Babă știrbă Liga 2: sâmbătă cu doar 5 jocuri, oaspeți tot fără victorie

Decimată în iarna calendaristică de hibernala fotbalului românesc, un club fiind exclus din competiție iar altul retras din cursă, ceea ce a redus ecuația luptei pentru evitarea retrogradării de la 5 la 3 necunoscute, Liga 2 și-a târât și astăzi zilele în prima parte a etapei a XXV-a tot prin a nu fi consemnată nici o victorie în deplasare, precum în runda trecută, în care remizele erau obținute de vizitatoarele din București, Clinceni, Sibiu și Târgoviște. Astăzi s-au înregistrat 3 succese ale gazdelor și două rezultate de egalitate.

Cel mai detașat triumf l-a semnat tocmai liderul antrenat de Dan Alexa, dublarea avantajului înregistrându-se însă abia în prelungiri. Dunărea Călărași – CS Sportul Snagov 2-0 (1-0): Pușcaș 12, Alexandru 90+4. Este a doua victorie consecutivă acasă în 2018 pentru prima clasată, Sportul venind după un weekend de pauză.

Câștigători la Miroslava și apoi învinși la Sânmartin, piteștenii s-au desprins înaintea pauzei, provocând nou-promovatei din Ciarda Roșie a Timișoarei a șasea înfrângere în deplasare în eșalonul secund, două dintre acestea fiind însă cu gol marcat.

FC Argeș – Ripensia 2-1 (2-0): Costin 31, Buhăescu 33 / Mediop 64.

Eșecul la limită din Trivale, coroborat cu alte rezultate cu implicații pentru jumătatea inferioară a ierarhiei, n-au fost astăzi pe placul bănățenilor, despărțiți acum printr-o comprimare a diferenței de puncte de numai cinci față de prima ocupantă a locurilor de retrogradare.

Cursa pentru rămânerea în Liga 2, purtată de mai bine de jumătate din protagonistele rămase în întrecere, este simplificată prin disparițiile din iarnă ale Olimpiei și celor din Târgu Mureș, care au devalorizat semnificativ competitivitatea eșalonului secund, nu chiar în măsura degringoladei din primăvara trecută, dar suficient pentru a trage câte două formații pe dreapta rundă de rundă și a lăsa etapa în numai 8 întâlniri.

Încă un triumf acasă cu 2-1, repurtat tot de o nou-promovată. Metaloglobus București – Foresta Suceava 2-1 (1-0): Ghenovici 42, Voican 65 / Cerlincă 73. Eliminat: Onofraș (FS) – 78.

Remiza smulsă de ilfoveni pe ”Știința” a fost dată astăzi pe pere: Academica Clinceni – Știința Miroslava 0-0. Horia Crișan (ȘM), eliminat în minutul 84.

Și încă o remiză în Ilfov: CS Balotești – UTA 2-2 (1-0): Claudiu Herea 20 – lovitură de la 11 metri, Ovidiu Herea 65 / Roșca 57, Hlistei 82. Al doilea draw consecutiv pentru arădeni.

Etapa continuă duminică, în program de la ora 12 cu AFC Hermannstadt – Pandurii de la ora 12 și Chindia – Luceafărul de la ora 13, încheindu-se luni de la ora 18 cu CS Mioveni – ASU Politehnica, timișorenii fiind conduși în Argeș de interimarul Foale. La ”masa verde” s-au decis două meciuri, CS Afumați – Olimpia 3-0 și Dacia Unirea Brăila – ASA 3-0.

Vor urma 3 runde într-un interval de 8 zile, etapa a 26-a propunând apariții ale ocupantelor podiumului în Timișoara, sâmbătă 24 martie de la ora 14:30 Ripensia – Chindia iar duminică de la ora 14 ASU Politehnica – AFC Hermannstadt, după care se va derula reuniunea amânată din al doilea weekend al sezonului de primăvară, runda a 23-a, reprogramată ca intermediară, plus etapa de la finele lunii.

Rezultatele zilei, clasamentul actualizat și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: