ASU Politehnica, reunire fără noul principal Andone și cu semne de întrebare pe ruta ACS Poli. FOTO

La 4 săptămâni și o zi după încheierea pe 28 mai a primului sezon parcurs în Liga 2 printr-un eșec cu 3-2 în Ilfov, la Balotești, ASU Politehnica a sunat în această seară adunarea pentru pregătirea celei de-a doua campanii în eșalonul secund, al cărei start se anunță la încheierea lunii viitoare, într-un format numeric competițional ce se preconizează a fi identic celui de la startul stagiunii precedente după retragerea băimărenilor în preziua rundei inaugurale.

Reunirea alb-violeților clasați pe locul 15 la încheierea ediției 2016-2017 nu s-a derulat însă chiar sub cele mai bune auspicii, timișorenii lăsând parcă impresia că ar mai fi totuși parțial încă în vacanță, măcar pentru o zi. Astfel, după ce greșea recent prin a nu remite pe căile tradiționale absolut nici un comunicat oficial în legătură cu despărțirea de fostul antrenor principal Sorin Brîndescu și nici despre înlocuirea sa prin învestirea lui Bogdan Andone, anunțuri care or fi fost făcute prin alte mai noi tipice modalități însă nu și în paralel cu cea mai firească și uzuală, de unde și valoarea lor egală cu zero, apă de ploaie, divizionara B s-a fâstâcit greoi la capitolul prezentare și în seara reunirii lotului, la Baza 2 – UPT.

Anunțată pentru ora 18, cu mențiunea că declarațiile s-ar derula de la ora 17,30, inaugurând așadar prima seară a alb-violeților înaintea atacării celui de-al doilea sezon în Liga 2. Doar că au survenit două surprize, una, ținând de absența tocmai a noului antrenor principal Bogdan Andone, care ca și cum ar fi pierdut startul la cârma elevilor săi, iar alta legată de întârzierea cu care au demarat anunțatele declarații. Nici vorbă de 17,30, ci la câteva minute după ora 18, când primele cuvinte le-a rostit la revenirea sa acasă timișoreanul Marius Staicu, dar parcă fără suflu, ca fost component al uneia dintre cele 8 secund-divizionare care încheiau campania ligii secunde abia luna aceasta, pe 3 iunie, în urmă cu numai 3 săptămâni, și care continuă la același nivel. S-a pomenit ceva despre așteptarea trimișilor de la ”Digi”, de unde și întârzierea ce n-a făcut cinste în plan organizatoric divizionarei B tocmai la momentul reluării pregătirilor, și vrem să credem că nu acesta ar fi fost motivul depășirii sfertului academic, căci ar fi jenant, pentru a nu mai aminti aspectul că respectivii nici n-au mai descins la fața locului, dar în orice caz ASU Politehnica a tras tare în bară și apoi alături la ora presupusei înfățișări a lui Andone.

A încercat să salveze aparențele Sorin Cociu, director sportiv al divizionarei secunde ASU Politehnica, intrat în scenă după spusele lui Staicu și explicând că ”Bogdan Andone ar fi trebuit să ajungă astăzi, însă din păcate unele probleme urgente l-au reținut la București. M-a anunțat azi dimineață, și-a cerut scuze și mi-a spus că mâine, la prânz, va fi la Timișoara, urmând ca la antrenamentul de după-amiază să fie prezent. El a transmis însă programul de pregătire pentru astăzi și pentru mâine dimineață”.

În altă ordine de idei, mai important, ”lista nu e nici pe departe închisă. Ne dorim să aducem jucători care să intre în primul unsprezece, pentru că ne propunem o clasare mult mai bună în sezonul viitor!”

Cociu a mai explicat că ”în afara lui Marius Staicu, ceilalți jucători sunt în probe, sunt jucători tineri, cu excepția lui Crișanov, bineînțeles, care ne-a rugat să-l primim la o probă”.

În ceea ce-l privește pe Radu Motreanu, ”astăzi a apărut o oportunitate și e un caz care încă rămâne deschis. Sunt șanse foarte mari să rămână la noi! Am venit cu o propunere pe care cred că ACS Poli nu o va refuza. Inițial, cei de la ACS ne-au propus o sumă pentru transfer definitiv, o altă sumă pentru un împrumut, dar i-am spus domnului Radu Birlică încă de la început că e o ofertă pe care noi nu o putem onora, pentru că erau sume prea mari pentru ceea ce ne putem permite. Deși părea o pistă închisă, rămânerea lui Radu Motreanu la ASU Politehnica prinde contur”.

Pentru a susține examenele de Bacalaureat, în oraș, jucătorul nu a plecat cu ACS la Poiana Brașov, dar a fost prezent la Baza 2 în această seară: ”El normal putea să se pregătească cu noi până pe 30 iunie, dar în condiţiile în care săptămâna trecută a fost la reunirea celor de la ACS, i-am respectat poziţia lui, să nu fie discuţii. Am făcut o ofertă pe care nu cred că cei de la ACS Poli o vor refuza. Aşteptăm să vedem dacă reuşim să ne înţelegem şi acceptă oferta noastră, pentru a deveni jucătorul nostru. Am discutat despre Fridrich cu domnii Radu Birlică și preşedintele Drăgoi, mi-au promis un răspuns, dar tot azi am aflat că a înaintat actele pentru a deveni liber. De aceea probabil nu am primit răspuns de la dumnealor. Părinții lui m-au sunat să mă întrebe dacă mai suntem interesați de el. Adevărul e că suntem, l-am anunțat și pe domnul Andone. Tot mama lui m-a sunat azi și mi-a spus de intenția de a deveni liber și noi nu avem ce face decât să așteptăm”.

Acesta a vorbit și despre alte ținte din curtea vecinei. Mai precis jucătorii cu experiență la care ACS Poli a renunțat, precum Cristian Scutaru sau Adrian Poparadu. ”Nu ascund dorința noastră de a-i putea lămuri să vină alături de noi. Ați văzut că după o zi s-au răzgândit (n.r.: referire la Scutaru, Străuț în sezonul trecut)… Ar fi jucători care ne-ar ajuta foarte mult și sunt convins că și-ar dori să vină să joace alături de noi… Trebuie să recunoaștem, competiția va fi mult mai grea în acest sezon!”

ASU Politehnica se va pregăti pe plan local până în 10 iulie, urmând să plece apoi într-un stagiu centralizat. Destinațiile posibile sunt în afara ţării, în Austria, Slovenia sau Serbia, în funcție de posibilitățile financiare. Primul amical va fi sâmbătă 1 iulie (ora 11), cu Viitorul Caransebeș, probabil pe ”Ştiinţa”, cu campioana ligii a patra din județul Caraş-Severin, iar în data de 8 iulie e stabilit un meci test cu CS Timișul Șag, tot acasă la alb-violeți. ”Mai perfectăm un joc în data de 5 iulie, tot cu adversar mai ușor, tot la noi, aşa a dorit Bogdan”.

Lotul prezent la reunire a fost compus din Markos Gakos, Victor Gârlea și Ricardo Filip – portari; Carol Taub, Alexandru Birău, Cristian Gălan, Ionuţ Vucea, Dănuţ Bilia, Deian Sorescu, Răzvan Ghinescu, Mădălin Stancu, Bogdan Nicolescu, Vlad Bîte, Andrei Țugui, Cătălin Bădăuță, Marco Giuricici, Darius Neamțu şi Marius Staicu, revenit de la CS Mioveni.

Au lipsit Arthur Teuț și Ion Mera, pe când Laurențiu Telescu a fost prezent la reunirea efectivului dar nu s-a alăturat în pregătire colegilor săi pentru că a suferit o intervenție chirurgicală la nas şi mai rămâne în repaus două-trei zile. Cât despre Radu Motreanu, a dorit să vină lângă foştii colegi dar nu a participat la pregătiri, chiar dacă şi-a luat două tricouri de antrenament.

Lista cu jucătorii care se află în pregătiri îi are drept protagoniști pe Emanuel Fișteag (20 ani, Naţional Sebiș), fost goalkeeper al alb-violeților, Victor Bînzar (16 ani, Electrica Timişoara), Sebastian Botz (20 ani, liber de contract), Adrian Butură (20 ani, ex-Millenium Giarmata), Ionuț Coadă (20 ani, UTA II), Darius Buzdugan (22 de ani, liber de contract, trecut pe la Metalul Reşiţa, ex-CS Millenium Giarmata) și Alin Crișanov (39 de ani), liber de contract și care a mai jucat în alb-violet.

Înaintea antrenamentului care avea să se încheie la ora 19,45 Marius Staicu a spus că ”sper să fiu sănătos și să ajut echipa cât pot de mult! Momentan sunt la început, am dorit mult să revin acasă și sper să nu dezamăgesc. Aici am făcut primii pași în fotbal, aici am crescut și m-au determinat să vin acasă acești suporteri minunați. A contat și proiectul de aici, am înțeles că se vrea continuitate. Îl știu pe antrenor de la Satu Mare, am auzit numai lucruri frumoase despre el, aștept să-l cunosc personal. Am jucat mai mult în afara orașului, dar cred că a venit momentul să joc și pentru echipa mea de suflet. Campionatul acesta va fi mult mai greu faţă de sezonul care s-a încheiat. La Târgu Mureș a venit Dinu Vamă, conducător care are multe de spus, nu știu la Pandurii ce va fi, despre UTA şi Călărași – au buget, iar la Mioveni nu știu ce se vrea…”

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: