Babă știrbă Liga 2. Etapa amânată, a oaspeților, pe terenuri ca în Războiul de Independență

Programată inițial în primul weekend din martie, cea de-a doua rundă din sezonul de primăvară al Ligii 2 s-a derulat în cele din urmă abia în ultima săptămână a acestei luni, calendarul competițional fiind perturbat de răbufnirile iernii, însă chiar dacă zăpezile s-au mai dus, ceea ce au lăsat în schimb în urmă pe destule terenuri ale eșalonului secund n-a adus cu gazonul verde asociat suprafețelor de joc din fotbal, acutizând și mai mult această deficiență din arena internă. Mai bine s-au acomodat miercuri oaspeții etapei a XXIII-a, pe plus la capătul celor 8 întâlniri ale intermediarei.

Astfel, cu excepția meciului inaugural al rundei amânate cu 3 săptămâni și jumătate, unicul al zilei de marți, în care ocupanta podiumului, Chindia, s-a impus la zero acasă contra nou-promovatei CS Știința Miroslava, vizitatorii au înscris în toate cele 7 partide de miercuri, cel mai mult în cazul lui ASU Politehnica Timișoara, aflată la primul triumf în 2018, 0-5 la București cu nou-promovata Metaloglobus, doar o altă formație gazdă izbutind să valorifice avantajul terenului propriu, și anume Academica Clinceni, urcată astfel pe locul 4, la nouă puncte în urma dâmbovițenilor, ambele echipe bisând, după ce învingeau în weekend și în deplasare. Ca bilanț general al etapei de la mijlocul acestei săptămâni, două victorii au revenit gazdelor iar câte 3 partide au fost remizate respectiv adjudecate de oaspeți, la capitolul goluri raportul fiind 9:13. Nu s-a jucat în schimb la Târgu Mureș și Sibiu, Ripensia respectiv AFC Hermannstadt câștigând la ”masa verde” dat fiind retragerea celor de la ASA și excluderea din competiție a Olimpiei Satu Mare.

Runda a început marți de la ora 16, Chindia Târgoviște – Știința Miroslava 2-0 (1-0): Florea 6, Neguț 90.

Celălalt triumf acasă, semnat de ilfovenii lui Ilie Poenaru: Academica Clinceni – Pandurii Târgu Jiu 3-1 (2-0). Gheorghe și Popescu au înscris în minute consecutive, 35 și 36, iar Barbu a transformat o lovitură de la 11 metri la mijlocul reprizei a II-a, în minutul 68, după ce Băjan reducea din handicap pentru gorjeni tot din penalty, în minutul 52.

Victorii la zero în deplasare au semnat sucevenii și alb-violeții.

FC Argeș – Foresta Suceava 0-2 (0-2): Matei 14, Cerlincă 37. Galben-verzii din nord și-au mai ameliorat situația primejdioasă din clasament printr-un succes în fieful ”violeților” din Trivale, care stăteau în runda de la sfârșitul săptămânii trecute.

Și mai clar s-au impus violeții de pe ”Știința”, desprinși deja în primul sfert de oră al vizitei în capitală, unde în campionatul trecut erau depășiți cu un sec 5-0 de viitoarea câștigătoare a Ligii 2, Juventus, pe-atunci tot o nou-promovată: Metaloglobus București – ASU Politehnica 0-5. Deian Sorescu a înscris în minutul 12 al fiecărei reprize dar a și ”închis” tabela de marcaj cu 9 minute înainte de final, Ignea marcând în minutul 14 iar Taub în minutul 72, imediat după intrarea sa în joc.

Tot în deplasare s-a impus și liderul în partida de la ora 16 de la Buftea, CS Balotești – Dunărea Călărași 1-2 (0-2): Dedu 53 – Munteanu 18, Alexandru 30. Situată pe un loc de retrogradare în Liga 3, formația ilfoveană așteaptă acum vizita lui ASU Politehnica, sâmbătă de la 11.

În fine, și trei remize în intermediară…

Dacia Unirea Brăila – Luceafărul Oradea 1-1 (1-0): Anghelina 44 – Oroș 60.

CS Afumați – Sportul Snagov 1-1 (0-1): Buduroi 79 – Bustea 15. Costache și Vlădoiu, fundașii laterali ai oaspeților, au fost eliminați în minutul 63 respectiv în primul de prelungiri. Chiar și așa, vizitatorii le-au încurcat omologilor ilfoveni planurile de rămânere pe locul patru.

Iar în căderea de cortină a etapei, în nocturnă, aseară de la ora 19:30, CS Mioveni – UTA 1-1 (1-0): Rădescu 17 – Hlistei 54. La 8 minute după reușita egalării, argeșenii au ratat o lovitură de la 11 metri, Bodea parând execuția lui Năstăsie.

Rezultatele etapei a 23-a, clasamentul actualizat și programul rundei din weekend, a 27-a, pe coloana datelor tehnice. Sportul Snagov și Chindia vor sta, câștigând la ”masa verde”, iar Ripensia și ASU Politehnica vor fi între cele 4 grupări vizitatoare ale partidelor de sâmbătă de la 11, în zona Bucureștiului, la Metaloglobus, primind așadar o nouă formație oaspete de pe Bega, respectiv CS Balotești. De la 12 se vor disputa CS Afumați – Pandurii și AFC Hermannstadt – Știința Miroslava, iar duminică 1 aprilie FC Argeș – Dacia Unirea Brăila de la ora 11 respectiv Dunărea Călărași – UTA de la 13:30.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: