Babă știrbă Liga 2. Dacă e Vinerea Mare în aprilie, e ASU Politehnica – CS Afumați tot 2-1: 2 ani la rând de la 2-0. Unic succes al gazdelor în 6 jocuri ale zilei

După ce ieri, în ziua inaugurală a rundei a 28-a în Liga 2, oaspeții au dat tonul unei etape favorabile lor prin triumful argeșenilor la Ștefăneștii de Jos, acasă la Sportul Snagov, pe de altă parte Dacia Unirea Brăila scăpând la Dunăre de ultimul loc între trupele rămase în cursă prin a dispune surprinzător chiar de ocupanta podiumului, Chindia, astăzi a venit rândul ”violeților” lui ASU Politehnica să salveze onoarea gazdelor prin unicul succes al amfitrionilor în Vinerea Mare…

Alb-violeților le-a priit de fapt să se pregătească de Paște prin a primi în Vinerea Mare vizita celor de la CS Afumați, depășiți și anul trecut tot cu 2-1 pe ”Știința” în aceeași zi de sărbătoare, pe 14 aprilie 2017, când ilfovenii reduceau insuficient din handicapul crescut până la pauză la 2-0. Și astăzi s-a încheiat tot 2-1 în favoarea bănățenilor, desprinși și mai rapid la 2-0, în primele 15 minute, după care formația clasată cu două locuri mai sus a punctat în minutul 42. Insuficient: 2-1. Mai multe de pe ”Știința”, în comentariul LIVE TEXT și prin spusele antrenorilor…

S-au înregistrat așadar ieri și astăzi două victorii ale gazdelor și 5 în deplasare, plus remiza din Ciarda Roșie, gazdele înscriind numai 8 goluri iar oaspeții 15 în opt ieșiri.

Multe reușite în contul vizitatoarelor de pe locuri de promovare directă.

Astfel, liderul Dunărea Călărași a mai bătut un piron în coșciugul ex-prim-divizionarei Pandurii Lignitul, rămasă ultima dintre formațiile încă în cursă, la 3 puncte de ultima poziție salvatoare. La Motru, în meciul de la ora 14, 0-3 (0-2) pentru fruntașa care va primi vinerea viitoare de la ora 17 vizita lui ASU Politehnica, golurile în Gorj fiind înscrise de Munteanu în minutul 15 și Alexandru, în 39 și 67.

Urmăritoarea nou-promovată FC Hermannstadt a copiat fruntașa în deplasarea de la ora 16 pe ”Areni” din Suceava, 0-3 (0-1) pentru sibieni cu Foresta, prin golurile lui Radu Crișan în minutul 38, Cosmin Neagu în minutul 63 și Ștefan Blănaru în minutul 82.

Astăzi s-a mai câștigat în deplasare și la limită, în Bihor respectiv în Moldova, în partide de la ora 11, și anume Luceafărul Oradea – CS Mioveni 0-1 (Burnea 45) și Știința Miroslava – CS Balotești 1-2 (0-0): Izmană 90+2 / Neagu 47, Ovidiu Herea 83.

În fine, neînvinsă pe teren advers a rămas în 2018 ilfoveana Academica Clinceni, care a condus din penalty în Ciarda Roșie și s-a văzut condusă până la pauză, egalând însă de două ori în repriza a II-a: 3-3 (2-1) la Ripensia. Marcatori, Dumiter, Popa și Mânecan pentru bănățeni, în minutele 38, 44 și 58, respectiv Barbu, Popescu și Gliga în minutele 19, 48 și 68.

Clasamentul la zi și programul rundei a XXIX-a, pe coloana datelor tehnice. Timișorenele vor inaugura în deplasare etapa viitoare, vineri 13 aprilie.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: