ASU Politehnica primește gol și în al 11-lea joc la rând și încheie Liga 2 ultima deasupra liniei, în cădere sub învingătoarea Balotești: 3-2 (2-0)

Pe faza defensivă deja intrată în concediu și știindu-se pe margine și în vacanță cu ocazia rundei finale de săptămâna viitoare, nou-promovata ASU Politehnica și-a încheiat astăzi cu o înfrângere primul sezon în Liga 2, căzând implicit un loc, sub învingătoarea sa în meciul jucat de la ora 11 în penultima etapă de campionat: 3-2 (2-0) pentru CS Balotești.

ASU Politehnica a încheiat ediția 2016/7 cu un punct din 9 puse în joc în ultimele opt zile, primind tot 3 goluri și la Balotești, precum acasă cu UTA Bătrâna Doamnă

Timișorenii au sfârșit astfel penultimii între formațiile care au reușit să ducă până la capăt această falimentară ediție 2016-2017 a eșalonului secund, un fiasco total cu pecete federală la debutul în serie unică, inducând o serie de retrageri din competiție după un prim abandon înainte de start și o excludere a Pâncotei în tur.

De prisos de reamintit că pe lângă etapele descompletate ca număr de meciuri jucate, multe grupări stând implicit pe tușă în aceeași rundă, au survenit și strămutările de echipe în cazul Metalului Reșița și Unirii Tărlungeni, între timp retrasă, ambele spre aceeași zonă geografică, iar după ce alb-violeții au suferit în tur înfrângeri în Ilfov, la Afumați, și în București la Juventus, și au evitat datorită abandonurilor alte ieșiri în zona capitalei la Berceni respectiv Ștefăneștii de Jos, au înregistrat în 2017 un recul ca rezultate consemnate tot în Ilfov, de la o victorie la Buftea cu Metalul, la o remiză miercuri la Clinceni, iar astăzi la un eșec final la Balotești. În toată anomalia acestor mutații geografice, dacă întrecerea n-ar fi degenerat, atunci bănățenii s-ar fi ales cu 7 deplasări în regiunea bucureșteană

Într-adevăr, la numai 4 zile după ce a fost condusă dar a și preluat conducerea în prelungiri, fiind însă și egalată la doi tot în prelungiri, 2-2 miercuri la Clinceni, ASU Politehnica s-a întors în zonă însă n-a evitat a treia apariție la rând cu mai multe goluri primite, încasând un total de 8 de duminica trecută, inclusiv cu cele 3 de pe ”Dan Păltinișanu”, porție de la arădeni.

Implicit, nou-promovata a sfârșit doar ultima deasupra liniei de demarcație între formațiile supraviețuitoare în Liga 2 și retrogradate, dintre care doar una încă în cursă, CS Metalul Reșița, care a mai căzut însă ea doar în înscrisuri în eșalonul trei însă fără consecințe în viața reală, ceea ce nu poate exclude o repetare a situației în România tuturor posibilităților.

Penultima ierarhic înaintea acestei runde cu numărul 37, CS Balotești nu s-a arătat astăzi mai obosită după deplasarea avută joi la Șiria, unde a dinamitat cu 2-1 șansele arădene la promovarea directă, acontată tot astăzi în Ilfov de Sepsi Sfântu Gheorghe de pe locul 2, elevii lui Augustin Călin revanșându-se în dauna timișorenilor încurajați și de aproape o sută de fani viola prin a se desprinde la 2-0 până la pauză și a rămâne în avantaj, deși vizitatorii au redus de două ori din handicap iar la 2-1 au avut și o bară prin rezerva Birău.

ASU Politehnica a înregistrat astfel al 11-lea joc la rând în care a scos mingea din propria plasă, ultima apariție fără gol primit fiind tocmai în Ilfov, la Buftea, în succesul 2-0 cu codașa Metalul Reșița, însă ”violeții” au încasat astăzi doar pentru a doua oară în ieșirile din 2017 mai mult de două ”boabe” într-o partidă, ceea ce se mai întâmpla la Oradea, cu 4-1.

Apropo de bihorenii Luceafărului, se observă de fapt că ASU Politehnica a pierdut de fiecare dată după ce a stat în așteptare pe margine în runda precedentă, fapt valabil la Târgoviște în fața Chindiei, în urma anulării ieșirii la Berceni, iar în returul din 2017 în Țara Crișurilor, în urma pauzei date de excluderea Șoimilor, respectiv duminica trecută acasă cu UTA Bătrâna Doamnă, după săptămâna liberă avută în absența întâlnirii cu Unirea Tărlungeni.

Iar seria nefastă începută weekend-ul trecut pe malurile Begăi s-a prelungit în zona capitalei, CS Balotești pricinuindu-le timișorenilor a 4-a înfrângere în deplasare în noul an, după cele de la Brașov, Oradea și Sfântu Gheorghe.

ASU Politehnica a încheiat de fapt sezonul așa cum îl și începea, cu o înfrângere la limită într-o dispută cu multe goluri marcate, tonul fiind dat astăzi de același Claudiu Herea, care marca de două ori în urmă cu 3 zile, în poarta arădenilor.

Acum a deschis scorul în minutul 28 în poarta preluată de Victor Gîrlea, titularizat pentru a doua oară în acest campionat după ieșirea la Brașov, unul dintre cei 5 jucători noi în 11-le polist față de deplasarea de miercuri la Clinceni, mai revenind după eșecul cu arădenii și fundașii de bandă Motreanu și Taub iar Blănaru în atac, pe când juniorul Vlad Bîte a debutat din minutul 1 în Liga 2. Le-au lăsat locul portarul Gakos respectiv Bilia, Țugui, Ghinescu și Bădăuță.

Cea de-a șasea înfrângere polistă din această primăvară a survenit după o primă repriză eșuată în fața gazdelor ilfovene și, conform altor deplasări, o reabilitare după pauză, cu Birău intrat din nou pe parcurs, precum miercuri, acum pentru întreaga parte secundă și având o bară la 2-1, iar cu Neamțu pentru ultima jumătate de oră în locul marcatorului Vucea, după care debutantul Bîte i-a lăsat locul lui Dănuț Bilia, autor al ultimului gol polist în această stagiune.

CS Balotești și-a încheiat aparițiile acasă prin a se revanșa pentru acel 4-1 din tur și a câștiga pentru a doua oară la rând pe teren propriu, după ce în reprezentațiile în calitate de gazdă din ultimele două luni a și remizat 2-2 cu FC Brașov, a și câștigat 2-1 cu Luceafărul, a și pierdut 0-2 cu Sepsi, dar a și revenit spre final, 1-0 cu Olimpia și 3-2 astăzi.

Pentru ASU Politehnica, bilanțul total al aparițiilor afară în Liga 2 însumează 14 puncte adjudecate, 17 3 5 9 19-35, numărul înfrângerilor fiind mai mare decât cel al ieșirilor încheiate sub scut: 0-0 la Râmnicu Vâlcea, 4-1 pentru Dacia Unirea la Brăila, 3-0 pentru CS Mioveni, victorie cu 3-0 la Șoimii Pâncota, 2-0 pentru CS Afumați, 5-0 pentru Juventus la București, victorie cu 3-2 la Călărași, 1-1 la Arad, 2-0 pentru Chindia la Târgoviște, 2-2 la Suceava, victorie cu 2-0 la Buftea cu Metalul Reșița, 2-0 pentru FC Brașov, 4-1 pentru Luceafărul la Oradea, 2-1 pentru Sepsi la Sfântu Gheorghe, 1-1 la Satu Mare, 2-2 cu Academica la Clinceni și 3-2 astăzi pentru CS Balotești.

Ca prestație în sine, duelul grupărilor din jumătatea inferioară a clasamentului a fost mânat de ambiția asigurării unei clasări superioare într-o dispută derulată pe aproximativ același palier ierarhic, însă a fost limitat valoric de posibilitățile de exprimare și grefat de erori induse de barometrul valoric și sfârșeala încheierii de sezon, cu câștig de cauză pentru gazde, săltate implicit peste învinșii săi.

Începutul de meci a aparținut ilfovenilor, Gojnea demarcându-se singur spre buturi însă șutând în minutul 7 în blocajul lui Gîrlea, iar șutul lui Andrei din afara careului trecând pe lângă vinclu, după care vizitatorii au ripostat printr-o specialitate a casei, lunga aruncare de la margine a lui Motreanu, urmată de o lovitură de cap a lui Telescu, peste poartă.

CS Balotești a marcat însă de două ori în a doua jumătate a reprizei I, mai întâi în minutul 28, când Claudiu Herea a reluat din apropierea porţii balonul ce n-a fost respins de oaspeți după cornerul lui Andrei, iar apoi în minutul 42, când tocmai Valentin Andrei a scăpat singur din ofsaid și l-a depășit și pe Gîrlea.

Alb-violeților le-a priit în acest sezon în primele minute în urma pauzei, iar după loviturile libere executate de Sorescu și Stancu a venit reducerea diferenţei, semnată de Ionuț Vucea cu un şut din întoarcere, din interiorul careului, la colţul lung: 2-1 în minutul 52.

În căutarea egalării, minutul 65 a adus o bară alb-violet prin rezerva Birău, care a șutat de la 22 de metri iar portarul Fulga a deturnat balonul în stâlpul buturilor, paradă salvatoare prin care goalkeeper-ul s-a lovit la rândul său de cadrul porții.

Insistenți și în continuare, ”violeții” s-au arătat periculoși și la cornerul executat în gura porţii de Stancu, Blănaru fiind însă sancționat cu fault în atac asupra lui Fulga.

Totuși, CS Balotești a absorbit presiunea și a trecut în contra-ofensivă, iar după ce în minutul 71 marcatorul Andrei a scăpat spre poartă din stânga și a şutat dar Gîrlea a respins de la colţul scurt, în minutul 74 gazdele s-au redesprins, 3-1 prin Florin Niculae, evadat din marcaj şi marcator cu capul. Același Niculae a mai fost servit și în minutul 76 din centrarea lui Herea, însă ultimul gol s-a înscris în poarta gazdelor, 3-2 în minutul 84, când rezerva Dănuţ Bilia a marcat tot cu capul, din interiorul careului mic, din lovitura liberă executată de Stancu.

ASU Politehnica ar mai fi avut săptămâna viitoare un ultim meci acasă cu ACS Berceni, retrasă însă spre încheierea turului, ceea ce a transformat descinderea la Balotești în reprezentația finală a sezonului de primăvară 2017.

Una peste alta, ASU Politehnica și-a îndeplinit ca principal factor pozitiv obiectivul menținerii în Liga 2 la debutul la acest nivel, într-o campanie cu mai multe umbre și ezitări decât certitudini, însă nu cu mai multe probleme decât competiția în sine, urmând ca alb-violeții să nu mai aibă de-a face și de la vară cu Juventus București și Sepsi Sfântu Gheorghe, promovate în elită, dar în schimb și cu Știința Miroslava, SCM Pitești, Metaloglobus București, AFC Hermannstadt Sibiu și nu în ultimul rând Ripensia Timișoara, ca promovate din Liga 3, respectiv ASA Târgu Mureș ca retrogradată din Liga 1, pe când ultimele semne de întrebare vor primi răspuns luna viitoare, de exemplu în privința arădenilor la baraj sau a Metalului Reșița la retrogradare ori a altor eventuale ”umpluturi”.

***

CS Baloteşti: Fulga – Antoche, Flămânzeanu, Marciuc, Mirescu – Dedu, Andrei (84, Dicu), Niculae, Gojnea – Nica (79, Rontea), Herea – cpt. (90+1, Neagu).

Rezerve: Iordan – Filip, Grigore, Arapu.

Antrenor: Augustin Călin.

ASU Politehnica: Gîrlea – Motreanu, Telescu, Mera – cpt., Taub – Stancu – Vucea (62, Neamţu), Ungureanu (46, Birău), Bîte (73, Bilia), Sorescu – Blănaru.

Rezerve: R. Filip – Nicolescu, Giuricici, Teuţ.

Antrenor: Sorin Brîndescu.

Arbitru: Claudiu Marcu (Constanţa). Asistenţi: Petruţa Iugulescu (Târgovişte) şi Doru Zamfir (Slatina).

Rezultatele penultimei etape, a 37-a, și clasamentul la zi, plus programul rundei finale, a 38-a, începând din 31 mai, în care ASU Politehnica va sta iar arădenii vor juca pe 3 iunie la ora 14 la Șiria cu Chindia și CS Balotești pe 1 iunie la Clinceni, pe coloana dreaptă.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 2 =

 


Alte articole legate de acest subiect: