Babă știrbă Liga 2: etapa viitoare, ce se încheie luni 27 martie ora 19 cu FC Brașov – ASU Politehnica, are doar 6 jocuri iar 4 echipe stau. Primele rezultate de azi

Pe fondul devalorizării și implicit a sărăcirii fotbalului românesc, terapia șoc a Federației Române de Fotbal de a apela peste vară și de la o ediție la alta la o unică serie a ligii secunde, cu 22 de cluburi la nivel național, a îmbătrânit subit al doilea palier al sportului rege carpatin, care și-a pierdut nu mai puțin de 5 grupări din 5 august 2016 încoace, într-o jumătate de an, fie prin abandonul celor din Baia Mare, Berceni, Tărlungeni și Râmnicu Vâlcea, fie prin excluderea Șoimilor Pâncota, transformându-l într-o biată babă știrbă.

Cu selecția naturală nu te joci, iar în acest caz n-a fost vorba despre o strategie bine chibzuită, cu viziune pe termen lung, ci un experiment eșuat încă din cursul întâiului sezon în noul format, ca și compromis. Un proiect dezumflat chiar la prima strigare. Este extrem de greu de dedus la ce s-au gândit federalii când au optat să încerce marea cu degetul prin adoptarea unei serii cu nu mai puțin de 22 de cluburi, din multe puncte de vedere o uriașă povară pe umerii protagonistelor din anticamera Ligii 1, însă în orice caz efectele s-au văzut cât se poate de rapid, dăunătoare competiției în curs.

În care se va întâmpla săptămâna viitoare deja pentru a treia oară ca nu mai puțin de 4 formații să stea pe margine în aceeași etapă, iar numai 6 partide să aibă loc, așa cum s-a petrecut și în rundele a 22-a respectiv a 24-a, tot din 2017. Nu este însă de fapt o întâmplare, ci efectul pumnului încasat de Liga 2 în plină bărbie de la factorii de decizie federali.

Etapa în curs, din acest weekend, constituie un caz ceva mai fericit, cu doar două echipe care stau în așteptare și 7 meciuri programate, pe margine fiind ACS Dacia Unirea Brăila – la rândul său cu probleme legate de continuarea activității, dar și Academica Clinceni, câștigătoare la ”masa verde” în această rundă a 25-a, 3-0 la Râmnicu Vâlcea, într-un sfârșit de săptămână în care, dacă altele ar fi fost datele problemei, s-ar fi derulat și Unirea Tărlungeni – Șoimii Pâncota.

Dar așa, ziua de sâmbătă s-a limitat la desfășurarea a numai 3 meciuri de la ora 11, și anume Juventus București – ACS Sepsi OSK 3-1 (1-1: Zaharia 7, Chipirliu 55, Buhăescu 82 / Hadnagy 44; eliminat, portarul oaspeților, Niczuly, în minutul 83), Dunărea Călărași – Luceafărul Oradea 3-2 (3-0: Kanda 7, Cristea 11, Avram 33 / Arnăutu 58, Matei 62) și CS Balotești – Metalul Reșița 3-1 (2-1: Gojnea 15, Herea 45, 84 penalty / Buduroi 21), la ora 12 începând Chindia Târgoviște – Foresta Suceava 0-1 (0-1: Rusu 21), cu brigada timișeană Nicolae Cătălin Botaş – Andrei Nicolae Chiţoiu (ambii Timişoara) şi Călin Cimponeriu (Lugoj). S-a încheiat 2-1 pentru Chindia, prin ”dubla” lui Cherchez din minutele 59 și 73, după ce fundașul stânga al oaspeților, Drugă, vedea cartonașul roșu în minutul 56.

Și un rezultat așadar convenabil ”violeților”, Metalul Reșița rămânând pe locul de retrogradare la 11 puncte în urma timișorenilor.

ASU Politehnica – CS Mioveni se joacă de la ora 15 pe ”Știința” iar mâine, duminică 19 martie, la Șiria, UTA Bătrâna Doamnă – FC Brașov, de la ora 11, după ce etapa era inaugurată vineri de la ora 16 la Satu Mare, cu Olimpia – CS Afumați 0-1.

Rezultatele, clasamentul actualizat și programul viitor, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: