Babă știrbă Liga 2. Foresta repetă figura din 2017 de a nu se prezenta afară în runda finală. Dan Alexa câștigă titlul cu Dunărea Călărași, Alexandru Pelici îl însoțește în Liga 1 cu AFC Hermannstadt

Cea de-a doua ediție disputată în serie unică în Liga 2 și încheiată astăzi înaintea orei 14 a luat sfârșit prin repetarea rușinoasei figuri aplicate de aceeași Foresta Suceava și în cazul deplasării finale din 2017, neprezentare, atunci la Călărași, de astă dată în Bihor. Altfel, tot precum în stagiunea anterioară, abandonuri ale întrecerii în cursul sezonului de primăvară n-au mai existat, pierderile înregistrându-se cel târziu în iarnă, similitudini existând și în ceea ce privește apartenența geografică a primelor două clasate, promovate astfel în Liga 1, campioană fiind tot o exponentă a sudului României, Dunărea Călărași, precum Juventus București anul trecut, iar vicecampioană o grupare din centrul țării, AFC Hermannstadt, precum Sepsi în 2017. De astă dată însă, antrenori ai echipelor pătrunse în elită sunt dați de fotbalul timișorean.

În vreme ce ultimii antrenori care s-au perindat în ordine pe banca prim-divizionarei din Timișoara sunt Florin Marin, Petre Grigoraș, Ionuț Popa, Leo Grozavu și Adrian Neaga, tehnicieni de pe Bega au activat cu succes în ediția 2017-2018 departe de casă, în eșalonul secund, din care au reușit promovarea, Dan Alexa cu Dunărea Călărași, la 2 ani după ce izbutea o performanță similară cu Rapid București, iar Alexandru Pelici cu AFC Hermannstadt, readucând Sibiul în elită, nivel la care se mai remarca și la timona Voinței, la începutul acestui deceniu.

Dunărea și-a asigurat astăzi și titlul de campioană a Ligii 2, după ce reușita promovării era bifată cu mult înainte de termen, formația din Călărași antrenată de Dan Alexa triumfând în deplasare în București, într-un joc disputat de la ora 12 în urma căruia gazda nou-promovată a revenit în Liga 3.

Câștigătoare într-o restanță acasă la mijlocul săptămânii, formația sibiană pregătită de Alexandru Pelici a învins și astăzi, în deplasare, și tot cu 0-2, precum campioana, AFC Hermannstadt sperând într-o rocadă pe ultima sută de metri, care să-i aducă și cucerirea titlului în Liga 2, pe lângă promovarea în elită, completată de disputarea finalei Cupei României.

Metaloglobus – Dunărea Călărași 0-2 (0-2): Bodo Kanda 21, Cristian Pușcaș 43.

CS Sportul Snagov – AFC Hermannstadt 0-2 (0-2): Claudiu Pamfile 26, Ștefan Blănaru 41. Sibienii înscriau de două ori și miercuri, 2-1 (0-0) de la 0-1 acasă cu CS Mioveni în căderea de cortină peste penultima etapă, același Blănaru marcând în minutele 60 și 78, puțin după ce era introdus în teren, inițial marcând argeșenii, în minutul 54, prin Ionuț Rădescu.

Un alt meci cu implicații decisive în lupta pentru evitarea retrogradării s-a jucat astăzi tot de la ora 12 în cadrul rundei finale, rezultând o remiză convenabilă ambelor protagoniste, care s-au salvat astfel la braț, umăr la umăr la Dunăre: Dacia Unirea Brăila – Pandurii  Târgu Jiu 1-1 (1-0: Alexandru Pop 13 – George Tudoran 51).

Doar alte 3 meciuri s-au mai disputat însă astăzi în etapa a 38-a și ultima din sezonul Ligii 2, gazdele Ripensia și CS Mioveni înscriind câte 3 goluri pentru victorii în dauna unor formații mai slab clasate dar Academica pierzând la zero la Clinceni duelul ilfovean al vecinelor ierarhice cu CS Afumați, mai bine clasată care s-a menținut astfel la egalitate de puncte cu a patra clasată, FC Argeș, triumfătoare vineri cu arădenii în ceea ce a rămas unica întâlnire a zilei inaugurale din runda finală, dat fiind neprezentarea retrogradatei Foresta în Bihor, la CS Luceafărul Oradea: FC Argeș – UTA 1-0 (0-0): Daniel Șerbănică 75.

Academica Clinceni – CS Afumați 0-2 (0-2): Mugurel Dedu (36, 38).

Ripensia – CS Știința Miroslava 3-2 (0-1): Alexandru Bădăuță 68, Marius Toma 82, Mediop 90+4 – Alexandru Marin 15, Eduard Sandu 59. Eliminat: Bădăuță 79.

CS Mioveni – CS Balotești 3-1 (0-0): Valentin Balint 61 și 76, Roberto Ayza 75 – Petre Ioniță 80.

Punct final prin numai 7 meciuri în runda cădere de cortină peste ediția 2017-2018 în Liga 2, una aproape la fel de alterată și necompetitivă precum cea inaugurală în serie unică. Clasamentul final, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 18

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: