ASU – UTA 2-1. Todea: ”Poate n-am gestionat bine fazele fixe” Andone: ”Victorie pentru suporterii minunați” Mera: ”Mă gândesc să prindem locul 3”

ASU Politehnica a învins-o pe UTA la a treia încercare, 2-1 (1-1) într-o frumoasă atmosferă pe ”Dan Păltinișanu”, timișorenii aflați la cel de-al treilea succes consecutiv cu tot cu cel din Cupa României urcând pe locul 6 și lăsându-i pe arădeni cu zece trepte mai jos, pe o poziție de retrogradare și cu opt puncte mai puțin înaintea ultimelor 7 etape din tur.

De la 0-3 în luna mai la 2-1 în miez de octombrie pe aceeași arenă, iată măsura întăririi alb-violeților sau a rătăcirii roșu-albilor, ori un melanj al celor două traiectorii. La final, antrenorii Andone și Todea au făcut referiri la duelul tranșat spre mijlocul părții secunde dintr-o fază fixă, după ce repriza a II-a demara prin eliminarea în aceeași fază a ambilor căpitani, pe seama căreia a explicat și cel al câștigătorilor, Ioan Mera. Așadar…

Cristian Todea (antrenor UTA): ”O înfrângere nemeritată cred eu, un rezultat de egalitate era mai echitabil. Am avut și noi momente bune, au avut și ei momente bune, puteam să egalăm pe final. Păcat că am luat gol din fază fixă, mă nemulțumește acest gol de 2-1, dar nu avem ce să facem. Îmi pare rău de oamenii care au venit de la Arad să ne susțină, cel mai tare mă întristează că nu am reușit să le oferim o victorie și pleacă necăjiți la Arad. Am făcut modificări deoarece avem un lot numeros, destul de bun valoric, toți băieții merită să joace. Din păcate, rezultatele nu au venit și din cauza aceasta am încercat să fac schimbări. Am avut momente bune, repet, și noi, și Timișoara. Poate nu am gestionat bine momentele fixe. După gol, nu mai aveam nimic de pierdut, am încercat să atacăm cu doi-trei fundași. Eu cred că arbitrul a făcut un exces de zel în privinţa celor două eliminări, acordate foarte uşor, sau îmbrâncit şi atât, nu a curs sânge. Nu am reușit să fim lucizi după eliminarea lui Curtuiuș și nu am mai putut să înscriem, deși am încercat să-i aducem pe Hlistei și Strătilă în față. Am încercat să facem ce făceau ei bine. Fac un pressing foarte bun după ce pierd mingea. Din păcate, am pierdut mingea ușor, când încercam să ieșim cu pase scurte. Meciul a fost echilibrat din punct de vedere tehnic și tactic, diferența s-a făcut la acea fază fixă. Nu am văzut nimic despre incidentele care au fost la pauză, după cum spuneţi, dar jandarmii sigur şi-au făcut datoria”.

Bogdan Andone (antrenor ASU Politehnica): ”Vreau să dedic victoria suporterilor, care au fost alături de noi, atât în meciurile din deplasare, cât și la cele de pe teren propriu. Vreau să mulțumesc familiei mele, pentru că e un mare sacrificiu să stăm despărțiți, ei la București, eu aici, în Timişoara. Mă bucur din suflet pentru această victorie, am muncit mult. Jucătorii s-au sacrificat, au dat dovadă de determinare. Le-am spus și în vestiar, le-am spus și acum, pentru mine sunt cei mai buni. A fost ceva extraordinar! A fost ca un adevărat derby Rapid – Steaua, cum a fost aseară, sau un Rapid – Dinamo din vremurile bune, când jucam şi eu pe Giulești. A fost week-end-ul derby-urilor, și în Italia, și în Spania… A fost un meci de o încărcătură aparte, fotbalul este făcut pentru suporteri. Mă bucur că băieții au reușit să facem un meci bun, cu o victorie pentru suporterii minunați. În privinţa celor două cartonaşe roşii, nu mă pot pronunţa, căci nu am văzut, atât s-a văzut, când Mera a faultat, şi mai departe nu am văzut, atât că au primit cartonaşul roşu amândoi. Iar despre Cupa României, vorbim la timpul potrivit, mai avem un meci în campionat până atunci. Da, sigur îl vom pierde pe Mera, căci va fi suspendat şi îmi pare foarte rău”.

Ioan Mera, căpitanul lui ASU Politehnica, eliminat de pe teren la scorul de 1-1, puțin după pauză, a spus că ”a fost un derby câștigat de noi. Am intrat motivați, s-a văzut asta și i-am dominat de la început. Suntem fericiți că i-am făcut pe suporteri mândri! Sper să continuăm pe linia asta și să aducem victorii. Mă cam ia amețeala când văd roșu. Ne-am îmbrâncit puțin și nu cred că meritam cartonaşul roșu. Tușierul i-a spus să ne dea cartonaşul roșu. Probabil m-a luat și pe mine puțin valul și am vrut să mă bat cu Curtuiuș. E prima dată când am fost chemat lângă suporteri. Am prins niște momente foarte frumoase, sunt niște suporteri unici, precum cei de la Rapid. Vreau să le mulțumesc pentru sprijinul de astăzi, ei ne-au împins spre victorie. Noi ne-am dorit foarte mult să câștigăm acest meci. Doar prin concentrare și dăruire putem câștiga aceste meciuri. Ne gândim să terminăm în primele trei la sfârşitul campionatului. Avem un lot foarte bun pentru liga a II-a. Am văzut şi celelalte echipe. Eu mă gândesc să prindem locul trei, cel puțin, de asta am venit aici. De asta s-au făcut transferurile care s-au făcut, s-au investit niște bani. Văd că nu prea contează cât ai salariul. Cei de la UTA au salarii foarte mari, comparativ cu noi”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: