ASU Politehnica – UTA Bătrâna Doamnă, pe ”Dan Păltinișanu”: ”Duminică de la ora 19 vor fi două jocuri, unul pe teren și altul în tribună”

Secund-divizionarele din Timișoara și Arad se întâlnesc duminică seară pe principala arenă de pe malurile Begăi la căderea cortinei peste etapa a 35-a în Liga 2, nou-promovata ASU Politehnica la ora ultimei apariții acasă din acest campionat iar aspiranta la intrarea în Liga 1 la ultima deplasare din retur, UTA Bătrâna Doamnă închizând apoi și runda a 36-a, joi 25 mai de la ora 17,30, pe teren propriu cu CS Balotești, după care alb-roșii vor mai juca tot acasă și pe 3 iunie, la final, cu Chindia.

Sorin Brîndescu (stânga) - antrenor principal la ASU Politehnica, Marius Cociu - manager sportiv și Ștefan Blănaru - golgheter al nou-promovatei, la conferința de presă a ”violeților”, de joi după-amiază

Sorin Brîndescu (stânga) – antrenor principal la ASU Politehnica, Marius Cociu – manager sportiv și Ștefan Blănaru – golgheter al nou-promovatei, la conferința de presă a ”violeților”, de joi după-amiază

 

 

Alb-violeții Timișoarei vor încheia prima campanie în eșalonul al doilea cu o săptămână mai repede decât aspiranții la promovare din Arad, deja duminica viitoare, odată cu a doua deplasare succesivă în Ilfov, în succesiunea miercuri 24 mai la ora 18 la Clinceni respectiv în reprezentația finală din runda a 37-a și penultima la Balotești, adică la urmăritoarele lor în ierarhie, dar până atunci vor avea onoarea de a găzdui pe stadionul ”Dan Păltinișanu” o mult așteptată încleștare a vestului, un duel inflamat de orgolii dar și de o mare importanță prin prisma clasamentului pentru vizitatorii de pe malurile Mureșului, implicați într-o ascuțită luptă pe final de sezon pentru promovarea directă în Liga 1, de pe locul 2.

În care Sepsi Sfântu Gheorghe joacă sâmbătă la Suceava iar marți de la ora 15,30 acasă cu Dacia Unirea Brăila, ulterior și duminică la Metalul Reșița iar la căderea cortinei din nou pe teren propriu cu CS Mioveni, argeșeni care mai speră totuși la rândul lor la prinderea barajului de pe locul 3, având o deplasare miercuri la ora 15,30 la Luceafărul Oradea și un meci acasă, duminica viitoare, cu CS Afumați.

Timișorenii sunt alimentați mai mult de dorința de a se despărți pe val de proprii suporteri în reprezentațiile acasă din acest campionat, și cu atât mai mult în dauna arădenilor, în fieful cărora nu se înclinau în duminica de 13 noiembrie 2016, 1-1 (0-0) în etapa a 16-a, în tur, pe când UTA Bătrâna Doamnă își face calcule pentru ca peste două săptămâni și ceva să soarbă din șampania promovatei direct în Liga 1, net preferabilă alternativei via-baraj, un pod prea îndepărtat prin prisma experienței din iunie 2016.

Cociu

 

 

Este vorba de fapt despre un meci ce nu mai necesită prea multe alte prezentări și prefațări, cele două grupări trebuind lăsate să-și facă numărul, cu concursul susținătorilor din peluze, așa încât să dăm glas spuselor protagoniștilor din tabăra organizatoare, prin declaraţiile furnizate în conferinţa de presă susținută de ASU Politehnica astăzi de la ora 14 în căminul 2MV, cu mențiunea că ”violeții” n-au pierdut în ultimele 3 apariții și au câștigat ultimele 3 reprezentații acasă, pe ”Știința”, după care weekendul trecut au stat, pe când arădenii s-au revanșat săptămâna precedentă cu 6-0 la Clinceni, după ce cu o rundă înainte așteptau și ei pe margine, lingându-și rănile în urma eșecului cu 1-0 de la Călărași.

Marius Cociu, manager sportiv al gazdelor, s-a referit în alocuțiunea de start la faptul că ”e clar, e un joc al orgoliilor, dar la urma urmei de 3 puncte. E foarte important de știut că a fost tratat cu aceeași seriozitate, ca orice alt joc al acestei competiții. Noi ştim cu toții ce înseamnă un joc Poli – UTA. Sperăm într- o victorie, și ca organizarea să fie ireproșabilă, să nu apară  evenimente nedorite, cunoscând foarte bine relațiile dintre cele două galerii. Cred că organizarea nu va avea de suferit, toată lumea este implicată în acest eveniment. Ne aşteptăm să apară probleme dar sunt convins că organizarea nu va avea de suferit. Vom preîntâmpina scurt-circuitele, cu comportarea celor două galerii. Dacă nu reușim la momentul respectiv, suntem siguri că intervenția va fi una mai mult decât propice”. Cociu a mai precizat că pentru disputa de duminică de la ora 19 s-au vândut deja circa 5.000 de bilete în Timișoara iar în Arad cam 750 de bilete.

Brîndescu

 

 

Antrenorul principal al timișorenilor, Sorin Brîndescu, a remarcat la rândul său că ”e foarte clar, duminică de la ora 19 vor fi două jocuri, unul pe teren și unul în tribună. Amândouă ne dorim să se desfășoare în spiritul fair-play-ului și al corectitudinii, al sportivității, și bineînțeles, cine este cel mai bun, să câștige pe teren. Ne dorim să fim noi aceia, sperăm ca printr-o victorie să deblocăm poate puțin atmosfera din jurul fotbalului, să arătăm că se poate și altceva, să reclădim această pasiune a spectatorului, spiritul respectului, și să facem ca oamenii să își dorească din nou să vină la stadion, sperăm noi în număr cât mai mare, și să își îndrepte din nou fața spre acest fenomen fotbalistic. În rest, ambiţia şi ardoarea cu care vor juca ambele echipe să nu depăşească spiritul regulamentului şi al fair-play-ului, iar acest lucru ar trebui să se întâmple şi în tribună. Ne dorim să fie un spectacol agreabil în tribune, dar să nu se ajungă la incidente. Sperăm să ducem presiunea pe umerii lor, ei să își dorească foarte mult să câștige și noi să îi învingem. Aceste meciuri sunt frumoase, ne dorim să jucăm și anul viitor cu ei”.

 

 

Întrebat dacă în perspectiva derby-ului de pe ”Dan Păltinișanu” lipseşte vreun jucător, Brîndescu a precizat că nu va putea miza pe experimentatul Ioan Mera, care este suspendat, și pe tânărul atacant Darius Neamțu – accidentat: ”În retur, Mera s-a impus, a ridicat nivelul de joc, de moral, e un jucător cu mare experiență, cu personalitate, care s-a impus, în jurul lui s-a clădit puțin jocul echipei. Ne lipsește dar avem soluții pentru a-l înlocui”.

În altă ordine de idei, ”poate să fie cu două tăișuri, rezultatele din ultimul timp ne-au dat mai multă încredere, speranță, să acumulăm puncte, suntem mai relaxați că am scăpat de grija retrogradării. O să fie o presiune pe noi, una pozitivă, ne-o dorim. În același timp, cei de la Arad au nevoie mare de victorie la Timișoara, iar noi ne dorim să-i surprindem și să-i taxăm, să-i învingem. Meciurile acestea sunt foarte spectaculoase și de aceea ne dorim să jucăm și la anul cu ei”.

 

 

Brîndescu a mai sesizat că ”interesant e că de-a lungul returului UTA și-a micșorat lotul. A surprins despărțirea de Cristian Andor, chiar cel care a egalat în derby-ul din tur. M-a surprins decizia de a renunța la Andor, a luat cartonașul roșu, nu știu problemele avute acolo, dar au în schimb jucători foarte buni. Precum Adrian Petre, nu știu dacă a făcut 18, 19 ani, și marchează atâtea goluri… Strătilă, Curtuiuș…” Antrenorul gazdelor a mai precizat că Timişoara merită să aibă o echipă în prima ligă.

Ștefan Blănaru, golgheter al echipei care deschidea scorul în remiza 1-1 din tur, a admis că ”ne aşteaptă un meci greu, pe care eu și colegii mei îl așteptăm cu mare interes. Sperăm să fim învingători după acest joc! Pentru mine este al doilea derby cu UTA, la ei am pierdut două puncte, și sperăm ca duminică punctele să fie în favoarea noastră. Cred că vor fi peste 10.000 de spectatori în tribune. Personal, doresc şi vreau să vină cât mai mulți suporteri de la UTA, să fie un spectacol frumos, atât în teren cât și în tribună. Cred că presiunea e mare pe UTA, căci doar o victorie o mai ţine în cărțile promovării, pentru a rămâne în joc pentru locul doi.

Blănaru: 4 goluri în ultimele 3 succese acasă, 5 goluri în ultimele 5 etape

 

 

Ne dorim să câștigăm acest meci, pentru a fi noi cei mai buni din vest. Chiar am vizionat un videoclip din 2012 şi pe mine mă motivează acest fapt, cu atât mai mult, când suporterii mă apostrofează, chiar îmi doresc așa ceva. A fost o relație foarte frumoasă când am marcat golul la Arad şi m-a impulsionat foarte tare. Până în minutul 70 toată lumea ne înjura, ne apostrofa, ne scuipa de pe margine, iar eu am dus mâna la urechi şi le-am dat apă la moară, şi îmi doresc să mă ţină minte, chiar şi după acest meci la final. Dar prefer să nu câştige ei, ci să batem noi. Dacă scoatem un rezultat bun, ne vor ține minte mulți ani, pentru că le limităm parcursul pentru liga întâi”. Rămâne de văzut ce va fi duminică de la ora 19 pe ”Dan Păltinișanu”…

Etapa a 35-a este inaugurată vineri de la ora 15,30 de jocul Chindia – Olimpia, programul rundei și ierarhia la zi fiind enumerate pe coloana dreaptă, a datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: