ASU Politehnica, repetiție cu punct pe ”Știința” și rimă din galerie înaintea ieșirii la UTA: 1-1 cu Metaloglobus. FOTO

Alb-violeții n-au bifat și cea de-a treia victorie consecutivă după succese la 3 goluri diferență, mulțumindu-se cu o remiză în meciul programat acasă în prima etapă intermediară din actualul campionat al Ligii 2, rezultat de egalitate conturat încă din prima parte în compania învingătoarei de sâmbătă a liderului Turris-Oltul. Implicit, bănățenii se vor alinia duminică de la 11 la Arad după 5 runde în care n-au cunoscut înfrângerea: ASU Politehnica Timișoara – Metaloglobus Bucureşti 1-1 (1-1).

Gazdele au sperat să continue seria victorioasă însă n-au fructificat nici avantajul terenului propriu, nici pauza competițională de sâmbătă, comparativ cu oaspeții lor, mult mai ocupați atunci să treacă de nou-promovata din Turnu Măgurele, bucureștenii egalând la nici 5 minute după deschiderea de scor semnată de Axente, remiză prin care ocupanta locului 5 a mărit la cinci numărul deplasărilor consecutive fără eșec. Un mult mai mare nevoie de puncte, poliștii au adăugat unul la zestre, pe rima țesută de galerie. 

Circa 500 de spectatori, dintre care aproximativ 200 de ultras violeţi care si-au încurajat frenetic favoriţii, au optat să asiste la ”intermediara” de la ora 15, ultimă repetiție înaintea duelului de duminică de la UTA. În final, fanii au fost mulţumiţi de joc şi li s-au adresat celor din teren, ”la Arad trebuie să batem, să demonstraţi că sunteţi adevăraţi polişti!”

Până atunci, primul şut spre poartă a aparţinut la mijloc de săptămână lui Duminică, în minutul 6, pe jos, de la 14 metri, Contra prinzând lângă bară. Patru minute mai târziu venea rândul lui Claudiu Herea să şuteze de la 15 metri lateral dreapta, dar din nou Contra a fost la post.

În replică, în minutul 17, Manea a nimerit transversala de la 8 metri lateral stânga, la o pasă primită de la Ungureanu. Iar în minutul 25 galeria polistă a afişat un mare banner, ”BULANGIILOR, CÂND VREŢI SĂ MAI VORBIŢI DE TÂRFE ÎN VIOLET, AMINTIIŢI-VĂ CĂ AI VOŞTRI SE FUT ÎN CUR PE NET”, scandându-se ”M*** UTA! M*** UTA!”

Antrenamentul vocal pentru weekend efectuat, cel fotbalistic, oficial, pe calea cea bună. Un nou contraatac pe stânga a lui Schieb, mingea circulând pe ruta Ungureanu – Manea, care a centrat în careu iar Plămadă a respins mingea ajunsă la Axente. Acesta, de la numai 7 metri, a înscris imparabil sub transversală… 1-0. 

Putea fi 2-0 în minutul 33 dar Mera a trimis cu capul din 8 metri peste transversală, la o centrare de pe stânga.

Și așa se întâmplă… Egalarea a venit în minutul 35, în urma unui henţ văzut numai de jucătorii oaspeţi, nu și de arbitru, cu o ezitare de peste 10 secunde în a dicta o lovitură de la 11 metri. Lui Ignea îi cădea balonul pe mâna dreaptă, în urma unei aruncări de la margine. Proteste îndelungate din partea tuturor jucătorilor ”viola”, care l-au înconjurat pe central, cerându-i socoteală. Ardeleanul rămânea ferm pe poziţii.

Mult nu a lipsit ca portarul Contra, care ghicise colţul și a atins balonul, să evite golul la execuția lui Claudiu Herea. Dar mingea se ducea puternic la semiînălţime şi… 1-1. Scor cu care s-a încheiat prima repriză.

În minutul 48, Coadă a fost la un pas de 2-1 dar mingea trimisă cu capul de la 7 metri a trecut razant cu transversala, în urma unei centrări din corner a lui Ignea. Poli a atacat mai des poarta adversă dar golul nu a mai venit. În schimb un nou banner afişat de galeria polistă în minutul 70, ”CU TOŢII LA ARAD”, după care au scandat”M*** UTA! M*** UTA!”

Paradoxal, în minutul 90, oaspeţii puteau smulge toate cele trei puncte, dar din nou Mario Contra a intervenit curajos la Ovidiu Herea, care a scăpat singur, reuşind să-l blocheze şi să culeagă mingea din faţa lui. S-au arătat trei minute de prelungiri, și-atât… 1-1. Același scor și spre finalul jocului de podium AFC Turris-Oltul – UTA, cădere de cortină a intermediarei, miercuri seară de la 19:30 la Turnu Măgurele, după ce Ciprian Rus a deschis scorul în minutul 54 pentru arădeni, coechipierul său fundaș Andrei Rus a fost eliminat peste alte zece minute iar teleormănenii au egalat în ultimele nici 10 minute prin Negruț… 

*

ASU Politehnica: Contra – Jurj, Coadă, Mera (cpt.), Cherecheş – Ignea, Popescu (min. 80, Denis Radu) – Manea (min. 83, Zabun), Ungureanu (min. 75, Vidrăsan), Schieb – Axente.

Antrenori: Mugur Guşatu (principal) şi Antonio Foale (secund).

Pe bancă: Borbei – Trip, Lazăr, Motreanu.

Metaloglobus București: Gavrilaş – Stoianovici (min. 87, Vraciu), Plămadă, Daniel Lungu, Sava – Potecea (min. 46, Ciocâlteu), Andrei Lungu, Mino Sota, Duminică – Claudiu Herea (cpt.), Ionică (min. 46, Ovidiu Herea).

Antrenori: Marius Măldărăşanu (principal) şi Dumitru Costache (secund).

Pe bancă: Nedelcovici, Starîş, Banu și Cazan.

Au arbitrat: Sergiu Popa (Aiud) – Radu Despa (Baia Mare) şi Ovidiu Timar (Marghita). Arbitru de  rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad). Observator de arbitri: Dan Jiga (Bistriţa), delegat de joc, Cristian Petrean (Hunedoara).

Fotografii realizate de Iosif Canea. Rezultatele zilei în Liga 2 și programul etapei viitoare (a 13-a), pe coloana clasamentelor

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 8

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: