Avem turnicheţi şi încasări…Am auzit vreodată un număr exact?

Nu scriem nimic nou, e ceva banal şi firesc în alte ligi. Anunţarea numărului exact de spectatori, deja în timpul jocurilor. Ceea ce nu prea se practică pe tărîmul relativităţii absolute. Traducem de exemplu ultima înştiinţare făcută de Juventus, de la remiza albă de duminică, în faţa Sienei, pentru care Paul Codrea n-a figurat. „Spectatori: plătitori 10.745, cu încasări de 352.910 euro, abonaţi 24.481, cu o cotă de 715.200 euro; total 35.392, cu încasări de 1.068.110 euro”.

Simplu şi la obiect. Chiar drăguţ şi amuzant, pe undeva… aproape şi cu virgulă, nu la numărul oamenilor, bineînţeles.

La ce bun turnicheţii de la intrare, înafara faptului de a ameliora sau chiar eradica fenomenului intrării pe ochi frumoşi, dacă nu se comunică, fie şi în săptămîna următoare, cîţi spectatori au venit la Poli, plătitori de bilet ori cu abonament!? Asta apropo de a şti tot omul pe cam ce venituri se bazează alb-violeţii din vînzarea de bilete şi abonamente, etapă de etapă acasă. E salutar că aproape înaintea fiecărui joc mai de Doamne ajută conducători polişti punctează importanţa prezenţei suporterilor la meci, lansînd totodată numere mai degrabă pompate din speranţa aşteptărilor, decît realist estimate, dar şi mai bine-ar face dacă s-ar alinia ideei de comunicare, „uite, exact atîţia fani au fost la stadion”.

Să ştie şi Timişoara, acum, că tot s-a efectuat recensămîntul, cîte sutimi din populaţia urbei, una, două, trei, hai să sperăm la 5-6, cînd va veni UTA, sunt trup şi suflet alături de încercata echipă.

Cît despre alte sporturi, noţiunea de a tipări bilete de intrare şi a percepe o taxă de intrare, absolut firească am zice noi, e la fel de străină ca şi cîştigarea titlurilor continentale sau mondiale de către reprezentativele României. Poate ceilalţi polişti alb-violeţi, de la handbal, vor adopta o asemenea firească practică odată cu mutarea în noua lor casă de la „Baza 2″…

Bine că Pobeda Dudeştii Vechi, o divizionară D de fotbal, este la acest capitol în rînd cu lumea sportivă de peste graniţă. Altfel, majoritatea consideră că nu oferă un spectacol sportiv, în ideea că echipa e oricum susţinută din banii contribuabililor locului, iar alţii, Poli, nu se simt datori să ne spună că în seara cutare le-au călcat pragul x număr de spectatori, cu y încasări.

I-ar furnica numerele mici, la cît a plonjat interesul publicului dezamăgit de turnura lucrurilor în fotbalul nostru în general şi la Poli în particular, sau ideea în sine de transparenţă, pe care o tot clamează? Cred că şi de-aici ar putea porni discuţiile lui Ostaficiuc, Ciuhandu, Robu, Bojin, cînd vine vorba de Poli… Cum să recredibilizăm acest simbol mototolit în ultima vreme?

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Avem turnicheţi şi încasări…Am auzit vreodată un număr exact?

  1. TTB spune:

    1. Cum se numeste, OFICIAL, (FRF & LPF) echipa ce joaca in liga a 2a la TIMISOARA?
    2. Are drept de promovare aceasta echipa o orasului? (sau are o interdictie pe x anii?)
    3. Unde este palmaresul Politehnicii Timisoara?
    4. De ce nu se cere o finantare corelata (eventual proportional) cu numarul de abonati si spectatori platitori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 15

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: