ASU Politehnica Timișoara, succese pe linie în ”Turneul celor liberi” iar Vucea, goleador. Liderul Diviziei D Timiș câștigă la ”Fotbal curat, fără patroni”

ASU Politehnica Timișoara a triumfat în această seară în ediția inaugurală a unui turneu patrulater de sală pus în scenă la Sibiu în spiritul celor afișate în tribună, ca de exemplu ”Clădește-ți propriul club curat!”, și scandate din înaltul Sălii ”Transilvania”, precum ”Libertate pentru suporteri!”

O inițiativă inedită și care s-a dovedit a fi de mare succes, dat fiind prezența a numeroși suporteri la cele 6 meciuri de minifotbal jucate pe malurile Cibinului, printre care și peste 300 de fani viola, ai liderului Diviziei D Timiș, a fost încununată cu partide disputate în spirit de fair-play și mai ales cu simțăminte aparte, ținând de apartenența la un același crez. Reuniunea sportivă a grupărilor divizionare D din Pitești, FC Argeș 1953, Vaslui, Timișoara și Sibiu, Voința, a afișat titlul generic ”Turneul celor liberi”, cu un motto sugestiv, ”Fotbal curat, fără patroni”. O stare de spirit…

Minifotbalul a fost într-adevăr curat iar centrul atenției a pendulat între evoluțiile fotbaliștilor și spectacolul din tribune, așadar fără numeroasele tipice devieri spre… loje și patroni, iar trofeul a luat calea Timișoarei, grație unui sec 3-0 (1-0) în jocul decisiv în dauna gazdei Voința Sibiu, la căderea cortinei. Prima ediție a durat peste 7 ore în sala ”Transilvania”, în ale cărei tribune s-au mobilizat peste o mie de spectatori, tot mai fervenți odată cu atingerea punctului culminant, dar într-un notabil spirit de fair-play, surprins și în transmisia în direct furnizată de NașulTV.

Câștigătoare a ”Cupei de Iarnă” la minifotbal pentru divizionarele D timișene, ASU Politehnica și-a dublat astăzi contul triumfurilor pe parchetul de suprafață mică, ca o bună doză înaintea reluării pregătirilor în vederea sezonului de primăvară pe dreptunghiul verde, reunirea lotului alb-violet fiind programată pentru luni la ora 18.

Mai mult decât atât, ”Turneul celor liberi” se anunță a deveni o tradiție, cea de-a doua ediție fiind încă de pe-acum anunțată a fi la… Timișoara. Până atunci, ar fi de subliniat convingerea cu care galeriile s-au înfrățit în scandări precum ”Libertate pentru suporteri!” sau ”M**e FRF!”, unul dintre bannerele afișate de timișoreni pe Cibin fiind ”Clădește-ți propriul club curat!”

Ar mai fi de punctat că în întreg turneul nu s-a consemnat nici o lovitură de pedeapsă de la 7 metri, iar jocul decisiv, în ciuda mizei induse de rezultatele prececente, a avut parte de numai două cartonașe galbene, dar ar fi fost și greu să se întâmple altfel, dat fiind ambianța din tribune, unde flamurile au fluturat necontenit. Cei peste 300 de timișoreni nu s-au oprit din cântat și scandat…

Iar pentru ca sâmbăta să fie perfectă pentru bănățeni, locul I a fost dublat de reușita lui Ionuț Vucea, devenit golgheter al competiției, și care a vorbit la final difuzorului în direct al evenimentului: ”În primul rând le mulțumesc oamenilor prezenți în tribună, care au făcut spectacol, și noi nu i-am dezamăgit. Cu concursul lor am putut realiza această performanță! Sunt bucuros că am reușit al doilea titlu de golgheter… Primul l-am obținut în Cupa de Iarnă, anul trecut. Cu această ocazie îl salut pe Paul Codrea și pe cei de acasă, și îi mulțumesc pentru încrederea pe care mi-a acordat-o. Ne pare rău că ne-am despărțit de un antrenor minunat. Asta e viața… Mergem înainte! Mulțumesc colegilor, cu al căror sprijin am reușit această performanță și al doilea titlu de golgheter în sală…”

În meciul decisiv, pentru locul întâi, semnatari ai golurilor au fost colegii săi Tulcan, în minutul 3, în vinclu, și Făgețan, pe final, în minutele 46 și 49, în condițiile în care jocurile au constat în reprize a câte 25 de minute. Poliștii au fost cu golurile iar gazdele sibiene cu barele, Voința ochindu-le de trei ori.

În prealabil, ASU Politehnica a trecut cu 5-4 de vasluieni, Vucea înscriind de 4 ori iar Tulcan o dată, și cu 4-3 de FC Argeș 1953 Pitești, Vucea – de două ori, Tulcan și Ilie marcând golurile alb-violeților, care au încheiat așadar turneul cu bilanțul 3 3 0 0 12-7.

Sorin Brîndescu, în preajma căruia, pe bancă, Cristian Gălan a lansat indicațiile spre teren, i-a convocat pentru ”Turneul celor liberi” pe Robert Rogojină, Paul Burtic – Lucian Gavriluță, Narcis Damian, Dorin Codrea, Dinu Rebenciuc, Adrian Ilie, Ionuț Vucea, Nicu Făgețan, Flavius Tulcan, Tiberiu Popoviciu, Alexandru Rus și Zoltan Feher.

În celelalte jocuri, Voința Sibiu – FC Argeș 4-3, Voința Sibiu – FC Vaslui 6-1 și FC Argeș – FC Vaslui 6-2, gazdele încheind pe locul secund, cu două victorii și golaveraj 10-7, piteștenii pe 3, cu golaverajul 12-10, iar moldavii fără triumf în cont.

Salutară opțiunea NașulTV de a difuza în direct notabilul turneu, de fapt un eveniment cu conotații aparte și contrastând vădit cu marasmul în care e asfixiat fotbalul românesc, cu un minus totuși pentru lipsa echidistanței din comentariul pe marginea prestațiilor în sine din teren. Obiectivitatea fără partis pris de regulă pentru amfitrioni, tot mai mult o rara avis în arena carpatină.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = trei

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: