ASU Politehnica ia apă la Dunăre din cornere în repriza I, liderul neînvins acasă al timișoreanului Alexa mai face un pas spre Liga 1

Fără Ignea și Sorescu, absenți după 20 respectiv 15 titularizări consecutive, dar dintre primii 11 din succesul din Vinerea Mare cu CS Afumați și în lipsa fundașului Scutaru precum și a lui Predescu, antrenorul secund Iulian Prodana apelând în schimb între rezerve la nu mai puțin de 5 juniori, dintre care unul a și debutat în Liga 2 la vârsta de 15 ani, și anume Alex Gașpar, ASU Politehnica n-a putut face față în ciuda celor mai bune intenții în lunga deplasare la Călărași, unde liderul neînvins acasă în acest campionat Dunărea și-a făcut meciul ușor deja până la pauză, punctând din cornere prin tizii golului, Vali Alexandru și Vali Munteanu, care s-au servit pe rând reciproc: 2-0 (2-0).

Gașpar, debut în Liga 2, și încă în deplasare pe terenul liderului

Și au făcut-o în doar zece minute din sfertul de oră dinaintea pauzei. Liderul Ligii 2 s-a impus astfel tot la zero și în retur în dauna alb-violeților de pe locul 7, după ce pe 30 septembrie elevii timișoreanului Dan Alexa semnau tot până la pauză unicul gol decisiv al întâlnirii de pe ”Dan Păltinișanu”, completând atunci o serie de 4 apariții fără victorie pentru formația lui Bogdan Andone. Care avea să se reabiliteze imediat prin cea de-a treia serie de succese legate, 2-0 la Satu Mate și 2-1 tot pe ” Dan Păltinișanu”, cu UTA.

De astă dată, urmarea deplasării la Dunăre nu va fi dată de un meci acasă cu Olimpia, exclusă din competiție în iarnă, dar totuși de o partidă tot pe ”Dan Păltinișanu”, una demonstrativă, cu o generație alb-violet prim-divizionară în 2002-2003, amicalul fiind programat vinerea viitoare, preambul al returului de la Șiria cu UTA.

Prima dintre ieșirile succesive din Liga 2 ”violeții” au pierdut-o fără replică dar cu satisfacția oferirii debutului secund divizionar juniorului B Alex Gașpar, timișorenii fiind la al doilea eșec consecutiv afară în sud-estul țării, de astă dată primind cele două goluri deja până la pauză.

Misiunea poliștilor ar fi fost oricum suficient de dificilă la Călărași, dar cu atât mai mult cu cât 3 dintre titularii de săptămâna care și marcau în plus în 2018 n-au intrat în calculele bănățenilor fără Antonio Foale pe bancă, principalul interimar fiind în schimb în atenția medicilor, pentru o intervenție chirurgicală la ochi. Secundul său, Iulian Prodana, fără un alt ajutor dintre antrenori în meciul de la ora 17, n-a putut cont ape Sorescu, autor a 6 goluri în 3 meciuri din noul an, accidentat precum Ignea, cu două reușite în cont, dar și Predescu, marcator în deschiderea de scor cu Chindia. În plus, Plămadă, unul dintre cei 6 autori de goluri ai poliștilor în 2018, a intrat doar de la pauză, când galben-albaștrii aveau deja avantajul dublat.

Au intrat din primul minut ca noutăți față de runda trecută Mera și Ghinescu, în față, integraliști astăzi, dar și Lazea, înlocuit la pauză, precum și Giuricici, schimbat în minutul 56. Ar fi fost greu ca alb-violeții să emită mari pretenții pe terenul unei prime clasate mergând întins spre promovarea în Liga 1, și care nu-și permitea luxul vreunui pas greșit pe un gazon pe care n-a pierdut deloc în Liga 2 2017/8.

Implicit, ASU Politehnica a luat apă la Dunăre din minutul 33, pe când juca în 10, după ce la finele primului sfert de oră atât Alexandru cât și Munteanu au lansat în aceeași fază primele semne de avertisment. Elevii lui Alexa ar fi putut înscrie chiar și mai repede dar au lăsat deschiderea scorului pe seama golgeterului Ligii 2, Valentin Alexandru, cu un frumos stâng din întoarcere de la 15 metri, după un atac prelungit în urma unui corner bătut scurt de pe stânga, pe când Poparadu era pe margine, fiind bandajat la cap: 1-0.

A continuat șirul cornerelor la poarta bănățenilor iar peste numai 10 minute un altul executat tot de pe stânga l-a găsit pe marcatorul Alexandru la colțul lung, de unde i-a întors favorul cu capul lui Vali Munteanu, care l-a imitat tot cu stângul: 2-0.

Introducându-l la pauză pe Plămadă, Prodana a insuflat un spirit mai ofensiv dar tot Alexandru a fost cel mai aproape de un nou gol în minutul 55, ochind bara cu capul. Scorul ar fi putut lua proporții dar în cele din urmă ASU Politehnica s-a înclinat cu un rezultat identic celui de la Sibiu, rămânând astfel fără gol marcat pe terenurile primelor 3 clasate, ceea ce în sezonul trecut nu era cazul, deschizând scorul la Sfântu Gheorghe dar și pe ”Motorul” arădean. Este totodată întâiul eșec la zero din noul an, cu un deznodământ identic celui de la căderea cortinei peste 2017, atunci în Trivale… Acum, pe centralul „Ion Comşa”, unde din vară se vor disputa cel mai probabil partide din Liga 1…

*

Dunărea Călărași: Lungu – cpt. – Ţenea, Manole, Şandru, Tomozei – Puşcaş (69, Cristea), Drăghiceanu (59, P. Iacob) – Missi Mezu, Pană (80, Ciprian Rus), Munteanu – Alexandru.

Rezerve: Popa – Stoica, Dobrosavlevici, Mendy.

Antrenor: Dan Alexa.

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia, Mera – cpt., Taub – Krauzs, Poparadu – Giuricici (59, Coadă), Lazea (46, Plămadă), Nicolae (80, Gaşpar) – Ghinescu.

Rezerve: Borbei – Alexandru Prodana, Radu, Ursu.

Antrenor: Iulian Prodana.

Arbitri: Adrian Illyeş (Ploieşti) – Florian Alexandru Vişan (Galaţi) şi Daniel Vlase (Slobozia Conachi).

Clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice. Etapa a 29-a în Liga 2 continuă sâmbătă și duminică. 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: