ASU Politehnica, încă fără punct în Liga 2 din 5 încercări în fața celor sosite din Liga 3. Oradea, prim succes acasă după 147 de zile

ASU Politehnica Timișoara a suferit astăzi de la ora 11 una dintre cele mai severe înfrângeri de la promovarea în Liga 2, fiind depășită la Oradea și în fața fanilor viola cu 4-1 (1-0) de o altă nou sosită din Liga 3, CS Luceafărul, și rămânând astfel și în continuare încă fără nici un punct adjudecat în sezonul în curs împotriva grupărilor care în primăvara trecută urcau o treaptă din eșalonul inferior.

Debarasați în foarte mare măsură de orice griji în privința retrogradării odată cu îndoirea Metalului la Buftea pe 11 martie, ”violeții” n-au mai reușit însă de-atunci să agonisească vreun punct din 9 posibile, ba din contră, adăugând și a treia înfrângere consecutivă, echivalentă totodată cu cel de-al treilea eșec la 3 goluri diferență din actuala campanie în Liga 2.

politehnica-timisoara-logomic4-50x50

După o perioadă de pauză competițională de la începutul săptămânii trecute, în urma deplasării pierdute într-o seară de luni cu 2-0 (1-0) la Brașov, și cu mai bine de jumătate dintre titularii acelei ieșiri înlocuiți pentru startul jocului din etapa a 28-a de pe arena orădeană ”Iuliu Bodola”, timișorenii au primit astăzi un prim gol la mijlocul reprizei I iar apoi două în succesiune în primele 10 minute după pauză, activând neplăcute amintiri din tur, în care se înclinau cu un identic 4-1 la Brăila prin a primi 3 goluri tot în primul sfert de oră al părții secunde.

Întreruperea dată weekend-ul trecut de excluderea Șoimilor Pâncota din întrecere nu i-a priit așadar deloc nou-promovatei, care se arată a fi neacomodată pe deplin palierului valoric secund, cu cea mai modestă clasare între cele 5 grupări sosite din Liga 3, în urma liderului Juventus București și a celor de la Sepsi, Luceafărul și CS Afumați, dar și oarecum rătăcită într-un moment în care ar fi fost de așteptat să-și pregătească deja pașii pentru viitoarea stagiune, pe fondul eliberării psihologice după înlăturarea emoțiilor retrogradării.

Sorin Brîndescu, care pe vremea asta în tur, după eșecul cu 1-3 cu Luceafărul în ultima apariție a ”violeților” în Liga 2 pe ”Dan Păltinișanu”, își înainta demisia într-un gest simbolic, a apelat astăzi la 6 înlocuiri în 11-le prevăzut în speranța unei revanșe cu bihorenii, doar Bilia păstrându-și poziția în defensivă. Altfel, portarul Gakos a revenit între buturi, Telescu, titularizat ultima dată pe ”Motorul” arădean, a reintrat în apărare, caz valabil și pentru Taub după victoria de la Buftea, respectiv Gălan, absent sub Tâmpa. Motreanu a lipsit în schimb pentru prima oară după 21 de titularizări consecutive în eșalonul 2 ca integralist, o notabilă absență fiind și cea a lui Birău, pe când în față Blănaru a preluat rolul lui Bădăuță.

Pentru a șasea oară în acest campionat respectiv pentru a cincea oară cu 1-0, precum în precedenta ieșire la Brașov, timișorenii s-au văzut conduși la limită la pauză, în prima apariție a Luceafărului în Liga 2 pe ”Iuliu Bodola”, marcată de deschiderea scorului la mijlocul primei părți, prin mijlocașul stânga Adrian Bedea, cu un șut la colțul lung după ce Gakos îl bloca în primă instanță pe vârful bihorenilor, Matei: 1-0 în minutul 23.

Până la pauză, oaspeții apelau la o primă schimbare, Giuricici înlocuindu-l pe Țugui din minutul 30. O singură dată a revenit ASU Politehnica în repriza a II-a din deplasările Ligii 2, pe malul Dunării, ceea ce n-a fost cazul în Țara Crișurilor, ”violeții” fiind depășiți din nou în urma unei faze fixe, precum se întâmpla chiar de două ori la Brașov. Fundașul central Cordoș a dublat avantajul elevilor lui Alexandru Kiss, recent învestit la cârma roș-albaștrilor, 2-0 în minutul 48, în urma loviturii libere executate de Chiș-Toie, însă oful bănățenilor s-a prelungit în minutul 55, prin Gălan, de a cărui eroare a profitat Arnăutu: 3-0.

Dacă în tur, la Timișoara, Luceafărul răsturna scorul din faze fixe la 1-3 în ultimul sfert de oră și declanșa cea mai neagră serie a ”violeților” din actuala campanie, de 4 înfrângeri consecutive, completată prin eșecuri la zero la Afumați și București respectiv acasă cu Sepsi, astăzi s-a desprins tot prin 3 goluri încă în prima oră de joc, lăsându-i pe cei de pe Bega cu o singură victorie în 2017, la ultima clasată, 2-0 în Ilfov. Deplasarea la Oradea a devenit astfel și prima după 14 apariții în campionat în care bănățenii să scoată de mai mult de două ori balonul din propria plasă…

Că n-a fost deloc ziua vizitatorilor, fapt valabil și pentru întregul rundei a 28-a, s-a văzut și după mijlocul părții secunde, în minutul 72, când timișorenii, la care Bădăuță îi luase locul lui Ungureanu după o oră de joc iar Ghinescu a fost înlocuit și el la mijlocul reprizei a II-a, au ochit transversala după reluarea fundașului Gălan la cornerul lui Teuț iar Blănaru a trimis apoi alături, pe reluare.

Dezamăgirea oaspeților a crescut în minutul 77, când rolurile s-au inversat, marcatorul Bedea servindu-l pe co-autorul Chiș-Toie, care a dansat printre jaloane pentru 4-0, conturând al patrulea meci al poliștilor cu peste 3 goluri încasate, după 3-4 acasă la debut cu Chindia, 4-1 la Brăila pentru Dacia Unirea și 5-0 pentru liderul Juventus în Colentina. Spre deosebire de jocul defensiv al alb-violeților, fanii viola plasați în colțul peluzei de pe ”Iuliu Bodola” s-au ținut în schimb extrem de tare în a-și încuraja necontenit favoriții, conform uzanțelor.

Și a urmat totuși și reușita de consolare semnată de Ionuț Vucea, intrat la mijlocul părții secunde, însă cărțile erau făcute, Luceafărul învingând în premieră acasă, dar nu la Sânmartin ci la Oradea, și chiar mai clar decât la precedentul 3-1 cu Metalul, după nu mai puțin de 147 de zile.

Parcă demotivată de dispariția vreunui obiectiv după apropierea vremelnică a celui legat de evitarea retrogradării, ASU Politehnica a pierdut și pentru a șaptea oară în deplasările din Liga 2, mai având câte 4 apariții acasă respectiv pe alte terenuri pentru a detecta mișcările ce le are de făcut în pauza de vară. Urmează așadar 3 alte dueluri directe cu nou-promovate, prin jocul pe ”Știința” din Vinerea Mare cu CS Afumați, deplasarea la Sepsi Sfântu Gheorghe, intermediara acasă cu liderul Juventus, ieșirea la Olimpia Satu Mare, partidele din Timișoara cu Dunărea și cu UTA BD, respectiv descinderile în Ilfov, la Clinceni și Balotești.

*

Luceafărul Oradea: Goia – Balea, Hlinca – cpt. (69, Moga), Cordoș, Ban – Feher, Cuc (73, Codoban) – Chiş-Toie, Arnăutu, Bedea – Matei (79, Roșu).

Rezerve: Began – Bactăr, Balla, Costea.

ASU Politehnica Timişoara: Gakos – Bilia, Gălan – cpt., Telescu, Taub – Nicolescu – Teut, Ungureanu (59, Bădăuță), Ţugui (30, Giuricici), Ghinescu (67, Vucea) – Blănaru.

Rezerve: Gîrlea – Stancu, Gorovei, Neamţu.

Arbitri: Marius Chioran (Cluj-Napoca); asistenţi: Iulian Szekely (Cluj-Napoca), Claudiu Doru Lucaciu (Cluj-Napoca).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: