ASU Politehnica, televizată în 16-imile Cupei României pe ”Ion Oblemenco” din Craiova. Și Cupa României tot fără spectatori în tribune

În vreme ce exponenți ai antreprenoriatului din Belgia i-au chemat în judecată pe autorul raportului între timp discreditat și pe modelul căruia s-au aplicat și măsurile din 2020 din România, Neil Ferguson, pe finanțatorul acestuia, Bill Gates, și guvernul de la Bruxelles, sportul din Carpați continuă să se zbată captiv în chingile respectivelor impuneri normative fără bază științifico-medicală, implicând și interzicerea accesului spectatorilor în arene, valabilă și în cazul întrecerii Cupei României la fotbal, ale cărei 16-imi demarează în această seară de la ora 18 pe teren neutru la Giurgiu respectiv pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova de la ora 20:45. În Bănie însă nu cu meciul U Craiova 1948 – ASU Politehnica Timișoara, unicul al 16-imilor între cluburi din Liga 2, programat sâmbătă de la ora 13:15 și televizat, ci cu partida AFC Progresul 1944 Spartac București – Universitatea Craiova, mutată în fief-ul grupării din Liga 1. Două întâlniri în puțin peste 18 ore pe același gazon, abia cea de-a doua reunind formații ale ”adevăraților”, după reprezentația în nocturnă a ”falsei”, însă ambele dispute în fața unor ”scoici” goale. Prilej în schimb pentru a fi pus punctul pe i în afara arenelor, cum elocvente grafitti identifică inamicul comun și-n Timișoara, ”Jos cu sataniștii care ne conduc…”, în violet, și-n inima Băniei pe ziduri bancare, ”asta-i banca lui Rothschild…”  

ASU Politehnica se reîntâlneşte mâine într-un duel al ”adevăratelor” cu U Craiova 1948, liderul la zi al Ligii 2. De această dată jocul va conta pentru 16-imile Cupei României şi se dispută în manşă unică, în fief-ul oltenilor. Alb-violeţii au pregătit acest meci la Bucureşti, antrenându-se pe arena din Regie, după remiza din campionat înregistrată la Bacău.

„Mergem clar cu gândul de a ne califica. Din păcate avem ceva probleme de lot, sunt jucători care resimt cele două jocuri grele, cu intensitate, la Bacău am jucat şi mai mult de 30 de minute în zece oameni. Vom face şi anumite schimbări. Dar mergem să ne calificăm, jucăm pe Oblemenco, jucăm împotriva unei echipe foarte bune, prima poziţie în Liga 2, o poziţie meritată, o echipă care a avut o anumită constanţă. Pentru ei e un meci de sărbătoare şi mergem să ne ridicăm la nivelul jocului şi sperăm să ne calificăm”, a declarat Dan Alexa, antrenorul principal al Politehnicii.

Din echipa alb-violetă va lipsi sigur Mircea Axente (suspendat), în schimb, va reveni Ionuţ Coadă, care a fost suspendat un joc pentru cumul de cartonaşe galbene. „…mai am 24 de ore până la ora jocului şi vom vedea exact cine e apt şi cine nu. Dar sigur vor fi ceva schimbări”, a subliniat Dan Alexa.

Alb-albaştrii au anunţat că au fost prinși în trapa vânătorilor de ”pozitivi” cu 6 ”cazuri” la ultima așa-zisă ”testare Covid”, ce mai manipulare în formă infinită din partea autorităților, patru persoane afectate fiind din staff-ul echipei. Întrebat dacă acest lucru va influenţa disputa de mâine, tehnicianul lui ASU Politehnica a răspuns: „Eu cred că nu, Craiova are un lot foarte echilibrat. Au jucători care au evoluat mai puţin şi pot să intre. Iar din staff, am înţeles că David nu are, e antrenorul cu portarii, iar Valentin David a mai fost principal la Pandurii, îl cunosc foarte bine, şi poate să ducă un meci din postura aceasta”.

Meciul de sâmbătă se dispută la trei săptămâni după acel 0-0 de pe „Ştiinţa” din Timişoara între cele două grupări „studenţeşti”, meci care a contat pentru etapa a XI-a a Ligii 2. „Mă aştept să fie un meci frumos, pentru că e un meci cu miză pe un stadion foarte frumos al ţării noastre. E şi o sărbătoare pentru cei de la Craiova, care revin acolo unde voiau să revină, pe stadionul Ion Oblemenco, cred că se va juca deschis…”, a mai precizat Dan Alexa.

Partida U Craiova 1948 – Politehnica Timişoara se dispută mâine, 28 noiembrie, de la ora 13.15 (televizat), pe stadionul „Ion Oblemenco”. Jocul din 16-imile de finală ale Cupei României se desfăşoară în manşă unică.

În campionat, la finele sezonului de toamnă, săptămâna viitoare, liderul imbatabil din Craiova va juca la Târgu Jiu cu CS Pandurii Lignitul iar ASU acasă cu Rapid, duminică 6 decembrie de la ora 13:30. Ultimele rezultate din Liga 2 și programul viitor, al etapei a XV-a, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: