ASU Politehnica pornește la drum cu un efectiv numeros. ”Suntem într-o perioadă de evaluare” FOTO

ASU Politehnica a început miercuri seară pregătirile de vară în vederea participării în sezonul 2019-2020 al Ligii 2, cel de-al patrulea pentru alb-violeți pe palierul eșalonului secund.

Pe o căldură apăsătoare, cu începere de la ora 18, timișorenii în violet au demarat antrenamentele pe arena Ştiinţa”, cu multe noutăţi sub comanda lui Cosmin Petruescu şi Antonio Foale. De exemplu au fost aduşi deja portarul Mario Contra, de la ACS Poli, Adrian Ungureanu de la Ripensia, Sabin Lupu, trecut pe la cei din Craiova, dar și Coroiu, Piţigoi şi Lazăr, toţi de la Centrul Național de Pregătire. Iar lor li s-au alăturat odată cu primul antrenament cinci jucători care nu au cel puţin deocamdată contracte cu ASU Politehnica, fiind vorba despre atacanţii Artiom Zabun, în vârstă de 23 de ani, de la Codru Lozova, din Republica Moldova, Sergiu Jurj, în vârstă de 21 de ani, de la Kazincbarcika, din liga secundă a Ungariei, Claudiu Matiş (20 de ani, de la Gloria Lunca Teuz Cermei), Marian Codrea (19 ani, de la FC Avrig, tot din liga a treia) și Mircea Stupu (CS Millenium Giarmata, în vârstă de 22 de ani.  

De notat și că Adrian Bedea nu s-a antrenat cu colegii săi, întrucât a fost operat la gat, privind de pe margine. Dar iată lotul complet de 29 de sportivi, prezenţi la reunire: Mario  Contra, Murariu, Borbei – portari; Cherecheş, Zabun, Dros, Manea, Bogdan Vasile, Denis Radu, Adrian Ungureanu, Bîte, Schieb, Lupu, Coadă, Ignea, Mera, Scutaru, Denis Bot, Gaşpar, Cristodulo, Coroiu, Piţigoi, Lazăr, Trip, Matiş, Stupu, Marian Codrea, Călin Jurj și Sergiu Jurj.

Cosmin Petruescu a început prin a spune că abordează pregătirile ”cu gânduri bune. Vacanţa băieţilor, a staff-ului tehnic şi conducerii administrative a fost o vacanţă activă. În toată această perioadă am fost preocupaţi de consolidarea lotului de jucători. De a-l îmbunătăţi calitativ, numeric, iar din acest punct de vedere, după cum aţi văzut, în mare parte ne-am atins obiectivele. Gândurile nu pot fi decât pozitive, cu atât mai mult cu cât în lot sunt foarte mulţi tineri. Vom merge pe aceeaşi idee pe care am avut-o şi în sezonul trecut, deşi suntem conştienţi că ne aşteaptă un sezon mult mai dificil decât precedentul. Din acest punct de vedere sunt aşteptări mari din partea suporterilor, dar şi noi avem aşteptări mai mari ca în sezonul trecut. Sunt foarte multe echipe de tradiţie, cu bugete impresionante, sunt convins că va fi o Ligă a doua  mult mai interesantă. Sunt într-o perioadă de evaluare, de recunoaştere reciprocă, îi cunoaştem din punct de vedere al cifrelor, al jocurilor, al studierii adversarilor pe care i-am întâlnit. Unii vin din eşaloane inferioare, alţii de la nivel de ligă a doua, alţii din străinătate. Sunt jucători pe care i-am dorit la reunire, rămâne să vedem dacă ajungem la un numitor comun. Dorim să semnăm şi cu ei. Deocamdată e prematur, vedem dacă se adaptează…”

Întrebat despre faptul că au plecat mai mulți jucători, Petruescu i-a enumerat la insistenţele presei. Presiunea e mare:)

”Portarul Dalin Munteanu a plecat în zona Bucureştiului, doreşte să se axeze mai mult pe un nou job, după accidentările în serie suferite. Radu Motreanu la Astra Ploieşti, Cojocaru la final de contract, Vidrăsan, Mihai Ene, Cristian Ene – la final de împrumut, s-a reîntors la Viitorul Constanţa, Octavian Ursu la final de împrumut de la U Cluj şi Ionuţ Plămadă,  la o echipă din Moldova. În schimb, se poartă negocieri cu cei de la Viitorul pentru un transfer al lui Murariu. Mai sunt încă doi jucători, dar încă au contract cu cluburile de care aparţin. E posibil de luni să apară la antrenament. Sunt tot de profil ofensiv. Nu ascund că atacul a fost marea noastră problemă…” Și a zâmbit când a fost vorba de Drăghici…

Duminică, de la ora 10, ASU Politehnica va disputa primul meci amical al verii, cu adversarul tradiţional din ”Judeţ”, AS FC Bazoşu Vechi, recent retrogradat din liga a patra.

Iar între 4 și 13 iulie echipa va fi în cantonament, ca și anul trecut, la Sântămăria-Orlea. În 13 iulie, la întoarcerea din cantonament, va urma al doilea meci de verificare, cu CS Hunedoara. Următoarele se vor disputa în 17 iulie, cu ACS Dumbrăvița, 20 iulie cu CSM Școlar Reșița, la Timişoara, pe 24 iulie în Ungaria, la Gyula, cu Szeged-Grosics Akadémia,  și pe 27 iulie, când va avea loc prezentarea lotului, doar că adversarul n-a fost încă stabilit. Urmează a fi bătute în cuie și orele și terenurile pe care alb-violeții vor juca toate aceste partide.

Fotografii de Iosif Canea

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 8

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: