Atenție! UEFA nu permite „derapaje” ale oficialilor în relația cu presa! FRF permite?!? Da! Și se „adună general”!

După trecerea prin Europa, care a făcut încă o „victimă” pentru fotbalul nostru – FC Botoșani – cel puțin la fel de rușinoasă, dacă nu chiar mai mult decât Universitatea Craiova, mioriticii federali au revenit la „obiceiurile străbune” și continuă operațiunea ”mită pentru voturi”!

Faptul că am pus „Lupa (și) pe ei…”, pe oamenii lui Burleanu, pare a-i fi nemulțumit profund pe favorizații „castei de la Casa Fotbalului”, care au început represaliile împotriva presei incomode, încălcând astfel în mod flagrant, din nou, prevederile regulamentare cu privire la activitatea și libertatea presei la meciurile de fotbal!!! Ne găsim în fața unui caz tipic de abuz în serviciu, cu depășirea prerogativelor instituite de protocolul de desfășurare a meciurilor!!

A se vedea ce prevede acesta în mod exact: https://www.frf.ro/wp-content/uploads/2020/08/Protocol-desfasurare-competitii_august-2020-2.pdf

După ce că primește delegări non-stop, fiind unul dintre „campionii” acestui start de sezon, cu două jocuri de Liga a 2-a și unul de Liga a 3-a, delegatul de joc Vasile Rad, secretar general al AJF Arad, dovedește că habar nu are ce trebuie să facă la un joc, singurul său scop fiind exclusiv acela de a nu permite unor reprezentanți ai presei să-și desfășoare activitatea!!!

Pentru Vasile Rad contează, se pare, mai mult prietenia cu președintele AJF Timiș, Romeo Malac, decât respectarea regulilor. Or, șeful administrativ al stadionului „Dan Păltinișanu”, speră în acest fel să evite fotografiile incomode ce ar putea răzbate din nou în mass-media. Că doar cei doi fac parte din aceeași barcă! Asta mai ales pentru că la partidele de pe stadionul „păstorit” de neînfricatul președintele AJF Timiș și supervizate de prietenii ajefiști au acces în tribune exclusiv membrii familiei prezidențiale malaciste și prietenii din „gașca cât o țară”!!! Ei sunt mai presus de orice regulamente!! Și o dovedesc zilnic!!

Drept dovadă iată o fotografie surprinsă la jocul ASU Politehnica – Farul Constanța, din etapa precedentă.

Explicație foto: Rând sus (de la stânga la dreapta): Marius Cociu (conducător ASU Poli), Roxana Cismaș-Malac (fiica prezidențială), Ioan Daniel Humiță (prietenul fiicei prezidențiale, arbitru asistent promovat pe șestache la Liga a 3-a), Vasile Rad (delegat de joc, secretar general AJF Arad).

Rând jos (de la stânga la dreapta): Vasile Marc (observator de arbitri), Romeo Malac (președinte AJF Timiș și șef stadion), Ionel Poclid (vicepreședinte AJF Timiș), Ciprian Trancă (vicepreședinte AJF Timiș).

Adică vizionau meciul din tribună patru persoane – Roxana Cismaș-Malac, Ioan Daniel Humiță, Ionel Poclid, Ciprian Trancă – care nu aveau nici o calitate oficială la joc și ca atare nu aveau ce căuta acolo. Asta nu a mai văzut-o domnul delegat de joc Vasile Rad!!! Că doar face și el parte din categoria… pentru că pot!! Și a ținut să ne demonstreze… ce poate!!…. Să țipe la jurnaliștii incomozi!!

După cum lesne se poate vedea, de la mai mult decât „o poștă”, tocmai din aceste motive au apărut represaliile față de mass-media, pentru că îl avem pe același Vasile Rad delegat și la jocul Ripensia – Aerostar Bacău!!! Probabil își dorește mai multă „atenție” din partea presei! Îi vom îndeplini dorința.

Suntem curioși care este poziția FRF privind dreptul mass-media la a-și desfășura activitatea conform deontologiei profesionale și a cerințelor jurnalistice!!! Și ce atitudine vor arăta federalii față de abuzul comis de delegatul de joc Vasile Rad la meciul Ripensia – Aerostar Bacău, care nu a permis unui fotoreporter exercitarea meseriei în condiții normale. Ca să nu mai vorbim despre limbajul total inadecvat și atitudinea dictatorială a numitului Vasile Rad! În cazul în care detalii despre acest comportament ajung la urechile UEFA, „mister” Burleanu ar putea avea unele neplăceri și va trebui să ia măsuri. Împotriva protejatului!

Domnilor, presa neaservită este încă liberă în România, chiar dacă mulți își doresc să-i pună botniță / mască!!

Și iată foto de la jocul Ripensia – Aerostar Bacău, care arată că din nou, delegatul de joc Vasile Rad face „excepții” după bunul plac în privința accesului persoanelor la un meci. Cel cu șapcă este Marcel Ivu (membru al Comisiei de recurs a AJF Timiș și finanțator al întrunirilor gastronomice ale „găștii”), iar în centru, fără mască, președintele Romeo Malac, lângă observatorul de arbitri, Dan Jiga, și el președinte, la AJF Bistrița Năsăud!!!

Desigur, nu avem nicio așteptare, nesimțirea celor care conduc atât fotbalul mare, cât și pe cel mic fiind deja dovedită de tot ceea ce au făcut, fac și, cu siguranță, vor continua să facă atât timp cât profesionalismul va lipsi din Casa Fotbalului! Știți vorba românească: „de la cap se împute peștele”!!

„Capul”, în cazul nostru, este președintele Răzvan Burleanu

Apropos de cap! Cică s-au declanșat mecanismele de organizare și derulare a Adunării Generale ordinare a FRF pentru data de 2 octombrie, ora 10, la Arena Națională! Unde se vor „manifesta” din nou plenar băieții care au primit multiple jocuri de observat în acest start de campionat!

„Sforarii” ajefiști, recompensați din nou cu multe meciuri. Au intrat pe „listă” și cei din categoria… „plebea”!

Remarcam în episodul trecut că anumiți oameni de încredere ai președintelui Burleanu sunt recompensați cu jocuri pe bandă rulantă, funcție de zelul cu care îl „slujesc” atunci când le cere, dar și că alții sunt marginalizați, până la omitere totală, ei constituind „plebea ajefistă”. Printre aceștia am constatat că apare și vicepreședintele AJF Timiș, Ionel Poclid.

 http://sporttim.ro/fotbal/prinosul-de-recunostinta-cu-bataie-spre-alegerile-viitoare-continua-rusinica-rusinica-baieti

Pentru a ne demonstra că Ionel Poclid este încă „în cărți”, iată că, foarte probabil la intervenția amicului Romeo Malac, acesta a primit urgent două jocuri, unul de Liga a 3-a și altul în Cupa României!! Și se vede cum și-a făcut datoria, de exemplu, la meciul de campionat! Ne place sau nu, meciurile nu se pot desfășura cu spectatori, iar jucătorii nu stau pe banca de rezerve unul lângă altul și, mai ales, fără mască, cum au fost lăsați cei de la Ghiroda de către „profesionistulIonel Poclid! În imagine cu mască și șapcă.

Doar dintr-o privire și e suficient să vedem că dl. Ionel Poclid, nu știe și nici nu respectă aceste PREVEDERI OBLIGATORII și le permite echipelor să facă ce vor. Deci merită să mai primescă meciuri?!? Fără număr!!

Și acum să vedem cam ce ar trebui să li se întâmple „profesionistului” și clubului organizator… pentru nerespectarea protocolului! Pentru curioși, aveți textul complet.

https://www.frf.ro/wp-content/uploads/2020/08/Protocol-desfasurare-competitii_august-2020-2.pdf

A se vedea aliniatul 3, spre exemplu.

Constatăm însă că „băieții deștepți” și-au tras și de astă dată „partea leului” la delegări și baremuri grase… Obișnuiți să treacă mai mult neobservați, par deranjați că cineva s-a pus cu „Lupa pe ei”… și îi vede acum toată lumea!

Au „prins” loc la Liga a 2-a:

 1. Lucian Cîrjă – președinte AJF Constanța,
 2. Mihai Basarab – secretar general AJF Ialomița,
 3. Marian Lumînare – președinte AMF București,
 4. George Constantinescu – președinte AJF Olt,
 5. Vasile Rad – secretar general AJF Arad,
 6. Stere Guteanu – secretar general AJF Constanța,
 7. Florentin Barbu – președinte AJF Giurgiu,
 8. Radu Bitea – președinte AJF Bihor,
 9. Dan Jiga – președinte AJF Bistrița Năsăud,
 10. Silviu Crângașu – președinte AJF Prahova.

Ultimii doi sunt observatori de arbitri, în timp ce toți ceilalți sunt delegați de joc.

Iar la Liga a 3-a:

 1. Simona Renta – secretar general AJF Galați,
 2. Ionuț Cușcă – secretar general AJF Teleorman,
 3. Cristian Emil Gîț – vicepreședinte AJF Hunedoara,
 4. Toma Ivan – vicepreședinte AJF Bistrița Năsăud,
 5. Ionel Poclid – vicepreședinte AJF Timiș (plus un meci în Cupa României),
 6. Ciprian Trancă – vicepreședinte AJF Timiș,
 7. Liviu Ciubotariu – președinte AJF Galați,
 8. Teodora Albon – secretar general AJF Cluj.

Aici „scorul” este patru la patru, primii fiind delegați de joc, iar ceilalți observatori de arbitri.

https://www.frf-cca.ro/delegari/08/08/2020/26/09/2020/1/12/0

https://www.frf-cca.ro/delegari/08/08/2020/26/09/2020/1/14/2173

Pe 2 octombrie Răzvan Burleanu va urmări cu atenție „decontul” delegărilor, „indisciplinații” urmând a fi „trași” pe dreapta! Sau mai degrabă, având în vedere „culoarea lor politică”,… pe stânga!!!!

Malac și „echipa cât o țară” știu doar să se scuze! Un prim reper: 18.02.2021.

Profesioniștii managementului”, „școliți” și răs-școliți pe bani federali la diverse școli „de doi lei”, sunt derutați și nu știu ce să facă! Singuri nu sunt capabili să ia vreo decizie și așteaptă „lumina” de la… București!

Iar între timp emit comunicate către membrii afiliați prin care îi anunță că nu sunt mari șanse să se revină pe teren în fotbalul amator înainte de 1 octombrie! Și nici atunci nu este sigur!

Da’, are grijă domnul președinte să ne anunțe!

În schimb, „marele specialist în comunicarea din mâini” nu suflă nici o vorbuliță despre Adunarea Generală ordinară, care ar trebui să se desfășoare înaintea reluării campionatului și în cadrul căreia ar trebui comunicate o serie întreagă de informații importante, printre care și cele despre exercițiul financiar și situația exactă a afiliaților.

Cu atât mai mult cu cât „porumbelul voiajor” a prins de veste că e cam jale la capitolul bani la AJF! Iar „beneficiarii” acestora sunt cam nemulțumiți de lipsa lor prelungită! De care se pare că-i pasă prea puțin președintelui Romeo Malac, care probabil și-a asigurat un timp venitul din banii primiți ca ajutor de la Guvern pentru lipsa activității și care au fost plătiți prin AJPIS Timiș, cam 4.000 lei lunar… Iar acum are delegări la ligile superioare.

De ce s-ar lega la cap, dacă tot are o „scăpare”… epidemiologică? Având în vedere dovezile produse de noi în ultimele luni este posibil să aibă de dat unele răspunsuri incomode unor membri afiliați mai puțin servili și asta l-ar cam pune în încurcătură! Așa că-i mai bine să nu… Adunare Generală.

În stilul „profesionist” caracteristic, Malac a omis de asemenea să comunice cluburilor interesate că FRF acordă, cluburilor participante în Liga Elitelor U 17 și U 19, care au echipe de seniori în Liga 1 și Liga 2, câte 4.000 de euro ca ajutor pentru testare RT-PCR SARS-CoV-2, iar celorlalte cluburi participante la aceste competiții, pe lângă cei 4.000 de euro, alte 12.500 de euro, sumă ce reprezintă subvenția pentru competițiile Liga Elitelor U19 și U17 ca plăți de solidaritate din partea UEFA pentru anul 2020.

https://www.frf.ro/recomandate/s-au-stabilit-cele-doua-serii-din-liga-elitelor-u17-si-u19/ Și vom încheia cu „piesa de rezistență” a episodului!!! Ia citiți domniile dumneavoastră cam ce scrie pe portalul Judecătoriei Timișoara!!!

Asta pentru cine se mai îndoiește cumva despre existența Dosarului de cercetare penală deschis pe numele conducerii AJF Timiș și a altor câtorva persoane implicate în alegerile din 24 februarie 2018.

Mai exact, organele de cercetare penală vor trebui să ÎNCHEIE cercetarea până în 18 februarie 2021!!! Iar dosarul trebuie să conțină, la acea dată, TOATE documentele solicitate de petent.

Și vă reamintesc doar câteva documente, care n-au cum să fie „produse” retroactiv: Actele constitutive ale cluburilor/asociațiilor înregistrate la Grefa judecătoriei de care aparțin localitățile, Hotărârile judecătorești definitive de legalizare a constituirii cluburilor/asociațiilor, actele de înregistrare fiscală a bilanțului contabil, Statutele cluburilor/asociațiilor înregistrate și legalizate prin Hotărâre judecătorească definitivă!!!

În consecință, pentru unii, știm noi care, urmează o… „iarnă foarte fierbinte”! Mai ales că „așii din mâneca” lor au cam fost desconspirați și cu greu vor putea să mai mușamalizeze ceva! Asta în cazul în care nu sunt cumva dispuși„așii” – să-și pericliteze propria situație existențială! Riscul e prea mare acum!

Motivarea Hotărârii judecătorești în esență o aveți în continuare: 

A nu se uita în lunile ce vin pentru că…

“Articolul 321 – Falsul intelectual: (1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu știință de a insera unele date sau împrejurări, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

”Articolul 323 – Uzul de fals: Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.“

Articolul 326 – Falsul în declarații: Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Nene Iancule, tot așa e??Bineînțeles!!!!… 

Și la noi rămâne cum am stabilit… „Cu lupa pe ei”!! Și o „activăm” de fiecare dată când mai „calcă pe bec”!

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 21

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: