ASU Politehnica primește după exact jumătate de an mai mult decât un gol într-un joc. Prim eșec după 9 etape

Prima deplasare oficială din noul an, prima înfrângere pentru ASU Politehnica Timișoara în 2020, pe terenul sintetic din Chiajna al ex-prim-divizionarei CS Concordia, care a deschis scorul după un corner în primul sfert de oră al meciului la matineu din etapa a 24-a în Liga 2 și a preluat din nou conducerea dintr-o lovitură liberă, la mijlocul reprizei a II-a, la nici zece minute în urma egalării semnate de Mircea Axente: 2-1 (1-0).  

Acum un an pe vremea asta, Concordia demara în faza play-out din Liga 1 prin a remiza alb la AFC Botoșani, astăzi între primele clasate în play-off-ul elitei, fără însă că galben-verzii din Chiajna să evite retrogradarea, și eșalonul secund dovedindu-se a fi o nucă tare pentru gruparea în recul.

În zona capitalei la o retrogradată din Liga 1 chinuită pe un loc de retrogradare și în Liga 2, alb-violeții au avut de făcut față dorinței de victorie și ambiției ilfovenilor aflați la debutul oficial pe propriul teren sintetic în 2020 după două deplasări pierdute în sudul țării la reluarea returului în noul an. Iar elevii lui Florin Bratu au avut în cele din urmă câștig de cauză, fiind primii care să înscrie mai mult decât un gol într-un meci celei mai impenetrabile formații din Liga 2, care mai încasa două în aceeași partidă doar în urmă cu o jumătate de an, 2-0 pe 7 septembrie 2019 la Turnu Măgurele, în cadrul celei de-a șasea runde.

Au trecut de-atunci 18 etape, multe scurgându-se și de la ultimul eșec al timișorenilor, nu mai puțin de 9 din 2 noiembrie 2019, când ”violeții” se înclinau cu 1-0 la Ploiești, înfrângere în urma căreia adunau 5 victorii și 3 remize.

Le-au venit de hac ilfovenii, din faze fixe, Concordia păstrându-și avantajul până spre mijlocul părții secunde, acontat încă din primul sfert de oră, dominat cu finalitate, cap al fundașului Vișan de la marginea careului mic în urma recentrării lui Rosado după un corner, printre brațele lui Murariu, la post în precedenta fază, deturnând de sub bară: 1-0 în minutul 14.

Octavian Benga începuse deplasarea cu două modificări în unsprezecele de start față de cel aliniat duminică pe ”Dan Păltinișanu” contra Rapidului, Popovici preluând rolul accidentatului Cherecheș, pe care îl schimba din minutul 9 al jocului de la Timișoara, și cu Sofran în locul lui Trip, și în acest caz o modificare în cursul partidei de pe Bega, atunci pentru ultimul sfert de oră. Așadar tot cu aceiași fundași centrali rutinați, completați de experimentați competitori și la închidere, în linia mediană și în avanposturi, trei fiind pe de altă parte titularii de astăzi dintre achizițiile iernii.

Iar din avanposturi a venit și golul egalizator, Mircea Axente făcându-și datoria din careul mic, 1-1 în minutul 64, în urma centrării lui Jurj de pe dreapta. Bratu a reacționat imediat, împrospătând atacul Concordiei, dar tot poliștii au fost mai aproape de gol la mijlocul părții secunde, și din nou cu același Munteanu la pupitrul altei faze fixe, de astă dată Codrea reluând cu capul din careu pe lângă bară, imitându-l pe Sofran, din careul mic în urma unei centrări din repriza I.

Așa se întâmplă, ocaziile se răzbună, mijlocașul Andrei Tîrcoveanu fructificând o lovitură liberă din zonă centrală de la 22 de metri, peste zid și lângă bară, 2-1 în minutul 70. Doar șase minute rezistase scorul de egalitate, Benga reacționând și el în numai câteva minute prin a apela atât la Manea cât și la Pop, în locul lui Munteanu și Săulescu, cu speranțe pentru ultimul sfert de oră.

În care a mai mutat și Bratu în avanposturi, iar apoi și în prelungiri, la conservarea rezultatului, menținut, un prim eșec pentru ASU cu Octavian Benga la timonă. Inevitabilul s-a produs, așa-i în sport.

Balon de oxigen pentru ilfovenii care vor veni sâmbăta viitoare în Banat, la Reșița, punct și de la capăt pentru ”violeții” pregătindu-se în vederea meciului din aceeași zi de la ora 15 cu nou-promovata în deplasare AFC Turris-Oltul, urmat de ieșirea pe litoral, timișoreni la Farul duminică 15 martie de la 11:30, cu mențiunea că dobrogenii au pierdut astăzi acasă, 0-1 cu nou-promovații din Turnu-Măgurele.

*

Concordia Chiajna: Costache – Borţa, Cucu – cpt., Vişan, Nivaldo – Tîrcoveanu, Rosado, Mihalcea – Safsaf (90+1, Oanea), Hristov (78, Bari), Burlacu (65, Gliga).

Rezerve: Greab – Odibe, Păun, Ivan.

Antrenor: Florin Bratu.

ASU Politehnica: Murariu – Jurj, Mera – cpt., Scutaru, Popovici – Codrea, Ignea – Săulescu (75, Pop), Sofran, Munteanu (72, Manea) – Axente.

Rezerve: Contra – Coadă, Radu, Trip, Dros.

Antrenor: Octavian Benga.

Arbitri: Robert Avram (Piteşti) – Florin Iacob (Constanţa) şi Ionuţ Marius Bobe (Videle); rezervă: Claudiu Marcu (Constanţa). Observatori: Ion Olteanu (Bucureşti) şi Daniel Scânteie (Bacău).

Rezultatele zilei în etapa a 24-a din Liga 2 și programul rundelor 24-25, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: