ASU Politehnica nu ratează ocazia de a stinge ”lanterna roșie”

Ușor mâhniți de șirul remizelor fără succes, după o serie de 4 etape în care n-au simțit gustul victoriei, dar și în urma a trei deplasări din care s-au ales cu numai două puncte, alb-violeții de pe ”Știința” n-au mai ratat și astăzi prilejul de a triumfa, confirmând așteptările pe terenul unei ultime clasate de care la urma urmei erau despărțiți de doar 8 puncte: CS Metalul Reșița – ASU Politehnica 0-2 (0-1).

politehnica-timisoara-logomic4-50x50

Înscriind atât spre mijlocul primei reprize cât și înaintea ultimelor 10 minute ale deplasării de la ora 11 la Buftea, timișorenii nou-promovați și-au trecut în cont primul succes în Liga 2 după peste 3 luni și jumătate, de la un 4-1 pe teren propriu cu CS Balotești, reușind totodată să încheie întâiul meci fără a primi gol după 8 etape. A fost de fapt pentru a cincea oară în ediția 2016-2017 a eșalonului secund ca alb-violeții să nu scoată balonul din propria poartă, cu mențiunea că Metalul Reșița, învinsă și în tur tot cu 2-0, pe ”Dan Păltinișanu”, este unica grupare rămasă în competiție care să nu fi înscris în poarta timișorenilor, din moment ce CSM Râmnicu Vâlcea, pe al cărei teren se consemna în tur o remiză albă, Șoimii Pâncota, depășită de cei de pe ”Știința” în județul Arad cu 3-0, respectiv Unirea Tărlungeni, învinsă în tur pe malurile Begăi cu 2-0, nu mai sunt la ora actuală în cursă.

Însoțiți de suporteri și în această a treia descindere în județul Ilfov, vreo 200 de fani efectuând deplasarea la Buftea, alb-violeții și-au atins obiectivul de a mări avantajul de puncte față de ultima clasată și de a se detașa încă din prima parte a returului de orice alte discuții despre evitarea retrogradării.

Cu 3 noutăți între cei unsprezece la start față de remiza de sâmbăta trecută de pe ”Știința”, și anume Taub respectiv Gorovei, la prima titularizare în retur sau chiar în premieră în cazul noii achiziții, precum și Blănaru în avanposturi, pe când titularii din week-end-ul trecut, Ghinescu și Bădăuță, au intrat pe parcursul părții secunde iar Nicolescu, cu probleme medicale, n-a fost convocat, timișorenii au depășit un debut mai anevoios de partidă și au concretizat prima oportunitate, Blănaru fiind servit în minutul 19 de Birău și fentându-l și pe portarul ilfovenilor: 0-1.

Iar cum Ștefan Blănaru nu mai marcase tocmai de la precedenta victorie a ”violeților”, o ”dublă” pe finalul respectivului meci cu CS Balotești, semnele erau bune în sensul semnării unui nou succes. Poliștii au mai repetat schema și peste aproximativ zece minute, când incursiunea lui Blănaru a fost însă stopată de căpitanul Munteanu, același marcator al oaspeților irosind apoi așezarea efectuată de Gorovei la marginea careului, în urma unui contraatac.

Ultimul sfert de oră al primei părți a fost rareori punctat de faze de poartă, semnate de nou-promovați în urma unui corner executat de Stancu respectiv printr-un șut moale expediat de Blănaru la capătul unui alt contraatac, repriza încheindu-se cu o lovitură liberă de la 20 de metri perpendicular pe buturi, respinsă de vizitatori.

Sorin Brîndescu a efectuat la rândul său întâia schimbare în primul sfert de oră după pauză, introducându-l pe marcatorul precedentelor două întâlniri, Alexandru Bădăuță, care l-a arcuit cu întâia sa atingere de balon pe goal-keeper-ul Metalului, nevoit în minutul 57 să deturneze în corner, ceea ce nu mai izbutea însă spre final, în fața aceleiași rezerve a timișorenilor, care a dublat avantajul, stabilind în minutul 80 scorul final: 0-2.

Un triumf în zona capitalei, unde timișorenii pierdeau în tur cu 2-0 la Afumați și cu 5-0 la liderul Juventus, punând punct ieșirilor fără victorie de la Arad, Târgoviște și Suceava.

Alb-violeții erau ca și condamnați să învingă în deplasarea la ultima clasată, iar obiectivul n-a fost ratat, chiar dacă gruparea doar cu numele din Reșița a insistat mai mult în căutarea egalării, spre mijlocul reprizei secunde, când elenul Gakos s-a opus cu bine în minutele 60 și 65 șuturilor lui Vasile și Pârvu iar Mera a deviat din blocaj tentativa de șut a lui Dina.

A venit așadar în cele din urmă și mult așteptata victorie după o recoltă ceva mai recentă de numai 7 puncte din precedentele 21 posibile, dând implicit posibilitatea timișorenilor să abordeze de-acum net mai liniștiți viitoarele confruntări, și cu mai mare luciditate, binevenit respiro pentru pregătirea din timp a viitoarei campanii, de dorit mai prosperă atât pentru alb-violeți cât mai ales pentru întreaga competiție în sine, la ora actuală un biet simulacru trunchiat, o rușine prin descompunere a fotbalului românesc și a întregului sport autohton.

*

CS Metalul Reșița: Vl. Ignat – Dănănae, C. Munteanu – cpt., Dima, Lupu (49, Matei) – Radu, Borţoneanu – Vasile, Pîrvu, Dina – Buduroi.

Rezerve: Kololo – Cioranu, Ciobanu, Paraschiv, Petre, Ionescu.

Antrenor: Mihai Stoica.

ASU Politehnica Timișoara: Gakos – Motreanu, Gălan – cpt., Mera, Bilia, Taub (79, Ghinescu) – Birău, Stancu, Gorovei (56, Bădăuță), Teuţ (63, Țugui) – Blănaru.

Rezerve: Gârlea – Telescu, Giuricici, Vucea.

Antrenor: Sorin Brîndescu.

Arbitru: Marian Barbu; asistenţi: Bogdan Ioan Dragoş şi Constantin Mihai Cantemir (toţi din Făgăraş).

Rezultatele la zi din etapa a 24-a și ierarhia actualizată a Ligii 2, plus programul rundei viitoare, cu ASU Politehnica – CS Mioveni, pe coloana dreaptă.

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: