ASU Politehnica pierde la limită la Petrolul: 1-0 (1-0)

Nici un meci nu seamănă cu altul este un dicton binecunoscut în sport, prahovenii calificați miercuri cu 0-7 în deplasare în Cupa României în dauna unei divizionare ”C” mulțumindu-se astăzi în cele din urmă cu un singur gol pentru a-și asigura toate punctele jocului găzduit de la ora 11:30 în etapa a XV-a din Liga 2. Aspiranta la promovare a controlat și dominat partida, fără însă a convinge, ratând ocaziile desprinderii în fața alb-violeților de pe loc de retrogradare, care miercuri de la ora 14 vor disputa restanța cu nou-promovata SCM Gloria, tot în estul țării, la Buzău: Petrolul Ploiești – ASU Politehnica 1-0 (1-0).    

Galben-albaștri în grafic, la a patra apariție succesivă acasă fără gol primit respectiv a treia câștigată consecutiv pe ”Ilie Oană”, timișoreni depășiți cu un scor identic în cel de-al doilea duel de tradiție la rând în deplasare, după cel de pe sinteticul arădean. Nevralgici la capitolul înscrierii golurilor, fie doar unul, fie deloc, în alternanță în ultimele patru etape, bănățenii lipsiți de incisivitate n-au avut pretenții ofensive dar au rămas totuși în meci până la sfârșit, pierzând la limită după ce rareori au periclitat poarta prahovenilor, cel mai mult în primul minut de prelungiri al primei reprize, în urma unei lovituri libere executate de Cherecheș, deviată pe spate de Axente, balonul ricoșat din transversală fiind reluat din foarfecă de fundașul Scutaru.

Cu o floare nu se făcea primăvară în așteptarea iernii, timișorenii zbătându-se mult pentru a face față Petrolului și punând mult suflet în componența lor tinerească, două treimi din echipă fiind a fețelor proaspete și foarte proaspete, fără însă a reuși o puțin probabilă egalare. Echipa net mai experimentată a fructificat avantajul terenului propriu și plusul valoric al favoritei, dar a lăsat pe undeva aceeași impresie, și anume că îi lipsește acel ceva pentru a emite cu adevărat mari pretenții să joace deja peste opt luni în Liga 1.

Dominată încă din primul sfert de oră, ASU Politehnica a resimțit două șocuri în prima parte, cea a accidentării lui Schieb, înlocuit din minutul 18 în linia mediană cu Manea, și cea a primirii golului pe un șut deviat în urma unei respingeri de balon, 1-0 în minutul 26. Junele portar Contra a atins mingea dar n-a putut evita deschiderea scorului, căpitanul Marinescu căutând din afara careului colțul scurt, țintit prin deviere de atacantul Arnăutu.

Avea să fie și unicul gol al meciului, în ciuda oportunităților create de galben-albaștri deja până la pauză. Fără însă a fructifica, motiv de speranțe reînnoite pentru vizitatorii cu șansa a doua, de la startul reprizei secunde cu atacantul Zabun în locul lui Vasile. 

Dominarea petrolistă n-a fost la fel de evidentă și în partea a doua, căpitanul Marinescu fiind cel mai aproape de gol cu un sfert de oră înainte de final, când a ochit rădăcina barei, într-o lungă și periculoasă fază de atac în careul lui Contra, nefinalizată de Younes. Alb-violeții scăpau cu fața curată, sperând până la capăt, însă în zadar, dat fiind restrânsul arsenal ofensiv.

Realist vorbind, ASU Politehnica putea spera cel mult la o remiză, în principiu albă, variantă însă ieșită din calcule încă de la mijlocul primei reprize. Iar cum aportul ofensiv a fost firav, Petrolul a putut trona la adăpostul minimului avantaj, fără însă a excela, după eficacitatea în exces de pe Cluj Arena, în Cupa României.   

Început cu stângul al unor săptămâni încărcate pentru alb-violeți, revenirea după câteva zile în zona Câmpiei Române fiind urmată sâmbătă de la ora 14 de primirea nou-promovatei harghitene AFK Csikszereda, iar într-o intermediară imediat următoare de duelul direct de la concitadina Ripensia, după care și primirea Sportului Snagov. Pe undeva, întâlniri decisive în ceea ce privește modul cum își vor așterne alb-violeții culcușul în preajma bradului de Crăciun.

Li s-a șters din palmares o pată neagră, anulat fiind rezultatul înfrângerii acasă cu ASC Daco-Getica, retrasă din campionat, dar poziția ierarhică rămâne cel puțin complicată.  

Petrolul Ploiești: Avram – Bărboianu, Olaru, Manolache, Ţicu – Munteanu (minutul 61, Mihăescu), Marinescu (89, Sîrghi) – cpt., Cioinac, Gavrilă – Younes, Arnăutu (82, Meza Colli).

Rezerve: Lungu – Blănaru, Stoica, Enache.

Antrenor: Flavius Stoican.

ASU Politehnica: Contra – Jurj, Scutaru – cpt., Coadă, Cherecheş – Dros, Vasile (46, Zabun) – Radu (70, Popescu), Ignea, Schieb (18, Manea) – Alexe.

Rezerve: Murariu – Vidrăşan, Trip, Ungureanu.

Antrenor: Antonio Foale.

Arbitri: Claudiu Marcu (Constanţa) – Florin Iacob (Constanţa) şi Erchian Ionus (Medgidia); rezervă: Ana Maria Terteleac (Berceni / Ilfov). Observatori: Ionel Popa (Paşcani) şi Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea).

Rezultatele etapei a XV-a în Liga 2, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă.   

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: