Au început și juniorii! ACS Poli Timișoara – CSȘ Lugoj 5-0. Putea fi mult mai mult

Inclusiv cu 3 recente achiziții de la LPS Banatul, garnitura juniorilor A de la ACS Poli Timișoara, cu Octavian Benga la cârmă, a debutat în Seria 6 a Campionatului Național de juniori A cu un 5-0 (2-0) care ar fi putut fi mult mai sever în dauna unor timișeni aflați printre grupările cruțate de federali.

Anul trecut, FRF stipula că ultimele clasate în urma fazei play-out a competițiilor juvenile nu-și vor mai putea înscrie echipele odată cu actuala campanie, dar se pare că federalii n-au mai ținut cont de respectiva prevedere, continuând pe linia prezențelor ”la kil”, cu destule cluburi de umplutură, care nu se pot ridica la rigorile competiției și așa atrofiate valoric. Într-adevăr, în Seria 6 nu se mai regăsește din toamna lui 2013 și CS Turnu Severin, alături de concitadina CSȘ Drobeta, unica din Mehedinți în grupa vestică de 11, dar poate că ar fi fost prea mult ca tinerii evoluând la Vânju Mare și în teniși să continue în întrecere…

Oricum, pe ”Colterm” din Calea Șagului s-a jucat la o singură poartă și ca la handbal, în jurul careului, dar ACS Poli n-a înscris până în ultima pătrime a jocului decât din lovituri de la 11 metri, prin Cădariu, în minutul 13 (penalty), Gligorovici (4o; pen.) și Livan (59; pen.), după care rezerva Nicoară a conturat un scor mai just în minutele 67 și 83.

Fără Soare, Kovacs, Dalea, Semenea, Balaure, Rogoveanu sau Vâlceanu, implicați sâmbătă pentru ”satelitul” ACS Poli II la Banloc, unde timișorenii au cedat cu 2-1, Octavian Benga a dat dovadă încă de la debut că a reușit încropirea în scurt timp a unei garnituri ce poate emite pretenții, reamintind însă că lugojenii de la CSȘ au fost doar la număr pe ”Calor”.

Un rezultat care nu reflectă așadar realitatea, timișorenii creându-și ocazii peste ocazii, într-o chipă aproape nouă. Ca reușite, angajat fiind în careu, Stoichescu a fost faultat de portar în minutul 13, ceea ce a dus la deschiderea scorului, după care și Răzvan Rus și din nou Stoichescu au obținut alte penaltyuri.

În urma cursei aceluiași Stoichescu, respectiv după o incursiune a lui Yazji pe dreapta, Nicoară a marcat pe final în două rânduri.

Cu juniori de 1995 în componență dar cu cei de 1996 în număr mai mare, printre care și Mărginean, Livan și Răzvan Rus, cu care ACS Poli s-a întărit de la LPS Banatul, timișorenii au avut chiar și juniori B în componență, și anume Biriș (născut în 1997) și Fridrich (1998).

*

ACS Poli: Filip (84, Miloievici) – Biriș (57, Nicoară), Mărginean, Yazji, Gligorovici (79, Râmneanțu), Scheau (82, Pârvulescu), Stolojescu (46, Fridrich), Stoichescu, Cădariu, Livan, Răzvan Rus.

Pe bancă: Lihoni.

CSȘ Lugoj (antrenor: profesor Todorescu): Ciuman – Cornescu, Dzitac, Balint (Voin), E. Ardelean, Stoica, Paulescu (Doană), Balintoni, Logoș (R. Ardelean), Botean, Pamfiloiu, Popa (Scurtu).

Pe bancă: Cuza, Crâsnicu.

ACS Poli va juca în etapa a doua la Deva, joi, cu CNS Cetate, după care, duminică, pe teren propriu cu Pandurii, iar apoi la CS Atletico Arad, de fapt UTA Bătrâna Doamnă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Au început și juniorii! ACS Poli Timișoara – CSȘ Lugoj 5-0. Putea fi mult mai mult

  1. no name spune:

    sunt de acord ca nu ne putem ridica la nivelul unor echipe ca poli,pandurii,lps banatul,dar c.s.s. lugoj nu participa la aceasta comprtitie din mila federatiei….c.s.s. lugoj si a castigat dreptul pe teren sa evolueze si in acest an in campionatul national de republicani …sezonul trecut,juniorii b de la c.s.s. lugoj au terminat pe locul 9 ceea ce le da dreptul sa evolueze si anul acesta la acest nivel…cred ca si la ligile de seniori e o diferenta evidenta de valoare intre echipele de pe primele locuri si cele din coada clasamntului…si totusi an de an,de la echipele mici ”sar” jucatori spre echipele importante…cred ca asta e si scopul echipelor mici si la nivel de juniori…sa dea fiecare generatie 1-2 jucatori spre echipele de seniori…e adevarat ca un club ca c.s.s. lugoj nu poate avea performantele unor cluburi pe care le-am amintit mai sus,dar cred ca trebuie lasat sa participe in competitii ,atata timp cat si a castigat dreptul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 6 = zero

 


Alte articole legate de acest subiect: