ASU Politehnica preia conducerea în prelungiri, dar insuficient: 2-2 (1-1) la Clinceni

Cea mai aspră corecție acasă în Liga 2 trebuia cumva dată cât mai grabnic uitării iar ASU Politehnica Timișoara s-a reabilitat la 3 zile după eșecul cu arădenii, însă doar parțial, în ciuda faptului că golgheterul alb-violet Blănaru a desăvârșit răsturnarea scorului dintr-un penalty în prelungiri, insuficient însă, dat fiind că gazdele din Clinceni au egalat apoi la rândul lor aproape la fel de prompt: 2-2 (1-1).

”Violeții” au fost astăzi la un pas de a obține cea de-a patra victorie în deplasare în actualul campionat al Ligii 2, după cele semnate în tur la Pâncota și Călărași respectiv cea din retur la Buftea, însă au fost egalați la potou de Academica, înregistrând astfel a cincea remiză pe alte terenuri, după cele de la Râmnicu Vâlcea (0-0) și Arad (1-1) în 2016 respectiv Suceava (2-2) și Satu Mare, în chiar precedenta ieșire.

Implicit, vecinele de clasament la egalitate de puncte au rămas timbrate laolaltă în fața celor din Balotești și de la Metalul Reșița, așadar alte formații din zona capitalei, regiune în care poliștii vor reveni pentru reprezentația lor finală din actuala campanie, duminică de la ora 11, contra penultimei clasate, în penultima etapă a ligii secunde.

Până atunci, astăzi, în prima dintre cele două deplasări la rând în zona Bucureștiului, Sorin Brîndescu a schimbat mai mult de jumătate din unsprezecele de start care se înclina duminică pe ”Dan Păltinișanu” la un scor de neprezentare, fiind menținuți la start doar portarul Gakos, fundașii Bilia și Telescu respectiv Stancu și Ghinescu, reprofilat. În rest, i-a oferit debutul ca titular la ”violeți” tânărului Deian Sorescu și l-a retitularizat de exemplu după nu mai puțin de 9 etape pe Bădăuță, ultima dată la start acasă cu CS Mioveni, iar cei doi au și conlucrat pentru golul egalării din minutul 36, vârful împins răspunzând prompt după ce Pulhac deschidea scorul în minutul 35 cu un șut deviat de Mera.

Bădăuță a reamintit astfel că precedenta sa reușită era semnată tot în județul Ilfov, pentru 2-0 în succesul la Buftea cu Metalul Reșița: 1-1 la pauză la Clinceni.

N-au mai început astăzi, precum duminică, fundașii de bandă Motreanu și Taub, Nicolescu, Teut, Birău și Blănaru, dar ultimii doi aveau totuși să intre în ultima jumătate de oră, după ce și Giuricici era trimis în teren în minutul 54, dintre cei reveniți căpitanul Mera absentând suspendat în urmă cu 3 seri, pe când Vucea a fost retitularizat după ce începea ultima dată contra lui Juventus, Țugui la Brașov iar Ungureanu la Satu Mare.

De fapt, timișorenii au fost mai percutanți în partea secundă a deplasării de la ora 18, însă de marcat au mai înscris abia în prelungiri, dintr-o lovitură de la 11 metri obținută de Telescu, la care Chidriș a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben, și transformată de Ștefan Blănaru, autor a 6 goluri în ultimele 7 etape, și primul al seriei fiind înscris tot de pe punctul cu var, acasă cu CS Afumați.

Dar pe când se vedeau deja cu sacii în căruță, poliștii au fost egalați din apropiere în cel de-al cincilea minut de prelungire de o rezervă abia aruncată în luptă de Erik Lincar, Mihai Ion: 2-2.

Academica n-a șters așadar deloc neplăcuta impresie a recentelor eșecuri la scor pe teren propriu, 1-4 cu Dunărea Călărași și ceva mai recent, 0-6 pe 14 mai cu UTA Bătrâna Doamnă, dar măcar a smuls primul punct acasă din ultimele 9 posibile, rămânând fără succes la Clinceni din 9 aprilie, în urmă cu 8 etape, când trecea cu 1-0 la Olimpia, reabilitare la limită după indescriptibilul 0-7 cu Juventus București, la sfârșit de martie.

ASU Politehnica a fost așadar la un pas de revanșă pentru acel 0-1 (0-0) din tur încheiat cu scântei și îmbrânceli, iar tocmai un 2-1 i-ar fi fost suficient astăzi pentru a lua fața Academicii la final de campionat în caz de egalitate de puncte, în baza rezultatelor directe, cu mențiunea că și ilfovenii mai au de jucat tot doar cu CS Balotești, dar pe teren propriu, în runda finală din 3 iunie, în care ”violeții” vor sta…

*

ACS FC Academica Clinceni: Iancu – Vențer, Chindriș, Perju, Matei – Pulhac – cpt., Cioablă, Lazăr, Cruceru (71, B. Stancu), Gheorghe (83, Chiacu) – Onțel (88, Ion). Antrenor: Erik Lincar.

Rezerve: Crivăţ – Matei, Avram, Ilie.

ASU Politehnica Timișoara: Gakos – Bilia, Telescu, Mera – cpt., Ghinescu – M. Stancu – Vucea, Ungureanu (75, Birău), Țugui (54, Giuricici), Sorescu – Bădăuță (63, Blănaru). Antrenor: Sorin Brîndescu.

Rezerve: Gîrlea – Nicolescu, Teuț, Bâte.

Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca). Asistenţi: Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj-Napoca) şi Marius Bălan (Dej).

Rezultatele antepenultimei etape în returul Ligii 2, rundă ce se încheie joi de la ora 17,30 la Șiria cu meciul UTA Bătrâna Doamnă – CS Balotești, pe coloana dreaptă, laolaltă cu clasamentul actualizat și programul etapei a 37-a, penultima, în care Metalul Reșița – Sepsi se dispută sâmbătă de la 12,30, restul duminică de la 11 și 18 respectiv luni.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: