ASU Politehnica insistă în capitală pe cartea vârfului Plămadă și plămădește în prelungiri primul triumf după 6 etape. Fără gol primit după 8

În mare nevoie de puncte după ce abia stopase sâmbătă printr-o remiză acasă o serie de 4 înfrângeri, ASU Politehnica a încheiat în această după-amiază meciurile din turul Ligii 2 prin a câștiga pentru a treia oară în acest campionat în afara Timișoarei, impunându-se în condiții hibernale în capitală printr-un unic gol marcat în prelungiri de Alexandru Cherecheș. Final așadar într-o notă cât se poate de bună, în completarea succeselor de la Bacău și Brăila, 0-1 (0-0) la Metaloglobus București, ca primă parte a dublei alb-violeților în Regat în această săptămână, cealaltă fiind programată duminică de la ora 14 la Târgoviște, cu Chindia.

De șase etape nu au mai simțit ”violeții” bucuria succesului în Liga 2, de la matineul de pe ”Electrica” în compania concitadinei ACS Poli, 1-2 pe 20 octombrie, dar ASU Politehnica se poate măcar consola cum adeverirea zicalei ”cine râde la urmă, râde mai bine”, încheind astăzi turul prin a nu primi gol în premieră după 8 runde, mai precis de la ora precedentului triumf în deplasare, la Dunărea, 0-2 (0-1) la Brăila cu Dacia Unirea, meci în care Plămadă deschidea scorul în minutul 27 iar Velici îl majora în minutul 61.

Astăzi a făcut-o la potou prin fundașul Alexandru Cherecheș, în prelungiri, în primul minut după expirarea celor 90, printr-un șut din careu, de la 14 metri lateral stânga, asigurând un succes cu 0-1 prin care timișorenii s-au desprins la puncte de gazdele învinse, aflate pe picior de egalitate cu bănățenii la acest capitol înaintea partidei din etapa a 19-a. Abordată în condițiile în care în București a nins în dimineața meciului, organizatorii jocului deszăpezind însă gazonul în timp util.

ASU Politehnica a avut parte de deplasări izbitor contrastante în București, pendulând de la a fi învinsă cu 5-0 de fruntașa Juventus în urmă cu două sezoane, la a se impune cu 0-5 pe terenul lui Metaloglobus cu exact 8 luni în urmă, și tot într-o etapă intermediară, într-o zi de miercuri.

Victorie la scor consemnată în etapa a 23-a pe 28 martie 2018, 0-5 (0-2) prin tripla lui Sorescu, care deschidea scorul în minutul 12, și completările din partea lui Ignea, marcator în minutul 14, respectiv Taub.

Jucători care, cu excepția lui Ignea, nu mai figurează în planurile lui Cosmin Petruescu, însă nici mijlocașul Alin Ignea n-a fost implicat astăzi în ieșirea în capitală, unde Mera, Scutaru și Lazea au prins primul 11 față de remiza de sâmbătă, nu însă și Vidrăsan, absent și el, Coadă fiind rezervă.

De fapt, astăzi s-au aliniat la start doar Mera, Scutaru și Plămadă dintre titularii succesului de la începutul primăverii, din respectivul prim 11 mai activând actualmente în colectivul timișorenilor Mera, Bilia, Scutaru, Ignea, Poparadu și Plămadă.

Altele au fost datele problemei și în ceea ce privește pozițiile în clasament ale oponentelor, ASU Politehnica abordând deplasarea din primăvară în capitală de pe locul 7, pe când pe-atunci nou-promovata Metaloglobus de pe 14, cu zece puncte mai puțin, de astă dată fiind vecine de suferință pe locurile 12-13, la egalitate de puncte și cu o medie subunitară a golurilor marcate.

Alb-violeții au descins pe stadionul Metaloglobus după înfrângeri la zero în ultimele ieșiri tocmai în aceeași zonă, cu 2-0 la Clinceni și 1-0 la Balotești, în speranța stopării seriei de 5 apariții fără victorie.

De cealaltă parte, cu un singur punct din ultimele 9 posibile, 0-0 acasă cu Chindia dar fără a primi gol în ultimele două apariții pe teren propriu, unde n-a mai fost învinsă din 13 octombrie, 0-1 cu Academica, Metaloglobus a căutat la rândul ei să-și îmbunătățească situația.

Timișorenii au fost în general mai periculoși în ofensivă în cursul primei părți, la mijlocul căreia și-au creat două ocazii, după ce Bozian l-a lansat pe contraatac pe Plămadă, şutul acestuia de la 13 metri fiind respins de Geantă, respectiv cu Bedea la pupitru din lovitură liberă, Nicolescu trimițând cu capul puţin peste poartă.

Căutat în adâncime și de Bedea, Plămadă avea să fie blocat în minutul 35 în momentul șutului de fundașul central Sava, iar puțin mai apoi avea să fie implicat și într-o combinație cu Nicolescu, căruia îi trimitea cu călcâiul după ce era angajat de pe dreapta de Schieb, șutul de la 17 metri trecând însă pe lângă poartă.

Iar după ce Dalin Munteanu a fost la post deturnând de sub transversală șutul lui Potecea din afara careului, prima parte s-a încheiat cu lovitură liberă executată de Cherecheș de pe partea dreaptă, apărarea bucureştenilor respingând balonul iar Lazea şutând tare dar Geantă respingând balonul… 0-0.

Cristian Popovici a efectuat prima înlocuire la pauză însă bucureștenii n-au izbutit să aibă un mai bun început al părții secunde, Munteanu întrebuințându-se abia în minutul 63, la șutul lui Andrei din afara careului, și fiind apoi periclitat două minute mai târziu de încercarea lui Potecea, din marginea careului, foarte aproape de cadrul porții.

La poarta adversă, Geantă a fost la post în fața lui Plămadă la mijlocul părții secunde, după o lovitură liberă executată de același Alexandru Cherecheș, și a scăpat cu fața curată nici 5 minute mai apoi, la șutul lui Bedea de la 25 de metri, razant peste bară. Același Bedea spera la mai mult în ultimele zece minute de joc după intervenția lui Costache la limita careului mare, fază în care centralul a lăsat jocul să continue

Rareori periclitându-i pe vizitatorii bănățeni, Metaloglobus a avut o ultimă șarjă periculoasă pe final prin Ovidiu Herea, care a centrat de pe stânga în careu, unde Niculae şi Potecea s-au încurcat reciproc, indecizie de care a profitat în cele din urmă ASU Politehnica, insistentă pe parcursul partidei în a căuta să filtreze baloane spre Ionuț Plămadă, insistență cu beneficii în minutele de prelungiri. Gol de 3 puncte, ”violeții” revenind pe 11 prin a se îndepărta la 5 puncte de prima clasată pe poziții de retrogradare.

*

Metaloglobus: Geantă – Costache, Panait, Sava, Negotei (46, Buzea) – Mino Sota, Vlad, Andrei – Ovidiu Herea, Niculae, Potecea.

Rezerve: Anca-Trip – Pham-Huy, Culda, Ghenovici, Riza, Albert.

Antrenor: Cristian Popovici.

ASU Politehnica: Munteanu – Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheş (90+3, Cojocaru) – Lazea, Nicolescu – Bedea, Bozian (75, Miholca), Schieb – Plămadă.

Rezerve: Borbei – Coadă, Ghinescu, Gaşpar.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Arbitri: Omar Cristian Dumitrică (Craiova) – Ciprian Iovu şi Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoşani).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: