Balint (Metaloglobus): ”Poate mai multă hotărâre la finalizare, mai multă determinare în treimea adversă”

FC Metaloglobus București a suferit astăzi întâia înfrângere în anul 2019 în Liga 2, 1-0 (0-0) pentru ACS Poli pe ”Electrica” din Timișoara, teren pe care numai liderul Academica Clinceni s-a impus în sezonul de primăvară, Ripensia și CS Balotești capotând în schimb și ele lângă ”Gara Mică”, unde Luceafărul Oradea a remizat. La final, Laszlo Balint s-a declarat în general mulțumit de prestația elevilor săi, mai ales în ceea ce privește atitudinea față de joc, dar a luat arbitrajul în colimator.

Balint a început prin a spune: ”Cred că s-a văzut, un rezultat nedrept… N-am ce să le reproșez jucătorilor, poate doar mai multă hotărâre la finalizare, mai multă determinare în treimea adversă. Din păcate, cred că am fost din nou văduviți, la fel ca și cu Dacia Unirea, la Brăila, faze de penalty judecate în măsuri diferite. În repriza I a fost șutul lui Claudiu Herea în mâna adversarului și n-am spus nimic, căci știu că nu se dă, dar la fel a fost și la această fază, jucătorul nostru n-a avut timp să-și ferească mâna, am vorbit cu el. Rămâne însă rezultatul. Suntem într-o situație care ne preocupă, căci în ultimele 3 meciuri am obținut numai două puncte. Și urmează un joc extrem de dificil cu UTA… Astăzi, în primele 15-20 de minute ne-am adaptat foarte greu la suprafața de joc, nu beneficiem de teren cu iarbă naturală și se vede, aici a fost și un pic mare, în multe zone terenul moale, iar acestea nu sunt scuze, dar o cauză pentru care am început mai slab. Însă am avut reacție, am pus presiune, ne-am creat ocazii. N-am avut construcția dorită, dar atitudinea a fost bună! Din păcate suferim la finalizare…”

Antrenorul principal al celor din capitală a explicat reacția elevilor săi după fluierul final, când au cerut socoteală arbitrilor: ”Normal că jucătorii au fost nervoși, căci a fost a doua deplasare consecutivă în care rezultatul a fost decis de arbitraj. Nu spun și nici nu cred că sunt împotriva noastră sau că Metaloglobus este vizată, nici pe departe, dar apar situații tratate cu măsuri diferite, și ați văzut că în partea a doua nu știu dacă Poli Timișoara, cu excepția a 2-3 cornere, a mai fost periculoasă, ori noi am fost echipa pozitivă, ne-am apropiat mai mult de poartă, ne-am străduit până în ultimul minut. Normal că apare o stare de nervozitate, dar trebuie să ne revenim, căci UTA vine în 3 zile, când trebuie să facem tot posibilul pentru a câștiga. Am avut și dificultăți în a alcătui unsprezecele de start, cu improvizații la Florin Plămadă, nu e un fundaș de construcție, cu aport ofensiv, care să aducă mingea, dar avem suspendați, accidentați… Oricum, ăștia suntem și astfel luptăm să ne atingem obiectivul!”

Despre titularizarea lui Robert Geantă în poartă, ”Florin Iacob a avut mici probleme musculare, și am fi riscat să-l pierdem pe o perioadă mai lungă dacă ar fi jucat și s-ar fi întâmplat ceva, iar Robert Geantă și-a făcut datoria, a dat încredere echipei. Suntem cu toții în aceeași barcă și pot avea încredere că toți punem umărul la atingerea obiectivului”.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 25

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: