ASU Politehnica pleacă victorioasă în cantonament: 2-0 pe ploaie cu întărita AS FC Bazoșu Vechi. FOTO + declarații Petruescu, Bota

Fidel fără excepție opțiunii ca echipa pe care o antrenează să înceapă seria jocurilor de pregătire printr-un meci cu cei de la AS FC Bazoșu Vechi, fie că a fost vorba în trecut de exemplu despre promovata în Liga 2 din Recaș ori gruparea de Liga 3 din Lugoj, Cosmin Petruescu a procedat la fel și la capătul primei sale săptămâni la cârma antrenamentelor alb-violeților secund divizionari de pe ”Știința”. Iar ASU Politehnica a dispus înaintea plecării în cantonamentul centralizat din județul vecin de o divizionară ”D” timișeană întărită inclusiv prin învestirea pe banca tehnică a unui fost atacant polist, Călin Bota: 2-0 (1-0).

Foarte puţini spectatori au asistat astăzi pe ”Știința” la acest joc amical programat de la ora 10, pe o ploaie care nu a contenit să se oprească circa 80 de minute, iar în prima parte chiar şi torenţial. Dat fiind condițiile disputării partidei, ambele echipe merită toate laudele că fie și abia la începutul pregătirilor prin amicale au reușit să dea totul, cu voinţă, dăruire şi ambiţie, cu atât mai mult din partea vizitatorilor.

Care s-au văzut rapid conduși, noii elevi ai lui Cosmin Petruescu deschizând scorul chiar din minutul 3, după ce șutul lui Poparadu din 14 metri a fost deviat în propria poartă de Curea. Iar chiar dacă ”violeţii” au dominat, avantajul a rămas minim şi datorită portarului Taciuc, care s-a opus cu succes câtorva situaţii bune de gol ale gazdelor dintr-un eșalon superior.

Devenit foarte greoi, plin de apă, terenul a pus echipele tot mai mult la încercare în partea a doua, abordată de ”violeți” cu o nouă garnitură, ratând o primă altă ocazie în minutul 50, prin Bănică, desprins singur pe flancul stâng şi șutând din careu la colţul lung, puţin pe lângă buturi.

Putea fi în schimb 1-1 în minutul 53, când Achimov a şutat puternic pe jos iar Gakos era cât pe ce să comită o gafă, reținând totuși în cele din urmă mingea. Însă, în minutul 71, Ghinescu a prins un șut de la 18 metri, în diagonală, spre vinclu, iar de această dată mingea a fost deviată de un fundaş, Sladjan Miatovici, alb-violeții reuşind astfel prima victorie la debutul jocurilor lor amicale: 2-0.

Semnată și de unii sportivi proaspăt veniţi în pregătirile timișorenilor, titulari fiind Dragoș Cojocaru, fundaș stânga, și Alexandru Cherecheș, junior crescut de concitadina ACS Poli și ultima dată cu o bună implicare la CS Millenium Giarmata. Au lipsit în schimb motivat Lazea, Bozian, Velici şi Mera, pe când de la cei din Bazoşu Vechi au absentat chiar și mai mulți componenți, de exemplu Morman, Militar, Dobre, Paraschiv, Bungău și Aniţaş. Totul cu menţiunea că pe lângă noul antrenor principal al divizionarilor ”D”, Călin Bota, au sosit şi nu mai puțin de 8 jucători care au optat pentru clubul promovat în 2017, și anume Cristian Răcoceanu, Sladjan Miatovici, Simin Vincinschi, Alexandru Nichiforel, Adrian Mărăşescu, Andrei Marincu, Adrian Marincu şi Manu Rigo.

Iar următorul meci pentru trupa lui Călin Bota este duminica viitoare la Bazoş, cu ”vecina” AS Recaş, după ce mâine, duminică la ora 10, ASU Politehnica va pleca în cantonamentul centralizat de 10 zile lângă Hațeg, la Sântămărie-Orlea.

*

ASU Politehnica Timișoara: Murariu (min. 30, Gakos; min. 60, Fişteag) – Bilia, Nicolescu, Scutaru, Cojocaru – Ignea, Poparadu – Bedea, Schieb, Cherecheș – Plămadă.

Toți ceilalți jucători convocați au intrat în repriza secundă: Szasz, Vidrășan, Coadă, Boancă, Ianc, Bîte, Popescu, Miholca, Ghinescu și Bănică.

Antrenor: Cosmin Petruescu

AS FC Bazoșu Vechi: Tcaciuc – Curea, Slabu, L. Ghiță, Mijatovici – Racocianu, Toroni, Vincinschi, Vălean – Achimov, Nichiforel.

Au mai jucat: Nedelcu, Mărăşescu, Andrei Marincu, Adrian Marincu şi Rigo.

Antrenor: Călin Bota.

Au arbitrat: Daniel Vărzan – Nicolae Chiţoiu şi Horaţiu Lotrean.

*

La cald…

Cosmin Petruescu: „În primul rând vreau să le mulțumesc celor de la Bazoș, care au acceptat și de această dată să începem pregătirea cu un joc amical împotriva lor. Consider că a fost un test fizic reușit, nu mă așteptam ca terenul să fie atât de greu, dar una peste alta ne-a pus în dificultate și calitatea terenului. Am avut mai multe obiective pentru acest joc, ultimul obiectiv era rezultatul, deşi nu-mi place să pierd nici la miuțele de la antrenament dacă pot să spun aşa. Importantă a fost partea fizică, apoi am încercat să avem o posesie mai bună a balonului, eram la finalul primei săptămâni noi de adaptare la efort și, nu în ultimul rând, a fost o acțiune de selecție. Una peste alta, eu cred că ne-am atins obiectivele pe care ni le-am propus, am văzut plusurile și minusurile. Știm exact ce avem de făcut în continuare, sperăm ca în cele patru săptămâni de pregătire rămase să corectăm din  greșelile făcute. În proporție foarte mare am stabilit lotul. Ne așteaptă o perioadă de zece zile în care vom pune accent pe acumulările fizice, apoi putem discuta de alte aspecte tehnico-tactice, de reglarea unor relații de joc. Mai bine de jumătate de echipă e schimbată și suferim la capitolul omogenizare. Dar mă bucur că până în prezent toți jucătorii sunt sub contract cu noi, şi cred eu că, în această perioadă de când s-a încheiat campionatul precedent şi până la ora actuală, se văd rezultatele muncii staff-ului administrativ, pentru că unul din obiective a fost atins, acela de a aşeza clubul, căci să nu uităm că după încheierea sezonului doar trei jucători se mai aflau sub contract cu clubul Politehnica Timişoara. Iar până la ora aceasta s-au semnat contractele cu toţi jucătorii pe o perioadă de doi ani. S-a semnat cu toți pe minimum doi ani! Încet, încet lucrurile încep să intre pe un făgaș normal, într-o ordine pe care mi-o doresc”.

Călin Bota: ”N-am mai fost în fotbalul timișorean de foarte multă vreme… Din momentul în care am plecat din Timişoara, am jucat și la Arad, Sânnicolau Mare, iar şase ani am fost plecat în Germania, fiind antrenor la o grupă de copii, în care am reuşit performanţe foarte bune. Astfel că a fost o foarte mare plăcere pentru mine să vin și să joc împotriva echipei care m-a crescut! Este a suporterilor care au îmbrățișat-o și au dezvoltat-o acum câțiva ani, și consider că aceasta este echipa Timișoarei. Ca fotbalist, n-am fost niciodată de acord să joc împotriva lui Poli. Chiar în perioada când mă aflam la UMT și urma meciul cu Poli, l-am rugat pe nea Costică Rădulescu să nu mă folosească. Sentimental, nu mă puteam motiva, dar pur și simplu azi a fost altceva, pentru că sunt antrenor și eram obligat să stau pe margine. Dar încă o dată spun, mi-a făcut foarte mare plăcere să mă revăd cu vechi prieteni, cu foști colegi. Despre noua mea echipă, pe jucători îi cunosc de o săptămână şi am lucrat foarte mult tactic şi este greu când joci împotriva lui Poli. E diferență mare de ritm când joci cu Poli. Singura noastră șansă era să stăm bine în teren. Băieții au răspuns perfect chiar dacă am pierdut cu 2-0, puteam şi marca dar şi să primim goluri… A fost un joc plăcut şi un antrenament bun pentru ambele echipe”.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: