ASU Politehnica, unul dintre cele mai severe teste acasă, cu ocupanta locurilor 2 și 4 după play-off în 2015 și 2016, sfert finalista de Cupă din Mioveni

ASU Politehnica are în program sâmbătă de la ora 15 al doilea meci oficial pe ”Știința” din 2017 dar totodată una dintre cele mai dificile partide acasă din întregul campionat, vizitatoare fiind nimeni alta decât gruparea argeșeană CS Mioveni, una dintre cele mai notabile din actualul deceniu în peisajul eșalonului secund, cu o continuitate de 5 sezoane, dintre care ultimele cu clasări fruntașe.

ASU Politehnica, în căutarea primei victorii pe ”Știința” în 2017

ASU Politehnica, în căutarea primei victorii pe ”Știința” în 2017

Într-adevăr, galben-verzii din Argeș au pătruns în precedentele două ediții ale seriei vestice din Liga 2 în faza play-off a competiției și au devenit chiar vicecampioni ai campaniei 2014-2015 la capătul jocurilor primei grupe valorice, pe locul 2, după ACS Poli, încheind pe poziția a 4-a după partidele zonei 1-6 din stagiunea trecută.

Începutul noului an n-a fost însă de bun augur argeșenilor antrenați tocmai de timișoreanul Alexandru Pelici, fostul fundaș central al alb-violeților, CS Mioveni încheind fără succes ambele meciuri găzduite în 2017, 2-2 la reluarea returului, cu Dunărea Călărași, și 0-2 vinerea trecută cu UTA Bătrâna Doamnă. Acest penultim meci al etapei a 25-a în Liga 2, programat sâmbătă de la ora 15 și urmat duminică de la 11 de UTA Bătrâna Doamnă – FC Brașov, echivalează așadar cu întâia deplasare a regățenilor din noul an, punând față în față o grupare timișoreană neînvinsă de la reluarea rundelor, cu 5 puncte adjudecate în 3 apariții, și una care și-a trecut în cont o victorie la ”masa verde”, în urmă cu două săptămâni, 0-3 în ceea ce trebuia să fie ieșirea la Ștefăneștii de Jos, pentru confruntarea cu Unirea Tărlungeni, retrasă în iarnă din competiție.

CS Mioveni s-a înclinat așadar în uvertura televizată de vinerea trecută, pe nocturnă, Costinel Gugu fiind eliminat direct din tabăra argeșeană deja în minutul 30 iar reușita golgheterului Ayza, la 0-1 pentru arădeni, fiind anulată de central, ceea ce i-a determinat pe amfitrioni să întocmească un memoriu pe adresa FRF și CCA. Galben-verzii, actualmente pe locul 6 în ierarhie, la 7 puncte în urma ocupantei celui de-al doilea loc de promovare directă în elită, tocmai UTA Bătrâna Doamnă, aveau calculele lor înaintea reluării returului, față de care se pare că au rămas în urmă, făcându-i cu atât mai periculoși în perspectiva duelului de sâmbătă, pe care ”violeții” îl abordează, ca o raritate, în efectiv complet.

ASU Politehnica are o revanșă de luat după ce pe 10 septembrie 2016 suferea al doilea cel mai categoric eșec la zero din actuala campanie, după acel 5-0 de la Juventus București, și anume 3-0 (1-0) pentru CS Mioveni, marcând în penultimul weekend din vară în minutele 36, 50 și 67.

Acum, la ora ultimului sfârșit de săptămână din iarnă, diferența de locuri din clasament este ceva mai mică între cele două oponente în comparație cu cea rezultată în urma întâlnirii tur, pe 6 respectiv 13 la ora actuală, față de 4 și 15 după etapa a 6-a, iar timișorenii nu pot să spere decât că-și vor îmbunătăți și mai mult situația, dat fiind că se găsesc la numai 3 puncte în urma ocupantei poziției a 9-a, Luceafărul, primă adversară în aprilie.

De fapt, abia după deplasarea la Sânmartin, și mai exact tocmai în etapa a 29-a va mai juca pe teren propriu ASU Politehnica, primind vizita lui CS Afumați, dat fiind că între ieșirea de luni 27 martie de la ora 19 la FC Brașov și cea în Bihor va fi nevoită să stea, deoarece Șoimii Pâncota a fost exclusă din tur din întrecere.

Argeșenii vor avea în schimb în continuare un program axat pe partide la Mioveni, urmând nu mai puțin de 4 meciuri acasă, cu CS Balotești în campionat, cu FC Voluntari în sferturile de finală ale Cupei României, în 29 martie de la ora 18,30, și cu Chindia respectiv Foresta la început de aprilie, ambele în Liga 2, de unde că deplasarea pe Bega are o însemnătate în plus pentru galben-verzi.

Care au conturat un bun bilanț pe alte terenuri, inițial deficitar, 4-1 pentru Juventus București la debut de campanie, dar ulterior pe plus, 0-0 la Călărași, 0-0 la Arad, 1-1 la Balotești, 2-0 la Târgoviște contra Chindiei, 2-1 pentru Foresta la Suceava, 0-0 la Snagov cu Metalul Reșița, 4-1 la Academica Clinceni, 2-1 la Afumați și 1-0 pentru Olimpia la Satu Mare în 10 decembrie, cu mențiunea că la ora ieșirii din etapa a 16-a a stat, fiind vorba de partida cu Șoimii Pâncota.

CS Mioveni nu s-a făcut deloc de râs nici cu descinderile pe ”Dan Păltinișanu” din ultimii nici 4 ani, trei deplasări la ACS Poli în care n-a marcat dar a și cedat o singură dată. Astfel, după ce în ediția 2012/3 a seriei vestice din Liga 2 încheia pe locul 9 din 13 participante și remiza 0-0 în 23 martie 2013 pe malurile Begăi, iar în sezonul 2013/4 se clasa pe poziția a 8-a din 12 protagoniste, dar fără a vizita capitala Banatului, în campania 2014-2015 a avut în schimb parte de chiar două apariții în Timișoara. Ca parte a unui sezon regulat încheiat pe locul 5 din 11 formații și la 4 puncte în urma ocupantei locului secund, galben-verzii cedau în tur cu 1-0 în 7 noiembrie 2014 pe ”Dan Păltinișanu”, dar remizau în play-off, 0-0 în 27 mai 2015.

CS Mioveni a încheiat precedentul sezon regulat tocmai pe actuala sa poziție ierarhică, locul 6 din 14 competitoare, la 6 puncte în urma ocupantei poziției a treia, UTA Bătrâna Doamnă, arădeni în compania cărora a pierdut vinerea trecută în formula Croitoru – Tirică, Gugu, I. Stoica, Tomozei (69, Biceanu) – Boboc, Neagoe – Rădescu, Ayza – cpt., C. Năstăsie (35, Vişa) – M. Staicu (56, Nilă), cu Popescu – Alexe, Florescu și Vintilă rămași pe margine.

Cu o situație îmbunătățită și în sfârșit fără griji după deplasarea câștigată cu 2-0 sâmbăta trecută la Buftea, ASU Politehnica s-ar putea așadar implicit debarasa de presiunea psihologică indusă de nevoia de puncte în acest prim sezon de rulaj în Liga 2, și să etaleze prestații mai convingătoare, prin care să și strângă mai multe puncte pe ”Știința”, ultimele 4 reprezentații aducându-i satisfacția unui unic triumf, 4-1 cu CS Balotești, rătăcit între eșecul cu Academica Clinceni și remizele 1-1 cu vâlcenii retrași între timp din cursă respectiv Dacia Unirea Brăila.

După antrenamentul din această dimineață, antrenorul principal Sorin Brîndescu a prefațat partida de sâmbătă după-amiază, semnalând că „toți jucătorii s-au antrenat normal în această săptămână. Sunt foarte mulți jucători la un cartonaș galben distanță de suspendare, dar pentru acest joc sunt cu toții disponibili. Nu știu cât vom putea fi de atenți în meciul de sâmbătă, dar sperăm să nu avem prea mulți suspendați deodată. Suspendări oricum vor apărea, dar tocmai de aceea avem un lot numeros, pentru a acoperi aceste găuri care apar în decursul unui campionat. Ungureanu s-a antrenat și el normal, dar vom venea și când va veni momentul lui să intre în teren. Sperăm ca atunci când o va face, să ofere randamentul scontat. Sperăm să nu fie cazul unei relaxări. Și băieții conștientizează că vom întâlni un adversar puternic; Mioveniul chiar și-a anunțat la un moment dat intenția de a se bate la promovare. Au început returul cu rezultate nu prea bune, probabil au orgoliul rănit și vor încerca să spele imaginea acestui început de retur cu o victorie la Timișoara. De aceea, noi va trebui să ne luăm măsuri suplimentare. Cred că băieții conștientizează acest lucru, vom încerca să ne ridicăm la nivelul adversarului și chiar să fim peste el!”

Brîndescu s-a referit atât la veleitățile oaspeților antrenați de timișoreanul Săndel Pelici și având în efectiv un alt timișorean, atacantul de 29 de ani Staicu, trecut succinct pe la ACS Poli, „e un meci dificil, ca toate pentru noi, mai ales că se joacă pe terenul nostru, unde întotdeauna ne dorim să câștigăm. Trebuie să abordăm jocul la victorie, să atacăm, să găsim culoare de pătrundere, iar echipa din Mioveni e una bine organizată, se apără bine supranumeric, dar și atacă grupat. Are și jucători care pot face diferența, cum sunt Ayza, Năstăsie sau Staicu, jucători de atac buni pentru nivelul Ligii a II-a”, cât și la eșecul consemnat în tur la un scor de forfait: „A fost probabil cel mai slab meci al nostru din tur. Am fost preocupați prea mult de defensivă, să blocăm jucătorii adverși. Am luat goluri exact pe acele aspecte tactice pe care le-am lucrat înaintea meciului, a fost o delăsare și o dezamăgire a tuturor jucătorilor. A fost un meci foarte slab. Sperăm să spălăm rușinea din tur și să arătăm cu totul altfel la jocul de sâmbătă!”

Ultimele rezultate din Liga 2, ierarhia la zi și programul etapei a XXV-a, deschisă vineri de la ora 16 la Satu Mare de jocul Olimpia – CS Afumați, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: