Au promovat în liga a IV-a (partea a II-a)… AS Murani, în dauna satelitului unei prim-divizionare

Continuăm succinta prezentare retrospectivă a reuşitei promovării celor 3 grupări de liga a V-a din fotbalul timişean prin a trece în Seria a II-a, în cadrul căreia clubul AS Murani a reuşit cea mai bună performanţă de la înfiinţarea sa, accezând în liga a IV-a, Divizia D Timiş.

N-au fost la nivelul Ripensiei, triumfătoare în Seria I, dar cei din Murani n-au fost nici departe, obţinând 23 de victorii din 28 meciuri de campionat şi un egal, şi fiind înfrânţi de doar patru ori, cu un golaveraj excelent, 108 goluri marcate şi 37 primite: 70 de puncte.

De menţionat că gruparea din Murani a încheiat la egalitate de puncte cu ACS Poli II Timişoara dar a promovat în virtutea victoriilor directe cu alb-negrii, 1-0 şi 2-1. Cele patru eşecuri campioana Seriei a II-a le-a suferit în special în deplasare, la Deta, cu 2-4, la Sânmihaiu Român, 1-2, respectiv la Parţa, cu 0-4, dar şi în propriul fief, în penultima etapă din tur, 1-2 cu Unirea Cerneteaz, cu care a remizat apoi în revanşă, 2-2.

Cea mai clară victorie AS Murani a reuşit-o în ultima etapă, în compania celor de la Atletico Liebling, cu 11-1, joc în care golgheterul Raul Costescu a marcat 7 goluri.

Artizanii Cornel Brici, manager sportiv, şi Cosmin Sântean, antrenor principal, au utilizat cu succes un număr de 25 de jucători în întreg sezonul fotbalistic, staff-ul campioanei fiind completat de vicepreşedintele Marius Miuţel, organizatorul de competiţii Gheorghe Murariu, medicul Diana Murariu Brici şi antrenorul secund Stelian Argatu. Dar iată-i pe protagoniştii din iarbă, fericiţi după această promovare: Ioan Szofran, Gabriel Iosof, Adrian Temelie, Alin Morcan, Mircea Mariş, Martin Valentin, Romei Bolbore, Ionuţ Coman, Cristian Mateiu, Alin Halcia, Flavius Lăpădatu, Stelian Argatu, Denis Hodineanţ, Iancu Lupşescu, Alexandru Argatu, Alexandru Prelipceanu, Raul Costescu, Flavius Morcan, Bogdan Corduneanu şi Ionuţ Pârjol.

Cornel Brici, manager sportiv al nou promovatei, ne-a spus că „la început nimeni nu ne dădea vreo şansă la promovare, ţinând cont că în această serie activa şi ACS Poli II, şi sper că se înţelege la ce vreau să mă refer. Doresc să mulţumesc tuturor fotbaliştilor pentru această performanţă, ţinând cont că 11 jucători din lot sunt din comuna Pişchia, din care 8 sunt din satul Murani, şi nu în ultimul rând autorităţilor locale, primarului Ion Sas, care ne-a acordat tot sprijinul, în mod special domnului Grigorescu, care a dat dovadă de corectitudine în privinţa arbitrilor pe care i-a delegat la meciurile noastre, beneficiind de arbitraje corecte, şi nu în ultimul rând prietenului meu Cosmin Sântean, care m-a încurajat la bine şi la greu prin dăruirea şi ambiţia de care a dat dovadă, şi mai ales prin curajul său. Până la începerea campionatului vom aduce 3-4 jucători iar obiectivul nostru este să nu retrogradăm din această ligă. Vom beneficia de un cantonament la Buziaş. În încheiere, mulţumesc şi presei, care a contribuit la bunul mers al campionatului”.

Raul Costescu, golgheter al echipei şi al campionatului, a spus că „suntem bucuroşi cu toţii pentru că am reuşit o promovare grea, după ce la sfârşitul turului am avut 5 puncte avans iar în final am promovat la mustaţă în dauna celor de la ACS Poli II. Doresc să le mulţumesc colegilor mei, fără ajutorul cărora nu puteam reuşi această performanţă şi în special domnului Cornel Brici, care m-a adus pe linia dreaptă şi mi-a acordat tot sprijinul. Cu toţii dorim să avem o comportare bună în liga a IV-a!”

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: