Axiome

Campionatul ligii întâi și-a desemnat câștigătoarea, aceasta fiind echipa CFR Cluj. Fără să sclipească vreun moment și fără sincope în evoluție, formația clujeană a avut un parcurs bine conturat. Antrenorul Dan Petrescu a reușit să câștige al doilea campionat din cariera sa, ceea ce îl plasează în cercul select al antrenorilor de valoare de la noi.

Mult trâmbițata echipă a FCSB nu a reușit nici de această dată să câștige campionatul, chiar dacă George Becali a cheltuit o groază de bani. Se verifică faptul că nu întotdeauna un grup de jucători de valoare constituie o echipă. Universitatea Craiova completează podiumul, ocupând un merituos loc trei, chiar dacă nu a reușit mare lucru în fața primelor două clasate.

În competiția play-out, lupta pentru supraviețuire devine tot mai acută. Din păcate, șansele echipei ACS Poli de a se salva de la retrogradare devin tot mai reduse. Echipa nu a reușit să învingă Gaz Metan Mediaș pe teren propriu, mai mult, medieșenii au ratat o lovitură de la 11 metri acordată de Ovidiu Hațegan la o intervenție în careu a lui Șeroni. Imediat, o fază asemănătoare s-a petrecut în careul oaspeților, când Sebastian Velcotă a fost acroșat, dar Hațegan a cântărit faza cu altă unitate de măsură și nu a acordat nimic. Nu e de mirare că arbitrul arădean nu figurează pe lista FIFA pentru Campionatul Mondial din Rusia.

Trebuie să menționez că echipei ACS Poli i-a lipsit acel nerv sau acea scânteie care erau atât de necesare într-o partidă de asemenea importanță. Este inutil să menționez factorii care au dus la o asemenea stare de fapt. În acest campionat, ACS Poli a fost un fel de laborator unde s-au făcut mai multe experimente care nu au dus nicăieri, cu antrenori și conducători care nu-și au locul și rostul în Timișoara.

În liga a doua, UTA a stat în ultima etapă, câștigând trei puncte la masa verde. ASU Politehnica nu se regăsește și a mai suferit o înfrângere, ce-i drept la limită, la Luceafărul Oradea. Ripensia, după ce a rezolvat ecuația rămânerii în liga a doua în meciul cu UTA, a fost învinsă pe teren propriu de Pandurii Târgu Jiu, o echipă aflată în plină luptă pentru supraviețuire. Probabil că de-acum înainte cursul prezentat de Ciprian Urican pentru licența antrenorului va cuprinde un nou capitol, „Cum să faci cadou trei puncte unei echipe aflate în suferință”.

În ceea ce privește liga a treia, părerile sunt împărțite: unii consideră echipa Șirineasa drept promovată, în timp ce alții mai speră într-o depunctare a acestei echipe. Ca de obicei, FRF tace și nu oferă un răspuns clar la această problemă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = saizeci trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: