Austeritate

Societatea românească și nu numai trece prin momente delicate provocate de apariția unui virus nemilos care a paralizat activitățile cotidiene. Desigur, nici fotbalul nu a scăpat de rigorile impuse de guvern în această perioadă, astfel că s-a sistat orice activitate fotbalistică la toate nivelele, inițial până la 31 Martie, ulterior până pe 16 Aprilie. Dacă lucrurile vor evolua spre bine, activitatea fotbalistică se va putea relua nu mai devreme de 16 Mai.

Până atunci Federația Română de Fotbal a creat o comisie de lucru care a emis și emite fel de fel de scenarii care comportă discuții și interpretări. S-a pus problema chiar a înghețării campionatului, ceea ce ar dăuna mai multor echipe, mai ales celor din liga a doua.

O altă propunere ar fi ca echipele din ligile a doua și a treia să-și dispute o minicompetiție de paly-off și play-out, fără să se specifice dacă punctele se vor înjumătăți sau nu. Nu trebuie omis faptul că echipele din liga secundă angrenate în lupta pentru promovare au făcut eforturi deosebite atât din punct de vedere sportiv cât și financiar și ar fi păcat ca acestea să nu le fie răsplătite.

Dacă tot a apărut această întrerupere nefericită, ar fi bine să se analizeze la modul corect activitatea arbitrilor de către comisia de specialitate. Echipele din primul eșalon, mai ales cele din partea superioară, adică cele din play-off, și-au ales fiecare metodele de pregătire cu restricțiile respective și bineînțeles că FCSB face notă discordantă și de această dată.

La nivel european forul UEFA a luat câteva decizii importante, astfel că turneul final al Campionatului European ediția 2020 a fost amânat până în vara anului viitor. Până atunci, pe data de 4 Iunie, echipa României va întâlni într-un joc preliminar echipa Islandei.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: