ASU Politehnica, sâmbătă la 12 pe ”Dan Păltinișanu”: ”Jocului cu Farul îi acordăm maximă importanță și atenție!” Declarații Petruescu, Bozian, Coadă

S-a ajuns, iată!, și la mijlocul turului în Liga 2, etapa a X-a începând ieri la Pitești cu jocul FC Argeș – Petrolul 3-0, prin care ”violeții” din Trivale au sărit în ierarhie pe locul 2, peste prahoveni, și continuând astăzi de la 11 cu meciul CS Balotești – Academica Clinceni 1-3, ceea ce a adus încă o urcare pe poziția secundă în nici 24 de ore. Runda continuă azi de la ora 16 cu Pandurii – UTA, urmând ca ultima partidă de sâmbătă să se dispute pe arena ”Dan Păltinișanu”, ASU Politehnica – ASSCS Farul, televizată de la ora 12 și înaintea căreia din efectivul bănățenilor au vorbit astăzi de la 12:30 antrenorul principal Cosmin Petruescu și jucătorii Bogdan Bozian și Ionuț Coadă.

Va fi prima dintr-o serie de 3 întâlniri pentru alb-violeții de pe locul 11, care miercuri vor juca la Brăila de la ora 15, în runda intermediară, gazda ACS Dacia Unirea intrând la rândul său în insolvență, iar apoi duminică de la ora 18 din nou pe ”Dan Păltinișanu”, cu Ripensia.

Două puncte și 3 locuri le despart pe ASU Politehnica și nou-promovata de pe litoral, a 14-a în clasament, mai modest la capitolul goluri marcate stând însă timișorenii, astfel încât doar cei din Brăila dețin mai puține reușite în cont decât cele 8 înscrise de bănățeni, dintre care 3 de către Bozian, câte două de Velici și fundașul Mera respectiv Schieb, autor al unui gol. Iar acasă au punctat doar Mera și Velici, câte două goluri fiecare, patru în 5 apariții în Liga 2 pe ”Dan Păltinișanu” pentru alb-violeții lui Petruescu.

În schimb tot doar insolvenții brăileni au primit mai multe goluri în primele nouă etape decât vizitatorii Timișoarei sâmbătă la amiază, ASSCS Farul încasând 22 în 9 partide, un prilej așadar pentru ASU Politehnica să-și mai rotunjească rubrica reușitelor. Și constănțenii vor avea în zilele viitoare un program mai comprimat, miercuri de la ora 16 urmând a primi vizita celor de la AS FC Universitatea Cluj iar sâmbăta viitoare având parte de încă un duel al nou-promovatelor, la Bacău, cu mențiunea că gruparea de pe litoral a izbutit între timp și omologarea stadionului.

Până una alta însă, de notat victoria piteștenilor, semnată ieri prin golurile marcate de Buhăescu în minutul 3, Năstăsie în minutul 48 și Gheorghe în prelungirile jocului FC Argeș – Petrolul 3-0 (1-0), disputat în Trivale și boicotat de galeriile echipelor, în semn de nemulțumire față de ora de start a întâlnirii, 17 într-o zi de joi, precum și triumful Academicii într-o dispută directă din Ilfov, repurtat vineri de la 11, da, vineri de la 11!, prin golurile lui Dobrescu în minutul 41, Răuță (58) și Mihalcea (71), respectiv Vasile Mihai, care egala pentru gazda FC Balotești în primul minut de prelungiri al reprizei I, după care, din aceeași tabără, George Mihai vedea cartonașul roșu în minutul 48.

Cosmin Petruescu, antrenorul principal al lui ASU Politehnica, a spus înaintea vizitei nou-promovatei preluate de Ciprian Marica și la care săptămâna aceasta a fost cooptat ca manager sportiv Ionel Dănciulescu, că ”este o partidă căreia îi acordăm maximă importanță și atenție, deoarece întâlnim o oponentă care, după un început mai agitat de sezon, cu multe probleme interne, organizatorice, a reușit de 2-3 săptămâni să se mai așeze, să strângă rândurile, să efectueze schimbări atât la nivelul băncii tehnice, cât și în plan organizatoric, administrativ, prin cooptarea ca antrenor principal a domnului Grigoraș, iar a lui Ionuț Dănciulescu ca manager sportiv. A achiziționat și un portar de la Academie de mare perspectivă, Popa… Am vizionat mai multe jocuri ale Farului, și în ciuda faptului că a primit foarte multe goluri, a și înscris în multe partide, iar dacă este să ne raportăm la evoluțiile constănțenilor, din punctul meu de vedere elocvente sunt ultimele două, la Chindia, unde, deși a cedat categoric, a primit mai multe goluri pe greșeli personale decât colective, pe care le-au remediat, deoarece apoi au trecut de Energeticianul, o echipă bună a campionatului, cu 1-0, întâlnire pe care Farul a abordat-o mult mai bine tactic. Cam astea sunt informațiile noastre despre formația din Constanța…”

”Dar cel mai important este ceea ce vom pune noi în practică, iar spre deosebire de săptămânile anterioare, am avut o perioadă mai lungă la dispoziție pentru pregătirea acestui joc, ceea ce ne-a permis ca în plan fizic să ne refacem după săptămâna foarte grea care a trecut, cu 3 partide, iar și în plan medical suntem pe un drum bun, jucătorii care erau cu probleme revenind încet, încet și devin apți pentru a intra. Sperăm să prestăm un joc bun dar foarte importante sunt cele 3 puncte puse în joc, cu care vom putea să mai urcăm puțin în clasament, deoarece poziția actuală nu este cea care să ne mulțumească, să fie pe placul nostru și al suporterilor”.

Petruescu a semnalat că Ioan Mera este suspendat pentru acumularea a 4 cartonașe galbene iar Poparadu s-a antrenat separat, într-un program special, ceilalți componenți fiind apți pentru joc, ”s-au antrenat normal”.

Petruescu a mai explicat în privința lui Ionel Dănciulescu că ”atâta timp cât va fi în tribună pe stadionul Dan Păltinișanu și nu pe bancă, mai puțin contează, dar bineînțeles că învestirea sa reprezintă un plus managerial pentru Farul, care cu siguranță își va mai aduce ceva jucători pe posturile unde au probleme. A fost cooptat un manager sportiv cu o bogată experiență la nivelul Ligii 1, ceea ce nu poate să aducă decât un plus în rândurile constănțenilor”.

Antrenorul gazdelor a încheiat prin a spune că meciului de sâmbătă ”îi vom acorda maximă atenție, așa cum vom acorda tuturor partidelor, indiferent de poziția adversarului. Au trecut 9 etape și nu puține au fost surprizele, din contră, foarte multe meciuri au avut rezultate mai puțin scontate, în care formații mai bine cotate n-au reușit să-și adjudece cele 3 puncte, smulse de oponente prin prisma motivației interne. Este un campionat în care oricine poate învinge pe oricine și poți pierde cu orice adversar, indiferent de pozițiile ocupate, fiind o serie deschisă oricărui rezultat. Am pățit-o din păcate, deoarece prin prisma calculelor hârtiei păream favoriți, și n-am reușit câștigarea celor 3 puncte, dar au fost și situații în care am pornit cu șansa a doua și am reușit să câștigăm. Sperăm ca mâine să câștigăm, să arătăm ceea ce avem de arătat, sperăm să demonstrăm pe teren”.

Bogdan Bozian, principal marcator al ”violeților”, a remarcat că ”ne vizitează o formație de tradiție, vine cu o schimbare pe banca tehnică, dar nu numai, schimbări pozitive pentru ei, încearcă să-și lege puțin jocul. Este o echipă bună, am văzut câteva meciuri și sunt mult mai bine organizați, așa încât trebuie să facem un joc bun, dar noi pornim cu prima șansă, suntem echipa mai experimentată, jucăm acasă, și dorim să aducem suporterilor o bucurie”.

Bozian a stabilit sâmbăta trecută rezultatul final al jocului disputat în deplasare la Daco-Getica, 1-1 (1-0), egalând de pe punctul cu var în minutul 51: ”Nu-i ușor să bați nici 11 metri. Poți să și ratezi, am marcat, dar îmi pare rău că n-am câștigat, puteam s-o facem, dacă eram mai atenți la finalizare. Suferim puțin la partea asta, încă de la începutul campionatului, dar sper ca împreună cu colegii să remediem acest aspect. Cel mai important la final este rezultatul, iar mâine dorim să jucăm mai bine!”

”Noi de la începutul campionatului am spus că ne situăm pe un loc în clasament care nu reflectă realitatea, și este din cauză că am ratat prea mult meci de meci, dar sunt convins că vom lega victorii și urcăm în ierarhie, pentru că nu merităm clasarea actuală”, a mai spus Bozian.

Iar Ionuț Coadă a spus despre partida de sâmbătă că ”depinde de noi, de felul cum ne motivăm, cum intrăm în meci, din minutul 1, cu aceeași atitudine până în minutul 90, mai ales că situația din clasament nu ne surâde. Trebuie să arătăm ca o echipă, să luăm cele 3 puncte! După jocul eliminatoriu cu Sepsi, am primit foarte multă încurajare și susținere din partea tuturor, ceea ce este îmbucurător, ne dă încredere pe viitor. Iar cu toate că am ratat, după cum a spus și domnul profesor după meci, că un penalty ratat nu poate șterge evoluția bună, cei din jurul meu îmi dau motivația și încrederea de a continua pe un parcurs bun, s-o țin tot așa.”

Primele rezultate din etapa a X-a în Liga 2, programul rundei și al celei intermediare, pe coloana clasamentelor. Arbitrează mâine Andrei Florin din Târgu Mureş, asistat de Pucheanu Florin (Ulmi) și Dragoş Bogdan Ioan (Făgăraş). Rezervă: Rodina Vasile din Cluj-Napoca. Observatori, Bîtea Radu (Oradea) și Jiga Dan (Bistriţa).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: