ASU Politehnica, la Chiajna. Benga: ”Ne-am antrenat și pe sintetic, un lucru nedorit de mine”. Alte declarații, Jurj, Vidrăsan

Alb-violeții Timișoarei vor juca sâmbătă de la ora 11 în premieră în deplasare în anul 2020 în Liga 2, pe terenul sintetic al ex-prim-divizionarei Concordia Chaijna, aflată la întâiul meci acasă din sezonul de primăvară, după ce a pierdut afară în februarie, cu 3-1 la Constanța și 2-1 la Turnu-Măgurele. ASU Politehnica vizitează o formație ilfoveană cu cuțitul la os, penultima în clasament dintre cele rămase încă în cursă. Astăzi de la ora 13, clubul de pe Bega a găzduit o conferinţă de presă înaintea întâlnirii din etapa a 24-a, la care au participat antrenorul principal Octavian Benga și jucătorii Călin Jurj şi Raul Vidrăsan.

Octavian Benga a spus că ”avem o deplasare grea din punctul meu de vedere, pentru că întâlnim o fostă divizionară A, care a retrogradat anul trecut, o echipă care suferă in ultimele meciuri. O să-şi dorească foarte mult să câştige acest meci pentru a se salva de la retrogradare. Cu siguranţă va fi un meci crâncen, un meci de luptă, şi sperăm să ne intoarcem de la Chiajna cu punct sau puncte”.

– Aveţi indisponibilități? ”Avem doi jucători indisponibili, pe Vasile şi pe Vidrăsan – care este lângă mine, şi pe Cherecheş. Aţi observat ce a păţit la meciul cu Rapid… Chiar am văzut că s-a scris că nu a fost fault, dar a fost un fault clar ca lumina zilei. Jucătorul nostru a lovit mingea cu capul şi după aceea, mai mult ca sigur neintenţionat, a lovit jucătorul de la Rapid. A fost o imprudenţă şi se putea să se întâmple o tragedie, deci o eliminare justă!”

– Care este starea lui? ”S-a făcut un al doilea RMN ieri, şi astăzi va fi citit de către un neurolog. Pot spune că pe jucători chiar şi in timpul meciului, şi după, i-a afectat foarte tare starea lui Cherecheş… Dar şi pe mine, pentru că sănătatea e cea mai importantă, mai importantă decât orice. Sperăm să revină cât mai repede la antrenamente, să fie sănătos şi să revină în echipă. Zilele trecute a avut ceva ameţeli, nu putea să se ridice, azi l-am întâlnit – s-a simţit mai bine. Sperăm să nu fie probleme în urma acestui contact”.

Când veţi pleca către Bucureşti? ”O să plecăm mâine, sâmbătă o să jucăm de la ora 11, pe terenul sintetic de la Chiajna. Ne intâlnim cu o echipă care are în componenţă foarte mulţi jucători cu experienţă, de Divizia A. Jucători care au calitate şi sperăm să-i blocăm, să nu-și pună în drept calităţile”.

– V-aţi antrenat pe sintetic… ”Da, ne-am antrenat şi pe sintetic, un lucru nedorit de mine. Dar încercăm să ne adaptăm pe suprafaţa de la Chiajna, o cunosc foarte bine, nu e uşor. Am avut meciuri pe acel teren de multe ori, cred că am jucat de 5-6 ori cu ACS Poli, o cunosc foarte bine”.

Întrebat din nou de meciul cu Rapid, ”aţi jucat slab cu Rapidul…”, Benga a răspuns: În primul rând a fost dezamăgitor pentru noi, ne doream altceva, am declarat că ne bucurăm că vin mulţi spectatori. Jocul a fost influenţat de mai mulţi factori… Am mare încredere in jucători, cu siguranţă vom arăta mult mai bine în etapa care urmează, şi în continuare în etapele care urmează. Îmi pare sincer rău de spectatori, chiar îmi doream să facem un joc mult mai bun, mai reuşit”.

Călin Jurj, fundaşul lateral, a spus: ”Legat de deplasarea pe care o să o avem la Chiajna, va fi un meci dificil, şi va trebui să fim atenţi, trebuie să ne adaptăm pe toată durata jocului, chiar dacă ei sunt mai jos în clasament faţă de noi. Eu cred că prin motivaţie şi prin dorinţa de la antrenamente, mai ales după un meci mai slab, pe care l-am făcut etapa trecută, trebuie ne să demonstrăm că putem să dăm mult mai mult. Vom fi încrezători şi să dăm maximum în această partidă! Am fost afectaţi de această accidentare de la începutul meciului. Eu chiar am trecut prin aşa ceva, în tur cu echipa lui Daniel Pancu, o accidentare gravă, am fost afectat, pentru că chiar eu am trecut prin aşa ceva, în tur am păţit eu aşa ceva. Chiar m-a întrebat un jucător al Rapidului despre asta. Eu l-am contactat pe Cherecheş, se simte mai bine şi sper să vină mai repede la echipă!”

Raul Vidrăsan a zis la rândul său că ”o să fie cu certitudine un meci greu, se joacă pe sinteticul de la Chiajna, care se ştie că este destul de nasol. Am avut o grămadă de meciuri la juniori, ştiu cum se prezintă, ca junior am evoluat mult acolo. Chiajna e o echipă cu jucători experimentaţi, fostă echipă de liga întâi, dar noi mergem acolo cu siguranţă să luăm cele trei puncte. Sper să se întâmple acest lucru. Eu nu voi face deplasarea, încă mai am probleme la genunchi…”

Programul celor 8 meciuri ale etapei a XXIV-a din Liga 2, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 18

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: