (0-1) în tur la Dunăre, prin golurile lui Plămadă și Velici, una dintre cele 3 ieșiri în care alb-violeții au marcat mai mult decât un gol pe meci, dar și 2-3 (1-3) la Brăila în etapa I a campionatului anterior, respectiv 2-1 (2-0) în returul de pe ”Știința”. Acum două campionate însă, pe același teren, bănățenii nu treceau pe 4 martie 2017 de ACS Dacia Unirea, 1-1.

Ar mai fi bineînțeles și problema distanțelor parcurse, până pe litoral și înapoi la mijlocul acestei săptămâni în cazul timișorenilor, care dețin numai două puncte avans în fața urmăritoarei de pe loc de retrogradare, Daco-Getica, în deplasare sâmbătă de la 11 la vecina de clasament de pe 17, CS Aerostar Bacău.  

Dar iată ce au spus înaintea meciului de duminică de pe arena ”Dan Păltinişanu” antrenorul principal al lui ASU Politehnica, Cosmin Petruescu, şi doi tineri, internaţionalii Cristi Dros şi juniorul Alexandru Borbei, portar care în luna iunie va împlini 16 ani, declarații în conferința de presă de la 12:30…

Cosmin Petruescu: ”Ne așteaptă o partidă foarte importantă, în primul rând pentru noi prin prisma punctelor puse în joc, a locului ocupat în clasament la ora actuală şi a contextului general în care are loc această partidă, o partidă pe care va trebui să o tratăm cu maximă seriozitate, în ciuda poziţiei ocupate de Brăila la ora actuală în clasament. Este o echipă imprevizibilă, atât din punct de vedere al jocului, dar mai ales prin prisma rezultatelor, în ultimele cinci partide. Dacă ne referim doar la ultimele cinci partide, au înregistrat două victorii și un rezultat de egalitate, iar legat de ultimul joc, victorie cu Energeticianul, rezultatul poate nu e atât de surprinzător pentru unii, cu trei goluri și un 11 metri ratat. Legat de echipa noastră, suntem conectați la importanța jocului, ne dorim să obţinem cele trei puncte extrem de importante, cum am spus şi mai devreme, în primul rând pentru noi. Vom face tot ce depinde de noi pentru a face un joc bun, e important să obţinem cele trei puncte!”

– Care sunt problemele de efectiv pe care le aveţi pentru meciul de duminică? 

”Vor lipsi din cauza accidentărilor: Munteanu, Motreanu, Schieb, Mihai Ene şi Plămadă, deşi Plămadă a făcut astăzi un antrenament cu mingea. Din punct de vedere fizic nu este la parametrii optimi pentru un joc oficial. Sperăm ca într-un viitor nu îndepărtat să-l recuperăm pentru partidele viitoare. Exceptându-l pe Motreanu, toate accidentările au fost accidentări de contact. Şi Bogdan Vasile este incert, pentru că a suferit o contractură în prima repriză la Constanţa şi este indisponibil pentru meciul cu Brăila. După antrenamentul de mâine voi lua decizia în privinţa alcătuirii lotului de 18”.

Petruescu a mai spus: ”Aş vrea să fac o completare… La liga a doua sunt 20 de echipe, și ştiu că sunteţi bine informaţi cu toate detaliile, dar nu ştiu câţi portari din 2002-2003, chiar şi din 2001, au avut minute la liga a doua. După câte ştiu, doar de 2000 sunt câţiva care au bifat minute la liga a doua, iar Alex, să nu uităm, este născut în 2003. Un portar care cu siguranţă va ajunge mare, dacă va fi serios în continuare, cum a demonstrat-o până acum…”

Cristi Dros a continuat prin a spune că ”ne aşteaptă un meci foarte greu, iar Brăila, chiar dacă ocupă ultimul loc în clasament, sunt conştient că vine motivată să ia puncte. Dar fiecare jucător este conştient de responsabilitatea pe care o are, ce ține de rezultat. Noi dorim să luăm aceste trei puncte, ştim că va fi foarte greu, dar trebuie să le câştigăm. Sper să avem mulţi suporteri la meci, pentru că este nevoie de ei! Sper să avem rezultate pozitive, pentru a ne îndepărta de zona retrogradării. Pe mine cel mai tare m-a impresionat atmosfera la meciuri, sunt stadioane foarte mari şi vin suporteri mulţi la meciuri, aşa o atmosferă, este plăcut pentru orice fotbalist să intre pe teren, şi trebuie să depună tot efortul pentru a învinge. Eu sunt convins că fiecare jucător trebuie să dea la fiecare meci sută la sută. Aşteptăm un rezultat pozitiv de la acest meci şi în toate meciurile trebuie să reuşim rezultate pozitive!”

În fine, juniorul Alexandru Borbei a spus că ”ne va aştepta un meci foarte, foarte greu după întoarcerea de la Constanţa. Sunt sigur că dacă vom intra foarte motivaţi şi cu foarte multă dăruire, vom lua cele trei puncte. Sperăm să vină multă lume la meci şi vom da totul pe teren!”

-Crezi că vei fi titular? ”Domnul profesor ştie mai bine dacă voi fi titular. Chiar dacă voi fi titular, eu sunt pregătit sută la sută. Ce să spun!? Murariu a avut intervenţii bune la Constanţa, eu l-am încurajat… Nu sunt genul să mă bucur când cineva face ceva rău”.

La care a intervenit Petruescu şi a spus: ”Cu siguranţă, orice jucător din lot are şansa lui, să îmbrace tricoul de titular. Va avea şansa lui, că va fi duminică sau în altă zi… Am discutat cu el, ştie că va avea şansa lui. Că o va face de la început sau pe parcurs, este pregătit…” Iar întrebat dacă va pleca din vară… ”Eu nu ştiu nimic, încă nu am informaţii şi nu am vorbit cu nimeni despre plecarea mea. Și nu am asistat cu impresarul, nu ştiu nimic”.

Iată și imagini de pe ”Știința” vineri la amiază…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 8 = patruzeci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: