ASU Politehnica, prim eșec afară la două goluri diferență după aproape 4 luni, deși cu om în plus 30 de minute

Secund-divizionarii violeți timișoreni au încheiat sezonul de toamnă prin a ceda în deplasare după o serie de 4 victorii, înclinându-se deși în superioritate numerică în ultima jumătate de oră într-un alt fief alb-violet, pe arena ”Nicolae Dobrin” din Trivale, unde nou-promovata FC Argeș a marcat cu 7 minute înaintea finalului fiecărei reprize, egalând la patru șirul triumfurilor vizitatorilor din Banat, de care s-a apropiat la două puncte în perspectiva celorlalte 17 etape din 2018.

”Violeții” au cedat astăzi la Pitești la cea mai mare diferență din acest sezon, tot cu 2-0, precum în etapa a III-a la Târgoviște

ASU Politehnica aborda cu speranțe într-un nou rezultat bun deplasarea televizată de la ora 12 la Pitești, unde a apelat la o unică noutate în 11-le de start față de formula aliniată sâmbăta trecută pe ”Știința” în succesul cu brăilenii, Mera revenind după etapa de suspendare în locul lui Plămadă, însă a copiat la indigo insuccesul din prima ieșire a returului programată în sezonul de toamnă al ediției anterioare, atunci la Târgoviște, în duminica de 4 decembrie. Atunci a fost 2-0 pentru Chindia, astăzi FC Argeș câștigând cu 2-0 (1-0), deși piteștenii au rămas și pentru a treia etapă la rând în inferioritate numerică, Andrei Nilă primind în avanposturi cel de-al doilea cartonaș galben în minutul 60, când a fost eliminat.

A fost prima înfrângere a alb-violeților de pe ”Știința” după 7 etape, tot de la acel 1-0 în ”orezăria” de la Ghermănești datând și precedenta apariție fără gol marcat a bănățenilor, care au suferit astfel același cel mai detașat eșec din sezonul de toamnă, cu 2-0, consemnat și pe 19 august la Târgoviște precum și în runda imediat următoare, intermediară, acasă, cu nou-promovata Metaloglobus București. În rest însă, înfrângerile ocupanților locului 5 au fost la limită, cel mai adesea cu 1-0, la Sibiu, pe ”Dan Păltinișanu” cu Dunărea Călărași și la Ghermănești, respectiv cu 2-1 la Afumați.

Astăzi, elevii lui Bogdan Andone n-au mai repetat bunele rezultate din noiembrie încoace, primind întâiul gol în prima repriză tot după 7 etape, dar nu cu mult înaintea pauzei, în minutul 38, când Robert Grecu a fructificat cu latul pe lângă Dur-Bozoancă centrarea lui Popa: 1-0.

Având în cazul unei victorii posibilitatea de a egala la puncte cel puțin până mâine ocupanta locului 3, Chindia, care va găzdui duminică de la 12 meciul cădere de cortină peste toamnă contra Pandurilor, ASU Politehnica a revenit de la vestiare împrospătată în plan ofensiv, Plămadă și Staicu fiind introduși în locurile lui Poparadu și Bădăuță, însă tot regățenii au fost cei care au înscris și spre finalul reprizei a II-a, deși în inferioritate numerică, Vasile Buhăescu taxându-l pe Dur-Bozoancă printr-un șut pe jos din afara careului, la 12 minute după intrarea sa în joc: 2-0 (1-0).

Pe când Bogdan Andone efectuase deja și cea de-a treia schimbare, Giuricici intrând în locul lui Predescu, cel care îl testa în mai multe rânduri fără succes pe Popescu, de la mijlocul părții secunde, odată ce timișorenii au trecut în superioritate numerică.

Sincopă la sfârșit de toamnă, venită după o serie de zece apariții în Liga 2 cu un unic eșec, dar care nu umbrește parcursul în ascensiune al alb-violeților, bine plasați în perspectiva unui sezon de primăvară cu și mai mari speranțe, și care va debuta printr-o întâlnire cheie, la Timișoara, tocmai cu ocupanta locului 3, Chindia, după care prima deplasare din 2018 va fi pe terenul nou-promovatei Metaloglobus. Piteștenii și-au luat astăzi revanșa, poliștii au chiar două de luat la startul în noul an…

*

FC Argeş: Popescu – Şerbănică, Cotigă, Vişa, Oancea, Panait, Popa (85, Stoica), Andrei (72, Buhăescu), Năstăsie, R. Grecu (86, Barbu), Nilă.

Rezerve: N. Grecu – Mihăescu, Cruceru, Tofan.

Antrenor: Augustin Eduard.

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera, Bilia, Taub, Krausz, Ignea, Poparadu (46, Plămadă), Predescu (78, Giuricici), Sorescu, Bădăuţă (46, Staicu).

Rezerve: Gakos – Coadă, Ghinescu, Ţugui.

Antrenor: Bogdan Andone.

Arbitri: Andrei Antonie (Bucureşti) – Ferencz Tunyogi (Zalău) şi Cosmin Vătămanu (Bucureşti).

Rezultatele etapei a XXI-a în Liga 2 și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice. Olimpia Satu Mare a fost penalizată cu încă 4 puncte după sancțiunea similară de săptămâna trecută, devenind astfel noua ”lanternă roșie” a eșalonului secund. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 16

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: