ASU Politehnica, reunire pe ”Știința”. FOTO + declarații Petruescu și Velici

Secund divizionara ASU Politehnica Timișoara s-a reunit în această seară la startul pregătirilor de vară înaintea celui de-al treilea sezon consecutiv al ”violeților” în Liga 2, incluzând în rândurile sale majoritatea noilor recruți despre care gruparea bănățeană și-a anunțat simpatizanții pe căile directe de comunicare, prin rețelele sociale și pagini ale clubului.

De la ora 18, pe arena ”Ştiinţa”, 28 de jucători au participat la antrenamentul inaugural al alb-violeților înaintea sezonului 2018-2019, absentând Dănuț Bilia și noua achiziție Bogdan Bozian, reținuți de probleme familiale, precum și juniorii Gașpar și Borbei, care aseară s-au întors dintr-un turneu juvenil.

Au răspuns prezent Rareș Murariu, Markos Gakos și Emanuel Fișteag ca portari, Bogdan Nicolescu, Cristian Scutaru, Ioan Mera, Ionuț Coadă, Tamas Szasz, Vlad Bîte, Raul Vidrășan, Adrian Poparadu, Răzvan Ghinescu, Adrian Bedea, Marvin Schieb, Alin Ignea, Marko Giuricici, Gelu Velici, Romeo Bănică și Ionuț Plămadă, precum și Florin Lazea, care, uşor accidentat fiind, s-a antrenat separat faţă de colegii săi.

S-au alăturat în pregătiri și opt noi jucători, și anume Patrick Popescu, un mijlocaș dreapta născut în 1996, care a jucat la U Cluj și ultima dată în liga a III-a din Slovenia, Ionuț Ianc (mijlocaș  de 19 ani, de la echipa arădeană Gloria Lunca Teuz Cermei), Darius Buzdugan (mijlocaș în vârstă de 23 de ani, de la CS Millenium Giarmata), Alexandru Cherecheș (mijlocaș de 19 ani tot de la CS Millenium Giarmata), Ioan Boancă (fundaș stânga, 19 ani, de la CS Industria Galda de Jos), Bogdan Miholka (mijlocaș central, 21 de ani, venit de la Luceafărul Oradea), Dragoș Cojocaru (fundaș central, 21 de ani, de la echipa din Voluntari) şi Alexandru Rus, mijlocaş în vârstă de 22 de ani de la Voinţa Maşloc.

Iar sâmbătă, pe terenul ”Ştiinţa”, va avea loc primul meci de pregătire al verii pentru ”violeți”, în compania celor de la AS FC Bazoşu Vechi, ocupanți ai locului 13 în sezonul încheiat de liga a IV-a.

Cu ocazia inaugurării pregătirii, antrenorul Cosmin Petruescu şi fotbalistul Gelu Velici au stat de vorbă câteva minute cu presa, ”principalul” semnalând din capul locului că ”gândurile pe care le avem în acest moment nu pot fi decât pozitive! Suntem nerăbdători să începem pregătirile, după o pauză la unii mai lungă iar la alţii mai scurtă, însă important este că am reuşit să ne adunăm și că suntem încrezători în ceea ce priveşte noul sezon. Mă bucur că în proporţie destul de mare mare am reușit să definitivăm și lotul, la ora actuală este în proporţie de 90-95 la sută definitivat, și sperăm ca în zilele următoare, până la plecarea în cantonament, să ne apropiem de ceea ce ne dorim a fi un lot cât se poate de competitiv, cu care să abordăm noul sezon al ligii a II-a. Sunt și câțiva jucători noi. Mă bucur că în cele din urmă am ajuns la un acord în primul rând cu cei care au terminat campionatul la Politehnica Timișoara. Nu a fost deloc ușor. Sunt jucători cu valoare, sunt jucători care au avut oferte importante în această vară. Dar mă bucur în cele din urmă că au dat curs ofertei noastre și la ora actuală sunt jucătorii Politehnicii Timișoara, care şi-au prelungit angajamentele pe încă doi ani. Despre cei noi, tot ce pot să vă spun că am referințe foarte, foarte bune, sunt jucători pe care i-am urmărit atât în meciurile directe cât şi pe anumite DVD-uri şi alte material care mi-au fost puse la dispoziţie, şi cred eu că sunt jucători care se pliază perfect pe ceea ce se dorește la Politehnica Timișoara”.

Întrebat despre cei doi foști și noi elevi ai săi la CSM Lugoj respectiv ASU Politehnica, Velici şi Bozian, Petruescu a spus că ”sunt jucători care au fost golgeterii seriei a patra în ediţia trecută de campionat, la nivelul ligii a treia, sunt doi jucători cu potenţial, de fapt cum sunt şi ceilalţi cu care am negociat şi actual se află în lotul nostru. Într-adevăr lotul este aproape definitivat, cred că avem nevoie de dubluri, dar în primul rând să vedem cum decurg pregătirile. Sunt băieții despre care am referințe bune, chiar dacă nu am avut contact cu ei. Eu cred că avem nevoie de dubluri, îmi doresc un lot omogen şi puternic, dar să fie şi valoric, că ne aşteaptă un campionat puternic. Sunt 19 etape din campionatul care va începe regulat şi încă două din retur plus două de Cupa României, într-un interval scurt de timp, în câteva luni, şi atunci important e să avem un lot echilibrat numeric şi valoric”.

Întrebat despre prezența a trei formaţii din Timişoara în liga a doua, Petruescu a mai spus: ”Este o situaţie inedită, fiecare club este cu politica lui, noi avem politica noastră. Vă daţi seama că am jucători care sunt în relaţii cel puţin din punct de vedere de respect reciproc cu celelalte două cluburi din Timişoara, sunt colegii mei în ceea ce priveşte banca tehnică, persoane cu care am lucrat în perioada carierei mele de antrenor. Din punct de vedere al jucătorilor, mulţi dintre ei mi-a fost elevi atât la Lugoj, cât şi la ACS Recaş, care a devenit ACS Poli Timişoara. Liga a doua va fi mult mai echilibrată şi puternică în primul rând că au promovat cinci echipe puternice, de tradiţie, şi nu în ultimul rând căci toate celelalte competitoare s-au întărit puternic. Ba mai mult, după câte am auzit, se vehiculează că se va schimbă sistemul competiţional în privința echipelor promovate şi retrogradatele, cu siguranţă va fi o ligă a doua mai puternică. Din punctul meu de vedere se va bate cu liga întâi, și să nu fiu foarte entuziasmat, dar cred că numărul de spectatori va fi mai mare la liga a doua decât la prima ligă”.

Gelu Velici a spus: ”E important să avem atitudine, cred că asta așteaptă toată lumea de la noi, şi dacă avem atitudine, eu consider şi cred că vor veni și rezultatele. A contat în primul rând foarte mult că a venit Cosmin, am lucrat foarte bine cu el un an de zile la Lugoj. Îi mulțumesc că m-a cooptat şi am ajuns aici, probabil că am jucat bine și l-am convins să mă aducă aici. O să fie un campionat greu, căci pe lângă cele trei echipe din Timișoara, sunt multe echipe care se vor întări, toate. Aștept toate meciurile. Mă bucur că îmbrac acest tricou în care am copilărit și am crescut. Este adevărat că meciul cu UTA va fi meciul sezonului, dar eu unul sunt nerăbdător să înceapă campionatul. Nu mă interesează unde jucăm, vreau să-i batem pe toţi şi să dau goluri, dar în primul rând să fiu sănătos!”

Fotografii…

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: