ASU Politehnica, într-o nocturnă de vis: fanii alb-violeţi crează o atmosferă incendiară

De 5 ani de zile, de la un 3-1 cu cei din Utvin, pe-atunci într-un joc din Campionatul Municipal Timişoara, n-au mai jucat alb-violeţii lui Foale sub lucşii nocturnei de pe „Ştiinţa”. Cei 2 stîlpi ai instalaţiei au devenit între timp patru iar echipa s-a mai modificat pe ici-colea, dar marea schimbare a survenit prin atmosfera generată de galeria alb-violetă, imbatabilă pe plan naţional la acest capitol, şi care a recreat la nivelul al cincilea al fotbalului românesc o ambianţă demnă de marile arene europene. Cu o asemenea galerie, nici n-a prea fost de mirare că s-a încheiat ASU Politehnica Timişoara- AS Băeşu Nădrag 4-1 (2-1)…

Atmosferă incendiară în tribunele de pe arena „Ştiinţa”, unde cei peste 1.000 de spectatori au fost încântaţi de coregrafia oferită de galeria alb-violetă, cum de multă vreme nu s-a mai văzut pe stadioanele din România. Iar mulţi dintre spectatorii prezenţi şi-au amintit de victoria în faţa lui Celtic, din Cupa Cupelor, pe vechiul „1 Mai”, acum „Dan Păltinişanu”…

… A fost o duminică seară luminată nu doar de lucşii nocturnei, ci şi de făcliile şi torţele suporterilor. Spectacol total.

După o pauză de o săptămână, trupa lui Antonio Foale nu şi-a dezamăgit suporterii, reuşind o victorie mai clară decât o arată scorul, prin evoluţia foarte bună a elevilor săi, care nu au dat nici o speranţă adversarului, după ce s-au văzut egalaţi la unu în minutul 37, contrar cursul jocului.

Timişorenii au reuşit deschiderea scorului după 29 minute de joc, când Băcilă l-a servit excelent în careul de 16 metri pe Marchiş, care, cu sânge rece, l-a învins pe veteranul echipei din Nădrag, portarul Gheorghe Mitroi. Pe fondul dominării gazdelor, oaspeţii au restabilit egalitatea prin Andi Jupa, care a prins un şut de la 25 de metri, reuşind cea mai frumoasă execuţie din cariera lui.

În ultimul minut al primei reprize, alb-violeţii au preluat din nou conducerea, prin reuşita lui Ovidiu Huşanu, care a fructificat excelenta centrare din lovitură liberă a veteranului Iosif Rotariu. După pauză, fiesta a continuat în tribune cu o coregrafie exemplară pentru stadioanele din România şi nu numai. Nici pe teren nu s-au lăsat mai prejos fotbaliştii timişoreni, coordonaţi impecabil de veteranul Iosif Rotariu, care a reuşit să majoreze scorul în minutul 77, în urma unei lovituri libere de la 17 metri, executată ca la carte, lăsându-l spectator până şi pe portarul oaspeţilor, Mitroi.

Conturile au fost încheiate în ultimul minut de joc, prin Marchiş, care a reuşit „dubla”.

*** 

ASU Poli: Mario Foale (min. 46, Dan Şerban) – Branimir Radovancovici, Mircea Obrejan, Ovidiu Huşanu, Ioan Mărănescu (min. 83, Robert Panc), Claudiu Lazăr, Iosif Rotariu, Tiberiu Popovici, Ciprian Nicolae (min. 78, Sorin Cioroagă), Adrian Băcilă (min. 46, Liviu Ardel), Adrian Marchiş.

Antrenor: Antonio Foale şi Sergiu Basarab.

Pe bancă: Rafael Herlicka, Igor Truichici şi Mihai Szabo.

AS Băeşu Nădrag: Gheorghe Mitroi – Arimescu Gabor, Petru Subţire (min. 70, Antoniu Pistolea), Denis Anghel (min. 83, Chempens Lupulescu), Sălăgeanu Corneliu, Vasilică Paşca, Andi Jupa, Livius Tudor (min. 80, Denis Paia), Florin Paşca (min. 57, Cristian Mitroi), Cristinel Berciu, Alin Crângaşu.

Antrenor: Puiu Linginar.

Pe bancă: Alexandru Mureşan şi Cristian Seicu.

Arbitri: Gabriel Creţu – Raul Ghiciulescu şi Daniela Ghiurcan.

Observatori: Ioan Popa şi Romeo Malac.

*** 

Reacţii la cald…

Antonio Foale (Poli): „A fost un meci la discreţia noastră, am controlat jocul în întregime, iar adversarul a fost unul modest. Mulţumesc jucătorilor, care i-au răsplătit pe suporteri cu o nouă victorie. Mă bucur că au venit în număr mare la joc, făcând atmosferă în tribune, cum rar mai întâlnim pe la noi”.

Puiu Linginar (AS Băeşu Nădrag): „Noi nu emitem pretenţii, jucăm de plăcere. Cum ieşim de la lucru mergem la fotbal. Am încercat să ţinem piept, dar nu s-a putut mai mult de o repriză, adversarii noştrii au fost cu mult peste noi, diferenţa de valoare şi-a spus cuvântul. Le doresc baftă în continuare! Şi nu în ultimul rând vreau să felicit galeria echipei timişorene, care a făcut spectacol în tribune, ca pe marile stadioane”. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la ASU Politehnica, într-o nocturnă de vis: fanii alb-violeţi crează o atmosferă incendiară

  1. Pingback: ASU Politehnica Timişoara- AS Băeşu Nădrag - RomanianUltras.net

  2. horatiu spune:

    meget remetea vs poli se joaca duminica ora 14 la ianova.va fi un spectacol bine organizat.va asteptam cu drag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = zero

 


Alte articole legate de acest subiect: