Axată pe promovarea juniorilor, Vulturii Lugoj, număr cu două cifre de jocuri amicale

Dacă discuțiile se vor concretiza și va stabili în cele din urmă date de disputare și pentru jocurile amicale cu cărășenele din Reșița și Caransebeș, atunci CS Vulturii 2009 Lugoj va avea în calendarul competițional al pregătirilor din această iarnă, într-o perioadă de puțin peste o lună, tot atâtea meciuri de verificare câte partide oficiale de campionat va avea în returul Seriei a IV-a din Liga 3.

Iar după cum remarcă și lugojenii, bineînțeles că este benefic să ai parte de atâtea meciuri amicale, cât mai multe, spre douăsprezece în cazul lor, partea nefericită a lucrurilor constând în numărul redus de partide de campionat, actualul sezon de liga a III-a reducându-se în cazul grupărilor seriei vestice, dar nu numai, la doar 24 de jocuri, total insuficiente, acest eșalon rămânând într-un picior după dispariția a numeroase cluburi, retragerea treptată, pe parcurs, a altora, dar și datorită deciziei federală de a renunța, cel puțin pentru actuala campanie, la faza play-off respectiv play-out, care, în cazul ocupantelor locurilor 1-6, mai adăuga 10 întâlniri mai de Doamne ajută pentru fiecare dintre participante.

Gruparea de pe malul Timișului răspundea înaintea actualei ediții de campionat solicitării federale în privința trimiterii spre dezbatere a propunerilor de conturare a sistemului competițional la acest nivel, iar bănățenii au înaintat ideea a 4 serii a câte 18 grupări, ceea ce ar fi implicat 34 de partide într-un sezon, dar FRF a preferat varianta ”prescurtată”, cu cinci grupe a câte 14 formații, în cazul Seriei 4 intervenind și abandonul înainte de start al Muncitorului Reșița: doar 13, câte o echipă stând prin rotație la finele săptămânii.

Iar acum rămâne de văzut dacă nu cumva și Minerul Mehedinți va arunca prosopul, ceea ce ar știrbi și mai mult din întâlnirile etapei.

Cosmin Petruescu, antrenor principal al Vulturilor Lugoj, a pledat și cu ocazia demarării pregătirilor alb-albaștrilor în favoarea necesității unui număr sporit de partide competiționale, în nici un caz doar 24, explicând că, în condițiile în care la Liga 3 există și un regulament ce prevede necesitatea folosirii unui număr mai mare de jucători sub 21 de ani, acești tineri au nevoie cu atât mai mult de cât mai multe jocuri în picioare.

Acesta este însă cadrul competițional, așadar asta e situația, cluburile făcându-și datoria și pregătindu-se cu cât mai multe amicale în program, fiecare cum poate mai bine, FRF rămânând în schimb datoare cu o penurie pe care tot detrimentalele strategii în timp ale forului federal au generat-o.

Cert este că și CS Vulturii 2009 a punctat în această săptămână prima reunire colectivă, încă de luni, marți efectuând vizita medicală, după ce săptămâna trecută, 12-19 ianuarie, a avut un croi specific, jucătorii reintrând încet-încet în regim de efort, pe cont propriu, pe baza unui program individual stabilit de staff-ul tehnic.

Iar de luni 26 ianuarie, și până pe 8 februarie, lugojenii vor avea parte de o pregătire centralizată în regim de semicantonament pe plan local, opțiune aleasă din considerente financiare, în lumina faptului că pe malurile Timișului sunt asigurate aproape toate condițiile necesare: teren de antrenament, cu o opțiune temporară de rezervă în caz de vreme nefavorabilă, pe două suprafețe sintetice mici, acoperite; sală de forță; refacere.

În privința lotului, au survenit câteva despărțiri, portarul Laurențiu trecând la divizionara D timișeană CS Ghiroda, Predescu optând pentru o angajare în câmpul muncii, cu fotbalul rămas în plan secundar, iar Murariu, fundașul central de 18 ani cu apariții de regularitate în echipa a doua a clubului, din Campionatul Județean, prinzând în urma unor probe de joc trenul tot unei garnituri secunde, dar în Germania, la Wolfsburg.

Conform strategiei de dată recentă, marșând pe cultivarea propriei pepiniere, CS Vulturii 2009 a promovat și de această dată câțiva adolescenți de la CSȘ Lugoj, grupare juvenilă cu care divizionara se află în foarte bune relații de colaborare, fiind vorba despre Mihai Socaci, un fundaș central de la juniori A, dar și, de la juniori B, Andrei Cut, tot un fundaș central, și Cătălin Pântea, un atacant. În vizorul divizionarei C rămân și alți câțiva juniori chemați la pregătirile primei garnituri, cu convocări și în funcție de programul lor școlar, dar care în principiu rămân momentan să continue la nivel juvenil: Cristescu, Țudic, Tătar și Sfeia.

În fine, programul jocurilor de pregătire este vast, demarând încă de sâmbătă, 24 ianuarie: Bazoș – Vulturii. Apoi, pe 31, Racovița – Vulturii, iar în 4 februarie Vulturii – Arsenal Flacăra Făget, după semicantonament mai fiind programate și întâlnirile Ripensia – Vulturii, pe 7 februarie, apoi, în 11, Ghiroda – Vulturii; pe 14: Giarmata – Vulturii; 18: ASU Politehnica – Vulturii, 21: Vulturii – Ripensia; 26: Vulturii – Giarmata; 28 februarie: Vulturii – ACS Poli Timișoara.

Startul returului este programat pe 6 martie, acasă cu CS Ineu, pe care lugojenii o întreceau în tur, în județul Arad. Timișenii încearcă însă să concretizeze discuțiile în privința disputării altor două jocuri de verificare, cu CS FC Caransebeș și CS Metalul Reșița.

CS Vulturii 2009 a încheiat turul pe locul 5, la șapte puncte în urma podiumului, cu un număr de două victorii în plus față de cel al înfrângerilor și cu a doua cea mai impenetrabilă defensivă din Seria 4, dar totodată și cu al doilea cel mai ineficace aport ofensiv, golaveraj 7-9.

Vom reveni în weekend cu detalii de la primul joc de pregătire al Vulturilor și nu numai.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: