ASU Politehnica pierde pentru a treia oară afară după o înfrângere acasă: 2-0 locul 2, Academica Clinceni

ASU Politehnica n-a putut rezista astăzi în condițiile unor absențe cheie din efectiv pe terenul ocupantei locului 2 în Liga 2, ACS FC Academica Clinceni, care a deschis scorul puțin după mijlocul reprizei I în urma unei lovituri de colț și a dublat avantajul spre mijlocul părții secunde dintr-o lovitură de la 11 metri, 2-0 (1-0) prin care ilfovenii au rămas în plasa liderului Chindia Târgoviște. Timișorenii n-au înscris în cea de-a doua din 7 deplasări în acest tur, cedând la un scor identic celui de la Ploiești, de astă dată în fief-ul celei mai impenetrabile defensive din campionat, primă oponentă din Ilfov dar și de pe podiumul clasamentului pentru ”violeți” în acest început de noiembrie în care o vor aștepta luni de la ora 18, pe 12 ale lunii, pe Sportul Snagov.

Ilfovenii ex-polistului Ilie Poenaru, cel mai recent în fotoliul de lider după etapa a 12-a, la mijlocul lunii trecute, au reacționat din nou pozitiv după o înfrângere cu 0-1 acasă, reabilitându-se și după eșecul din urmă cu două săptămâni cu Chindia, așa cum o făceau și pe 9 octombrie, 4-1 pe teren propriu cu CS Pandurii Lignitul, revenire în urmă insuccesului cu CS Sportul Snagov.

Timișorenii în schimb, abordând cu cele mai multe noutăți în 11-le de start o deplasare din acest campionat, nu mai puțin de cinci, și anume Nicolescu, Jurj, Cojocaru, Miholca și Lazea, n-au evitat și cea de-a treia înfrângere afară imediat următoare unui eșec pe teren propriu, cum mai suportau și în etapa a II-a la Petroșani, 2-1 pentru Energeticianul după 0-1 pe ”Dan Păltinișanu” cu Chindia, respectiv în runda a șaptea la Ploiești, 2-0 pentru nou-promovata Petrolul după 2-3 în nocturnă pe malurile Begăi cu FC Argeș.

Alb-violeții s-au aliniat în zona capitalei cu o linie defensivă improvizată în absența lui Scutaru, absent din motive medicale, și a lui Bilia, dar și a lui Cherecheș, rezervă, fiind în schimb titularizat în premieră juniorul Călin Jurj, la debut în tricoul lui ASU Politehnica. Totodată, foarte rare apariții în garnitura de start pentru Miholca, titular contra celor de la CS Luceafărul, 0-0 acasă în etapa a III-a, respectiv Lazea, utilizat în triumful cu 1-0 pe teren propriu cu nou-promovata Farul, în vreme ce Nicolescu și Cojocaru au fost reintroduși între primii 11 după absența contra arădenei UTA.

Ignea a fost suspendat pentru acumularea de cartonașe galbene, iar nici Poparadu nu a efectuat deplasarea din motive medicale, astfel încât Cosmin Petruescu a fost la un pas de a efectua cele mai multe modificări în formula de start de la un meci la altul, șase în întâmpinarea celor de la Farul.

Implicit, Academica a profitat de situație și a valorificat dominarea prin a deschide scorul după mijlocul reprizei I în urma unei faze fixe, cornerul executat de pe stânga de Olariu fiind fructificat de căpitanul Răzvan Patriche, care a preluat în interiorul careului și a înscris cu un șut plasat: 1-0.

Bănățenii și-au arătat periculozitatea spre încheierea primei părți, când Gelu Velici l-a testat de la marginea careului pe Vâlceanu, resort respingând balonul, dar și-au demascat din nou nesiguranța defensivă la fazele fixe, când, tot în urma unui corner, balonul a ajuns la același Patriche, reluarea acestuia trecând peste bară în minutul 43… 1-0 la pauză.

Și la reluare tot vioară întâi, Academica și-a dublat avantajul spre mijlocul reprizei a II-a, în minutul 63, după ce Mera l-a faultat în careu pe Nicola, abia intrat în joc de 5 minute, iar Bogdan Barbu n-a ezitat în fața lui Murariu: 2-0. Cosmin Petruescu abia ce efectuase de câteva minute o dublă schimbare, apelând la Plămadă și Schieb în locul lui Bozian și Miholca, însă primirea și celui de-al doilea gol a zădărnicit cu atât mai mult șansele de revenire ale bănățenilor, învinși în premieră la cea de-a treia vizită la Clinceni.

O poziție tot mai consolidată pentru ilfoveni, una tot mai inconfortabilă pentru alb-violeți, cu un avans micșorat la șase puncte față de primele două formații de pe locurile de retrogradare, 16-17.

*

ACS FC Academica Clinceni: Vâlceanu – Achim, Răuță, Patriche – cpt., Dobrescu – Olariu (78, Șandru), Barbu – Gliga (58, Nicola), Ion, Horșia – Șut (69, Gheorghe).

Rezerve: Andrei – Mihalcea, Paţurcă, Găină.

Antrenor: Ilie Poenaru.

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Jurj (81, Popescu), Mera – cpt., Nicolescu, Cojocaru – Vidrăsan, Lazea – Bedea, Bozian (60, Plămadă), Miholca (60, Schieb) – Velici.

Rezerve: Munteanu – Coadă, Cherecheş, Szasz.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Arbitri: Adrian Illyeş (Ploieşti) – George Bogdan Duţă şi Alexandra Theodora Petrea (ambii din Bacău).

Rezultatele zilei în Liga 2, clasamentul și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 56

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: