ASU Politehnica, două goluri în primul sfert de oră și 3-0 cu juniorii B de 2001

Elevii lui Flavius Nastor au completat astăzi de la ora 14 ”dubla” victorioasă pentru juniorii lui ASU Politehnica în cuplajul de pe teren propriu cu CS CFR Simeria, garnitura de 2001 a alb-violeților desprinzându-se rapid în prima apariție acasă din anul 2017 în Seria a 7-a din Campionatul Național republican FRF adresat categoriei juvenile B, la sub 17 ani.

După succesul cu 6-1 al juniorilor A timișoreni în fața omologilor hunedoreni, ASU Politehnica s-a impus în continuarea cuplajului fotbalistic juvenil de pe gazonul sintetic din Baza II – UPT și în competiția juniorilor B: 3-0 (2-0).

Partida cu vizitatorii de la CS CFR Simeria, programată în cadrul etapei a 22-a din seria vestică, a echivalat cu un duel al vecinelor de clasament, pe locurile 6 respectiv 5 din 8 competitoare, câștig de cauză având gazdele, care pierdeau în runda de debut din 2017, la reluarea returului, cu 3-2 la Caransebeș, pe când hunedorenii învingeau weekendul trecut cu 2-0 acasă, pe CSȘ Lugoj.

Astăzi, rolurile s-au inversat iar alb-violeții au triumfat cu 3-0 (2-0) prin golurile marcate din acțiune de Pițuc, deja în primul ”sfert academic” al întâlnirii de la ora 14, Mutașcu, la doar câteva minute mai apoi, respectiv rezerva Daniel Stanciu. Timișorenii au construit numeroase alte bune acțiuni ofensive, având și câte o bară în fiecare repriză, dar n-au mai mărit avantajul, consemnându-se în schimb debutul unui foarte proaspăt legitimat din generația 2001, Paul, pe care antrenorul Nastor l-a lansat astfel în fotbal, descoperindu-l în mediul sătesc.

Gazdele s-au impus în componența Ruxanda – Pițuc, Rusu, Plută, Volosciuc – Mutașcu, Bîte, Rochian, Mihociu – Mazilu, Gabor, cu Stoian, Stancovici, Lungu, marcatorul Stanciu și noul legitimat Paul intrați pe parcurs.

Un alt cuplaj fotbalistic juvenil a găzduit astăzi și LPS Banatul, dar în runda a XVII-a a Ligii Elitelor la categoriile U19 și U17, la reluarea returului în Seria de Vest.

LPS Banatul, fără victorie în toamnă și a 13-a din tot atâtea competitoare în grupa vestică a Ligii Elitelor U19, s-a înclinat cu 0-6 în meciul de la ora 12 cu Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Aliniind o garnitură de 1999 cu inserții din generația 2002, și anume portarul și un atacant, formația pregătită de Florin Filip a cedat la un scor dublu celui cu care pierdea deplasarea tur din Gorj, 0-3.

În continuare, de la ora 14, tot pe terenul ”Banatul”, dar în Liga Elitelor U17, timișorenii au cedat și mai drastic în întâlnirea din Seria de Vest cu omologii juniori B de la Pandurii Lignitul. Ultimii în ierarhie, pe locul al 14-lea, cu linia de clasament 16 1 2 13, timișorenii îndrumați de Sorin Badea au pierdut cu 0-8 (0-5), aliniindu-se în fața ocupantei locului 9 cu un efectiv cu juniori din generația 2000 și 2 titulari din 2002, juniori C, alte două rezerve de 2002 intrând pe parcurs.

LPS Banatul a continuat și în iarnă strategia de lansare a juniorilor săi spre grupări implicate în întrecerile divizionare, de exemplu încă 5 adolescenți din efectivul ce concurează în Liga Elitelor U17 trecând la clubul de liga a IV-a din Orțișoara, după ce în vară contribuia la completarea ”pepinierei” nou-promovatei în Liga 2 ASU Politehnica, astfel încât și rezultatele înregistrate de sportivii rămași în loturile liceului în cadrul seriilor vestice ale competiției ”Elitelor” sunt ca atare, trecând în plan secundar în raport cu scopul promovării unor noi componenți la formații din zonă.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: